• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

OFF-Festival, Mysłowice, 17-19.08.07

Do sierpnia jeszcze kupa czasu, ale z moich informacji wynika, że potwierdzone kapele, to jak narazie:

Ścianka
Osjan
Kapela Ze Wsi Warszawa
Robotobibok
Dezerter (za cholerę mi do tej imprezy nie pasują, a przyciągną pewnie trochę przypadkowej publiki)

Radian (austriacki post-rock/experimental, mieszają rock i elektronikę - jeśli będzie to coś klasy zeszłorocznego i też austriackiego Sofa Surfers, to jestem za)
Velma (szwajcarski, narazie bliżej mi nieznany wykonawca)
Boom Pam (izraelski zespół, mieszanka muzyki bałkańskiej, żydowskiej, greckiej etc. - podobno świetna rzecz. muszę szybko sprawdzić, bo jak najbardziej moje klimaty)

Już teraz zapowiada się arcyciekawie, aż strach pomyśleć co będzie później. Liczę, że w tym roku pojawi się jedna większa gwiazda zza granicy. No chyba, że znów Rojek stwierdzi, że jednak lepiej zaprosić kilka mniej znanych, a bardzo ciekawych kapel, niż za tę samą cenę jednego, ale bardzo znanego wykonawcę. W zeszłym roku ten sposób się sprawdził, więc w sumie nie mam nic przeciwko powtórce.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Ścianka
Wybitny zespoł. Gratuluję.
Pewnie na Openerze nie zagrają...
Kamael napisał(a):Robotobibok
Znam i lubię wszystkie płyty. Solidna dawka porządnego grania. Obok Pink Freud i Tymański Yass Ensemble to najlepszy polski dżez band. Gratulować
Kamael napisał(a):Kapela Ze Wsi Warszawa
"Wykorzenienie" jest dobre, a na konertach kapela jest ponoć świetna. Grautlować
Cytat:Osjan
Kapela pana Waglewskiego, tak? Ponoć kult i w ogóle, sam nie słyszałem za wiele, ale na koncercie może być ciekawie.

Widzę, że Rojek zaprosił znów kilku świetnych polskich artystów. Życzę wam, żeby publika, która przyjdzie tylko na Dezerter nie zrobiła większego zamieszania.

Na Off Festival został zgłoszony zespół Ex Usu. Mam nadzieję, że zespół z mego miasta wbije się na salony Big Grin
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Dezerter (za cholerę mi do tej imprezy nie pasują

Wpasują się Smile
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Stawiam, że z polskich wykonawców dojdzie jeszcze np. Tworzywo Sztuczne, Pink Freud, może też Myslovitz.
Narazie oprócz Dezertera ;P zestaw świetny, ale z drugiej strony będzie to dobry moment na zrobienie sobie przerwy, bo myślę, że plan koncertów będzie taki, jak w zeszłym roku - 12 godzin grania non stop (powiedzmy, że z przerwami na przejście z jednej sceny pod drugą) na przemian na dwóch scenach.
Odpowiedz

Z aktualnych informacji wynika, że pojawią się m.in.:

- Electrelane
- iLiKETRAiNS
- Komety
- Pogodno
- Pink Freud
- Ścianka
- Lao Che
- Nosowska
- Dezerter
- Kapela Ze Wsi Warszawa
- PuMaJaW
- Radian
- Tymon & Transistors
- The Low Frequency in Stereo
- Brygada Kryzys
- Velma
- Bassisters Orchestra
- Starzy Singers
- Boom Pam
- Osjan
- The Complainer
- Generał Stilwell

To już 22 wykonawców, ostatecznie ma ich być 40. Bodaj 18 czerwca odbędzie się oficjalna konferencja, na której Rojek ogłosi wszystkich 40 wykonawców.

Już jest świetnie, polska czołówka + kilku bardzo ciekawych wykonawców zza granicy i Electrelane jako główna gwiazda.
Odpowiedz

Ehh czemu ja mam sierpień wyjebany z życiorysu Sad .
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

Możliwe, że do tego zajebistego zestawu dojdzie ciechociński zespół Pankratz
Cytat:Wyboru artystów dokonał tym razem Jarek Szubrycht z Onet.pl.:
[...]
Pankratz - "Stab Me Umf"

Choć George Dorn Screams to zespół zdecydowanie najlepszy w tym zestawieniu, w mój osobisty gust lepiej trafia formacja Pankratz z Ciechocinka. Trudno powiedzieć, o co im chodzi, ale o coś im chodzi niewątpliwie. Nie chcą zostać drugą Nirvaną, ani drugim Myslovitz, lecz szukają własnej drogi. Noiserockowy dialog bębnów i gitary basowej zalany został tu gęsto zerojedynkowym sosem - przestrzeń pomiędzy nutami granymi z łapy wypełniają najróżniejsze dźwięki z laptopa. Jakieś szumy, gwizdy, trzaski i strzępy filmowych dialogów. Zresztą, trudno orzec, co leci z sampli, a co wydobywa z gardła wokalista grupy. Tak Pankratz sprytnie ominął mieliznę, na której osiadła większość pozostałych zespołów. Tymczasem lepiej w ogóle nie śpiewać, niż zaśpiewać źle...
Drżyjcie pozerskie lewackie ścierwa! Jak Lemmy da to nadejdzie zniszczenie prosto z Ciechocinka!!!!
arghh!!! Mad Mad
Odpowiedz

Brzmi ciekawie, z przyjemnością posłucham ;p. A do składu dochodzi włoski Port-Royal - bardzo ładnie, bardzo ładnie ;]. Doskonały robi się ten skład.

[edit]

Dochodzi Architecture In Helsinki - największa gwiazda obok Electrelane. Miło ;].

No i ceny biletów:

od 18.06 do 16.07 - 35 zł
od 17.07 - 45 zł
w dniach festiwalu - 55 zł
karnet jednodniowy do kupienia w dniu festiwalu - 35 zł

Śmieszna cena za taką imprezę.
Odpowiedz

Program OFF FESTIVAL 2007

17.08.2007 (piątek)

* Blue Raincoat
* Old Time Radio
* Muariolanza
* Lao Che
* Pink Freud
* Dezerter
* General Stillwell
* Dick4Dick
* Ścianka
* Pumajaw (Wielka Brytania)
* Port Royal (Wlochy)
* Phillipe Petit Dj set (Francja)
* Low Freqency in Stereo (Norwegia)
* iLiKETRAiNS (Wielka Brytania)
* Architecture in Helsinki (Australia)

18.08.2007 (sobota)

* 19 Wiosen
* Komety
* The Syntetic aka Czlowiek Widmo
* Mietall Walus Magazine
* 100nka
* Tymon & Transistors
* Cool Kids Of Death
* The Complainer
* Starzy Singers
* Brygada Kryzys
* Bassisters Orchestra
* Nosowska
* Kapela ze Wsi Warszawa
* Markus Detmer dj Set (Niemcy)
* Boom Pam (Izrael)
* Radian (Austria)
* Electrelane (Wielka Brytania)

Rojek miszcz!
Odpowiedz

Będę na bank ; ) W zeszłym roku było świetnie, teraz impreza zapowiada się jeszcze lepiej. Brakuje tylko Mitchów.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Fakt, bez Mitch'ów to już nie będzie to samo ;D. Ciekawi mnie tylko kogo jeszcze Rojek dorzuci, bo poza 4 kapelami konkursowymi powinno się znaleźć miejsce jeszcze dla kilku innych wykonawców. Fajnie byłoby, gdyby jeszcze doszły np. Muchy i Tworzywo Sztuczne (choć na to pewnie szanse są marne skoro jest już Bassisters Orchestra).
Odpowiedz

czy ktos sie orientuje czy ilosc alternatywnych panienek w mini i getrach bedzie w tym roku wieksza? ;}
Odpowiedz

w Węgorzewie ta liczba może być imponująca. widziałem na last.fm Big Grin
Odpowiedz

Myslovitze mam blizej, a na Wegorzewo jezdza narkomanki ;P
Odpowiedz

czyli Osjana jednak nie będzie?
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz