- Liczba postów:
- 33
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
a czy zauwazyliscie taka dziwna tendecję ze na wszystkich zdjeciach z czlonkami roznych zespolow na stronce podanej wyzej oni sa ustawienie w ksztalcie stozka i wszyscy lampią się na srodek ?

dobra ja wiem ze to moze malo istotne ale to mnie zaintrygowalo hehe
wracajac do szufladkowania - oczywiscie nie da sie zaprzeczyc ze ta grupa gra metal, ta soft rocka a ta HH a tamta disco polo, ale nie przesadzajmy, nie mowimy o takich ekstremalnych przypadkach jak stwierdzenie ze Shazza gra rocka ale o tym czy np. Stratovarius gra power, speed czy jeszcze jaki inny metal. Ja nie mam pojecia jak to zaszufladkowac i dla mnie nie ma to zadnej roznicy.
Nie wierzę w nic, nie pragnę niczego na świecie
Mam wstręt do wszystkich czynów, drwię z wszelkich zapałów, posągi moich marzeń strącam z piedestałów ... i zdruzgotane rzucam w niepamięci śmiecie !
- Liczba postów:
- 43
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Jestem naprawde mile zaskoczona, ze nikt nie jedzie równo po Linkin Park... żadnych postów typu "ale to gówno, wstyd tego słuchać wy pozerzy!" tylko kulturalna dyskusja :)
Niezmiernie denerwuje mnie używanie tej_okropnej_nazwy_gatunku bo zupełnie nie pasuje do muzyki którą reprezentują wiadome zespoły. Ja naprawdę uwielbiam LP (ich pierwsza plyta to bylo dla mnie po prostu objawienie moglam tylko siedziec i sluchac,sluchac,sluchac :)) ale jakos nigdy sie nie zastanawialam co to za odłam rocka...po prostu bylo mi to kompletnie obojetne. Aż do czasu kiedys w jakims artykule zobaczylam ta paskudną nazwę, po prostu mnie to z nóg zwaliło. Nie no, to ma byc metal niby? Eh... gdyby nie to to moze nie widywalibysmy dziewczynek znających dwie piosenki LP (te co akurat puszczaja w TV, a jakże) i podniecających sie ze sluchaja metalu.
Piorun-> Księża się ubierają na czarno... to znaczy że czego słuchają ;)?
"But I'm so comfortable...Too comfortable.
Shut up shut up shut up shut up
You're saturating me
So how could I let this bring me
Back to my knees again again again"
TOOL "Undertow"
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 43
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
A wiesz, w mojej dawnej szkole uczyli dwaj księża słuchający metalu :D Kolezanka opowiadala jak w dodatku widziala jednego po szkole ubranego w skóry i ćwieki ... muuuuahaha :)
You're saturating me
TOOL "Undertow"
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 7
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Hmm co do tego "gatunku" muzy moim skromnickim zdaniem to ewolucja muzyki i tyle, mieszanie sie gatonkow... jesli sie komus nie podoba to nic dziwnego o gustach sie nie dyskutuje. Ale po okresie grunge nie pojawilo sie nic nowego w muzyce szeroko pojetego rocka i metalu doslownie zapasc, dopiero pojawienie sie KoRnow itp. zespolow wyciagnelo rock/metal znow na "swiatlo dzienne", co nie kiedy ma tez swoje minusy w postaci roznych smiesznych wrecz boysbendow z gitarami hehe.
...
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 9
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
a Machine Head to NU METAL no nie?? A Flynnem pisze "nie wiem co to jest nu metal"
"Trzeba żyć i kochać, a nie tylko istnieć"
- Liczba postów:
- 43
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
a naprawde nie wiem co mozna okreslic ta nazwa, skoro pakuje sie tu LP, Korn, Machine Head a gdzies widzialam i... Staind (!!!). I wcale sie nie dziwie ze nie wie co to jest. Podam tu dla przykladu Linkin Park. W Ameryce zawsze to co graja bylo okreslane jako po prostu rock, tymczasem gdy przyjechali do Europy po raz pierwszy zetkneli sie z tą brzydką nazwą na "n" i nie wiedzieli o co chodzi. Sami zreszta stwierdzili ze nie grają metalu.
You're saturating me
TOOL "Undertow"
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Pewnie mnie teraz zbluzgacie, ale co tam

Ja lubię i szanuję Korna, czasami zapuszczę sobie "Issues" (IMHO bardzo dobra płyta) A poza tym to lubię Machine Head (zwłaszcza ich ostatnią płytę

) To by było na tyle
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 7
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
po co sie szfladkowac?
Fuck it all! Fuck this world!
- Liczba postów:
- 32
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Dzemik: tak TE roots sepultury. sam max to przyznaje przeciez
Changing into something less than human. No longer part of this machine...