• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

NILE

Co sądzicie o tym zespole (jaka jest wasza ulubiona płyta, itp.)
Odpowiedz

Znam tylko In Their Darkened Shrines i mogę pwoiedzieć, że to cholernie dobry kawałek Brutal Deathu.Panowie nakurwiają aż miło, a blasty napierdalane z prędkością myśliwca F-16 rozrywają na strzępy.
[Obrazek: logo.jpg]
Odpowiedz

No "in their..." jest bardzo dobra, ale te wolniejsze kawałki z "in their" też są niezłe np."Sarcophagus"
Odpowiedz

Np.takie IV Ruins to jeden z najlepszych utworów instrumentalnych jakie słyszałem.Wciąga.
Odpowiedz

Z tym Ruins to ciekawa historia, bo w ksiazeczce jest do tego tekst.
W ogole ksiazeczka to cudo, tak powinien wydawac kazdy zespol.
Co do Nile- najlepsza plyta to omawiany "In their darkened shrines", bez 2 zdan. Kompozycje, klimat, brzmienie- wszystko rozpierdala.
Pierwsze 2 sa rowniez zajebiste.
Ostatnia Annihilation of the wicked to moim zdaniem slabsza pozycja, glownie ze wzgledu na brak roznych takich wstawek, zwolnien, motywow egipskich (sa ale malo) oraz brak klimatu poprzednika. Sanders sie wyszalal na Saurian meditation i teraz daje nam zwyczajny (chociaz dobrze zagrany) death metal. Plyta zla nie jest (nadal bije wiekszosc gownianych pozycji zespolow uwazajacych ze umieja grac death), ale jak na Nile moglaby byc sporo lepsza.
Ogolnie ten zespol to jeden z niewielu w gatunku dm, ktory naprawde lubie i szanuje.
Na pohybel katolickiemu scierwu!!!
Odpowiedz

cannibal napisał(a):Co sądzicie o tym zespole

Chujowaty ten zespol, zapusc Obituary i poczuj roznice.
Odpowiedz

Wlasnie obituary to kupa przereklamowanego gowna Angry
Na pohybel katolickiemu scierwu!!!
Odpowiedz

jeden z moich ulubionych zespołów. A pomyslec ze kiedys ich nie cierpiałem Big Grin Na szczescie zmądrzałem i dzis uwazam ich za jedną z najlepszych i najoryginalniejszych deathowych kapel. Dla mnie najlepsza ich płyta to Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka aczkolwiek najnowsza płyta tez jest świetna.
Odpowiedz

LCF: skad ty już masz anihlation of the wicked przeciez dopiero za kilka dni wychodzi??
Odpowiedz

sciagnal sobie w mp3 widocznie Big Grin
Pamiętajcie, nigdy nie ufajcie żadnym undergroundom, to wszystko
oszustwo jest totalne, nisze wszystkie, alternatywy, jest to wszystko
syf i naprawdę to nic, NIC nie daje tylko wciąga i zabiera
człowieczeństwo.
Kapitan Europa
Odpowiedz

toć to w sieci juz jest od miesiąca ;]
Odpowiedz

LCF napisał(a):Wlasnie obituary to kupa przereklamowanego gowna :twisted:
Widzisz, łączy nas jeszcze jedno ;)
Odpowiedz

LCF napisał(a):Z tym Ruins to ciekawa historia, bo w ksiazeczce jest do tego tekst.
.

Mam to na kasecie i ta wkładka ma ponad 60 cm długości hehe.Z jednej strony texty, z drugiej wyjaśnienia.Bardzo przydatne i ciekawe rozwiązanie.
Odpowiedz

LCF napisał(a):Z tym Ruins to ciekawa historia, bo w ksiazeczce jest do tego tekst.
Co do Nile- najlepsza plyta to omawiany "In their darkened shrines", bez 2 zdan. Kompozycje, klimat, brzmienie- wszystko rozpierdala.
Pierwsze 2 sa rowniez zajebiste.
Ostatnia Annihilation of the wicked to moim zdaniem slabsza pozycja, glownie ze wzgledu na brak roznych takich wstawek, zwolnien, motywow egipskich (sa ale malo) oraz brak klimatu poprzednika. Sanders sie wyszalal na Saurian meditation i teraz daje nam zwyczajny (chociaz dobrze zagrany) death metal. Plyta zla nie jest (nadal bije wiekszosc gownianych pozycji zespolow uwazajacych ze umieja grac death), ale jak na Nile moglaby byc sporo lepsza.
Ogolnie ten zespol to jeden z niewielu w gatunku dm, ktory naprawde lubie i szanuje.

Zgadzam się z opinią LCF, żę najnowsza płyta to najsłabsza pozycja Nile, ale w porównaniu do innego death metalowu co teraz wychodzi to i tak jest zajebista. Jedna z nielicznych kapel których każda płyta utrzymuje bardzo wysoki poziom.
Odpowiedz

No nie zartujcie.. Mocno, ladnie, precyzyjnie- imho AOTW nie jest slabsze od ITDS.. Rzeczywiscie brakuje troszku tych egipskich klimatow, ale w moim rankungu AOTW stoi wyzej np. od debiutu Sandersa & Co..

Ale bezguscie jestem.. ;]
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości