• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Najlepszy Horror :]

Mój ulubiony horror to oczywiście Obcy: Ósmy pasażer Nostromo/Alien, dlatego że uwielbiam "klimat" obcego. A zaraz za tym jednym filmem jest u mnie cała masa innych pozycji.
Odpowiedz

Piatek 13-go ze starych klasyk z lat 80-tychSmile
a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary albo Wstret - daja do myslenia i nie sa tak jednoznaczne. A no i jeszcze Nie ogladaj sie teraz (moglam cos pokrecic w tytule) jest swietny
Odpowiedz

Blai Witch Porect - na swój sposób przerażajacy w swej prostocie
Ring, Grudge itp - zarówno amerykańskie jak i japońskie - po prostu ten nurt bardzo, ale to bardzo mi siada swym klimatem, co jak co, ale żółtki ze swoją pokręconą, a jednoczesnie prostą mentalnością potrafią przestraszyć
Lsnienie (Jasność) z Nicholsonem - klasyka
Odpowiedz

Lsnienie lepsze w ksiazkowej wersji a i o blair witch zapomnialam - pierwsza czesc bardzo dobra, oryginalna, a druga przesiaknieta na wskros hollywoodzkim kiczem. na stos z dwojka!Smile
Odpowiedz

uzi napisał(a):a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary

Mnie ten film znudził jak nie wiem co. Wolę Omena Tongue
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

uzi napisał(a):a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary albo
..popieram,żałuję ale dopiero (jak zwykleTongue) po obejżeniu wzięłam się za książkę.... przyznam - film b.zbliżony do książki......
...carpe noctem...

"Psychopatia oznacza dosłownie 'cierpienie duszy'. W dosłownym
sensie tego słowa każdy człowiek jest psychopatą, bo nie ma
człowieka, który by w swym życiu nie cierpiał."
Antoni Kępiński
Odpowiedz

Ja uwielbiam wszystkie klasyki te teraźniejsze to w większości kicz(choć mówi się że kicz to tez sztuka Surprised ).Uwilbiam wszytkie filmy Kinga nie ma wyjątku,do tego Omen,Koszmar,Dziecko R.,Amitywille(ale tylko te klasyczne),Ptaki,Psychoza słowem wszystko co klasyczne lub po prostu dobrze zrobione Mad
Odpowiedz

tramposh napisał(a):Ja uwielbiam wszystkie klasyki te teraźniejsze to w większości kicz(choć mówi się że kicz to tez sztuka Surprised ).Uwilbiam wszytkie filmy Kinga nie ma wyjątku,do tego Omen,Koszmar,Dziecko R.,Amitywille(ale tylko te klasyczne),Ptaki,Psychoza słowem wszystko co klasyczne lub po prostu dobrze zrobione Mad

...popieram Big Grin Laughing
...carpe noctem...

Antoni Kępiński
Odpowiedz

A mi się Wywiad z Wampirem i Dracula podobały Tongue Nie wiem czy to pierwsze to horror, ale i tak fajne. Lubię filmy o wampirach. Tak poza tym kilka filmów wyminiocych wyżej. Trochę jestem wkurzona, bo widzę, że zachwalacie Siedem, miałam okazję oglądać (co prawda po angielsku, no ale miałam Smile ), ale w końcu stwierdziłam, że wygląda na nudne i sobie odpuściłam. A tak poza tym to Frankenstein. Blair Witch i The Ring nie widziałam Sad Właściwie to rzadko oglądam telewizję...

Aaa i jeszcze The Shining fajne było (chociaż to też chyba nie horror? Question )
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

Beast King napisał(a):
uzi napisał(a):a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary

Mnie ten film znudził jak nie wiem co. Wolę Omena Tongue

Omena tez uwielbiamSmile ale Dziecko jest lepszeSmile Polanski zna sie na rzeczy poza tym z tego co doczytalam przy kreceniu tego filmu pomagal sam LaVeyWink
Odpowiedz

Sabelle napisał(a):
uzi napisał(a):a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary albo
..popieram,żałuję ale dopiero (jak zwykleTongue) po obejżeniu wzięłam się za książkę.... przyznam - film b.zbliżony do książki......

ja za ksiazke jeszcze nie siegnelam a film widzialam dwa razy Smile
Odpowiedz

[quote="-lilith-"]A mi się Wywiad z Wampirem i Dracula podobały Tongue Nie wiem czy to pierwsze to horror, ale i tak fajne. Lubię filmy o wampirach. Tak poza tym kilka filmów wyminiocych wyżej. Trochę jestem wkurzona, bo widzę, że zachwalacie Siedem, miałam okazję oglądać (co prawda po angielsku, no ale miałam Smile ), ale w końcu stwierdziłam, że wygląda na nudne i sobie odpuściłam.

A tak poza tym to Frankenstein. Blair Witch i The Ring nie widziałam Sad

quote]

...popieram... też lubię takie klimaty....
Pozaty "Siedem" - mimo wszystko lubię ten film. Dopiero jak zobaczyłam Kevina Spacey'ego w roli Lestera w 'American Beauty', i poraz n-ty obejżałam Siedem zauw., zorientowałam się że to on grał John'a (seryjnego mord.) Tongue .

Osobiście wolę B.W.P. I (II- jakoś mi zbytnio nie podpasowała...) . "Ring" dane mi było ujżeć tylko w wersji japońskiej (może nawet i lepiej..Tongue - słyszałam że wersja ameryk. jest słabsza, i to o wiele...) - obydwie części - po prostu warto...

A co się tyczy "Frankenstein" (widziałam tylko wersję Kennetha Branagh'a...) - aż głupio pisać, ale nawet nie zorientowałam się ,że to De Niro grał ów monstrum Tongue... fenomenalny... (mimo że nie przepadam za tym aktorem przyjnaję że był świetny..)
...carpe noctem...

Antoni Kępiński
Odpowiedz

Film przy którym zajebiście się bałam był "The Blair Witch Project" Tongue
chamy są wśród nas Wink gardzę wami i się śmieje z was Big Grin
Odpowiedz

Hagall napisał(a):Hellraiser,ten horror miał coprawda z 4 części ale za każdym razem fabuła mnie nie nudziła.Toteż polecam.

4 ? 11 Tongue Big Grin Big Grin
e'vviva l'arte
Odpowiedz

Moim ulubionym horrorem jest

Halloween - cała seria
The Ring
Klatwa
Odpowiedz