Najlepszy Horror :] -
TwilighT - 08-22-2004
No właśnie... Podzielcie się wrażeniami. Jak myślicie który horror jest the best?
Ja osobiście nie oglądam zytnio filmów, ale np. Koszmar z ulicy wiązów (cała seria) mi się w miarę podobała. Poza tym "The Ring" i kilka innych.
-
tix - 08-22-2004
hm... martwica mózgu

DDDDDDD
a tak serio to niewiem.. w napieciu trzymała psychoza chitchcock'a, takze krzyk 1 (ale to bylo dawno) ogolnei horrory juz mnie nie strasza, albo robia jakies cienkie albo to moje nerwy sa takie zawieszone juz (lub tak bardzo przystosowane i przyzwyczajone do nadmiernych reakcji

)
-
Kaktus - 08-22-2004
dla mnie jednym z lepszych film pt. ciemność
-
Hagall - 08-24-2004
Hellraiser,ten horror miał coprawda z 4 części ale za każdym razem fabuła mnie nie nudziła.Toteż polecam.
-
Prisca - 08-24-2004
Mam sentyment do "Ptaków"

Ale pzt. "The Ring" jest niezły ;]
Więcej tytułów nie pamiętam
-
Suchar - 08-24-2004
Najlepszym horrorem był zdecydowanie "Evil Dead"

... (takie głupie, że aż śmieszne

)
Ale tak na serio, to zawsze ciarki wzbudza we mnie "Szósty Zmysł" choć w gruncie rzeczy nie jest horrorem..
-
Slayerd - 08-24-2004
"Siedem" film genialny co prawda jest to raczej triller ale bije na głowę horrory typu "Krzyk".
A jak ktoś nie widział filmu to niedługo będzie leciał na TVN.
- SML - 08-24-2004
"Siedem" dla mnie jest trillerem, ale piorunujacy, w szczgólnosći zakończenie, mam nawet go na DVD. Wracając do Topicu, to z pewnoscią "Koszmar z ulicy wiazów (i kolejne cześci), "Noc żywych trupów"... ogólnie Chitchoc wywierał na mnie bardzo dobre wrażenie.... (mimo iz jego filmy bardziej przypominały triller niż horror... z nowszych horrorów to raczej nie miałem okazji nic obejrzeć, mało czasu, człowiek zabiegany, nawet nie ma kiedy wykorzystać kina domowego
-
Kirielle - 08-25-2004
Dla mnie "Blair witch project"(najlepszy efekt co prawda, osiąga się w kinie, ale jak już oglądacie w domu, to najlepiej potem iść sobie w nocy do lasu, albo zrobić ze znajomymi biwak w namiotach. Efekt gwarantowany. Niektórzy po tym filmie przez długi czas bali się zapuszczać w jakąkolwiek większą gęstwinę

) A jego druga część, choć zupełnie inaczej nakręcona, jest moim skromnym zdaniem genialna. Ten klimat... te obrazy... Po prostu piękne.
Polecam
-
Miriam - 08-25-2004
"Blair Witch Project"... Świetny film, trzyma w napięciu, ale jego największą zaletą jest nieziemski klimat. Polecam. Co do drugiej części... IMHO gorsza od "jedynki", nie posiada już tego klimatu (chyba tym razem twórcy postawili na efekty specjalne...)
- SML - 08-25-2004
"Blair Witch Project" tak dawno go nie ogladałem, ze zdarzylem o nim zapomniec, a naprawde jest rewelacyny. Fakt, druga część już jest całkowicie inna (o to chyba reżyserom i scenarzystom chodziło) i nie przemawia do mnie tak samo jak pierwsza. Chociaz i przy niej potrafiłem gapić sie w telewizor i czegać na kolejne wydarzenia. Zakończenie jedynie nie było zbyt satysakcjionujace, aczkowiek realne - jak na dzisiejsze czasy.
-
Dead - 08-27-2004
Bezkonkurencyjnie Ring (japońska wersja). Jedyny naprawdę straszny horror, to nie to co np. Świt Żywych Trupów czy Hellraiser, na których można płakac ze śmiechu :?
-
davet - 08-30-2004
"Meksykańska Masakra Piłą Łańcuchową", "Siedem" i "Krwiożercze Klauny z kosmosu"
W sumie to lubię takie raczej horrory z pomysłem, a nie grind(czy. z hektolitrami krwi

)
-
misieksanok - 08-31-2004
Japoński Ring i Dark Water oraz chińskie Oko. Wymiatają

A tak poza tym to House of 1000 Corspes, Roba Zombiego po prostu mnie rozwala zawsze jak oglądam

Bardzo przyjemny film.
-
tix - 08-31-2004
o włąsnie!!! Teksańska masakra piłą mechaniczna (nie zadna tam mexykkanska buehehe) ale ta wersja z lat 70 !!! najnowsza sucks! zajebisty horrorek, jedyny z ostanich lat gdize naprawde sie balem