• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Najgorszy zespół

gitara to nieodzwony element metalu w przeciwieństwie do klawiszy, któe w wiekszosci przypadków osładzają jedynie muzykę
Odpowiedz

H8ful napisał(a):a najgorsze zespoły to dla mnie te z kręgu symfonic gothic/doom/black, które pod płaszczykiem awangardy i eksperymentu pitolą coś co po odjęciu klawiszy i syntezatorów stałoby sie jedynie jednostajnym brzeczeniem z pohukujacy wokalista
Równie dobrze mógłbyś napisać, że po odjęciu orkiestry z muzyki klasycznej pozostaje tylko głucha cisza i z tego powodu muzyka ta jest gówniana. Zapuść sobie przykładowo takiego Arcturusa i wycisz ścieżkę z syntezatorami. Po ich odjęciu będziesz mógł sobie posłuchac wspaniałych partii gitarowych, basu i perkusji, których być może twoje ograniczone uszka niedosłyszały w natłoku dźwięków znajdujących sie na płycie.
Odpowiedz

Nightal napisał(a):Równie dobrze mógłbyś napisać, że po odjęciu orkiestry z muzyki klasycznej pozostaje tylko głucha cisza i z tego powodu muzyka ta jest gówniana.
radze pocwiczyć sobie testy na czytanie ze zrozumieniem
Nightal napisał(a):Zapuść sobie przykładowo takiego Arcturusa i wycisz ścieżkę z syntezatorami. Po ich odjęciu będziesz mógł sobie posłuchac wspaniałych partii gitarowych, basu i perkusji, których być może twoje ograniczone uszka niedosłyszały w natłoku dźwięków znajdujących sie na płycie.
akurat arcturus to jeden z nielicznych "artystycznych' bandów, które słucham. Skoro jednak bawimy się w wyliczanki to zapuść sobie takie utworu dimmu jak dreamside dominion, wczesne albumy totu czy limbonic art i przekonaj sie co zostanie po odjeciu klawiszy
Odpowiedz

Z wyżej wymienionych słucham tylko Limbonic Art i nie widze nic złego w tym, że na pierwszych albumach klawisze stanowią główny instrument. Skoro partie klawiszowe są dobrze skomponowane to czemu niemiałoby ich być więcej? Podobnie z Cradle of Filth. Na pierwszych 3 albumach klawisze dodają niesamowitego klimatu ich muzyce... niestety później jest już tak jak wspomniałeś, czyli osładzanie muzyczki. Na uwage zasługuje też ich przedostatni album Damnation and a Day, na którym orkiestra była schowana w tle a na pierwszy plan wybijały sie gitary i perkusja. Posłuchaj sobie takich utworów jak An Enemy Led The Tempest albo The Smoke of Her Burning. Jesli chodzi zaś o wymienionych przez Ciebie Dimmu to masz rację. Gdyby odjąć te pseudoorkistralne motywy to muzyka była by nudna i monotonna... ale Dimmu to juz nie mój problem.
Odpowiedz

Dobrze znam wymienione utwory cradle.
Sek w tym, ze nie słucham metalu dla sztóki, pieknych symfonicznych wstawek i reszty gotycko-klasycznego badziewia tylko dla konkretnego rozpierdolu, hałasu i siarki. Jest kilka zespołów z takiego kregu, które cenię, ale reszte reprezentowana przez takich szmaciarzy jak agothodaiomion(czy cos w ten desen) czy graveworm uważam za definicje metalowej chałtury, bedacej w dodatku 10tą woda po kisielu takich zespołów jak np. emperor
Odpowiedz

H8ful napisał(a):badziewia tylko dla konkretnego rozpierdolu, hałasu i siarki.

kurwa dlaczego takie podejście ludzi słuchających głownie muzyki z kręgu black/death/thrash mi się podoba? Wink 8)
[Obrazek: logo.jpg]
Odpowiedz

Zdecydowanie Kredki,Dimmu itp Mad Mad
Odpowiedz

SWAROST "Tryjumf Panteonu Aryjskich Bogów" ( mówię to, mimo że piłem z jednym z członków w Wolinie parę lat temu i gość był zajebiście fazowy ).
VELES
VENEDAE
i w ogóle wszystko to, co "grają" łysi którym się znudził R.A.C i kopiowanie Honor.
"Beyond scorn, lies and calumny, I still stand and watch you rot"
Meychna'ch
Odpowiedz

Nuillnac napisał(a):SWAROST "Tryjumf Panteonu Aryjskich Bogów" ( mówię to, mimo że piłem z jednym z członków w Wolinie parę lat temu i gość był zajebiście fazowy ).
VELES
VENEDAE
i w ogóle wszystko to, co "grają" łysi którym się znudził R.A.C i kopiowanie Honor.

Jeb sie skurwielu Mad Venedae gra zajebistą muzyke
Odpowiedz

Burzum, Darkthrone (wylaczajac ich wczesne wydawnictwa) i inne prymitwne norweskie scierwa.
Odpowiedz

Rafał napisał(a):Burzum, Darkthrone (wylaczajac ich wczesne wydawnictwa) i inne prymitwne norweskie scierwa.

lol
MIGHT IS RIGHT!
"Adding rap to rock is like taking the most beautiful woman you've ever seen to a plastic surgeon and asking him to put a penis on her."
- Karl Logan
Odpowiedz

Norweski black ścierwo??
Ło chłopie słyszałem różne dziwne żeczy ale ty to przebiłeś!!

LOL
Odpowiedz

Nuillnac napisał(a):SWAROST "Tryjumf Panteonu Aryjskich Bogów" ( mówię to, mimo że piłem z jednym z członków w Wolinie parę lat temu i gość był zajebiście fazowy ).
VELES
VENEDAE

Wolin to moje miasto!!!!!!!!!!Chlałeś pewno an festiwalu Vikingów??
Norvegian Black MetalSmile
Odpowiedz

Rafał napisał(a):Burzum, Darkthrone (wylaczajac ich wczesne wydawnictwa) i inne prymitwne norweskie scierwa.

Koleś ty wiesz co piszesz.Tymi słowami zabiłeś mnie.Zastanów sie nad sobą Laughing Laughing Laughing Laughing
Norvegian Black metal RULEZ !!!
Norvegian Black MetalSmile
Odpowiedz

pisząc takie bzdury ukazujesz jakim jesteś gówno wiedzącym pozerskim ścierwem.
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Sława! Sława!
Odpowiedz