- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
A wiec tak jak w tytule. Co myslicie o tej kapelce? Moim zdaniem to jest najlepsza kapela grajaca tego typu muzyke z dobrym wokalem A.Stainthorpa.
- Liczba postów:
- 932
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
poznalem jedynie dwie plyty- Turn Loose the Swans oraz The Angel and The Dark River i musze przyznac ze kapela jest swietna i po prostu miazdzy swoim ciezarem i wolnymi tepami. no i ta nutka "zawieszenia" w glosie Stainthorpe'a- po prostu miod
Live Like An Angel, Die Like A Devil
- Liczba postów:
- 65
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
MDB to uosobienie tego, czego szukam w muzyce - zatopienia sie w niej bez reszty, generalizujac. Ciezka muzyka i niesamowity glos wokalisty - no i maja w swojej grupie dziewczyne ^^ na klawiszach gra chyba. Czyli - mióóóóóóóóód.
Muzyka jest niedyskretną powiernicą: zdradza najtajniejsze myśli. Romain Rolland
- Liczba postów:
- 402
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
Też wszystkich płytek nie słyszałem tzn. tych przed The Angel and The Dark River. Kapela super, można się rozmarzyć przy słuchaniu ich płyt.
"Ostatnią czarodziejską różczke widziałem wbitą w pizde czarodziejki zgwałconej w Sarajewie" - Arturo Perez Reverte, "Życie jak w Madrycie"
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Kiedys gdzies czytalem ze w ich muzyce nie da sie znalezc choc skrawka slonca, ze panuje w nich wieczny cien. Moim zdaniem to prawda, klimat maja nieporownywalny. Wszystkie albumy maja zajebiste, ale jak juz mialbym wybrac 5 albumow to byly by takie w kolejnosci:
1.Like Gods Of The Sun
2.The Light at the end of the world
3.The Angel and the dark river
4.34.788%
5.Songs of darkness
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Posiadam "34,788%...Complete" - muzyka zawarta na tej płycie wywarła na mnie dobre wrażenie. Podobno odbiega od stylistyki pozostałych albumów MDB, ale elektronika to moim zdaniem dobry dodatek do ich muzyki (oczywiście w umiarze) Z innych płyt słyszałam jedynie pojedyncze utwory. Swoją drogą dawno nie słuchałam "34,788%..." Będę musiała odświeżyć sobie ten album.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 333
- Liczba wątków:
- 16
- Reputacja:
-
0
Uwielbiam ich. Mam wszystkie płyty. A moje ulubione to: "The Dreadful Hours", "Turn Loose the Swans", "Songs of Darkness, Words of Light".
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Hmm w sumie masz racje ale po pierwsze to nie jestem pierwszy ktory zalozyl topic o kapeli nie piszac ich bigrafii. Po drugie to o kapeli mozesz dowiedziec sie np. na oficjalnej stronie. A po trzecie to ciekawila mnie opinia innych osob o tej kapeli a nie moja
Dla mnie jest to jedna z najlepszych kapel i najbardziej interesuje mnie kiedy bedzie jakis koncert w polsce :?
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !