• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka POP

Nightal napisał(a):Nowsze płyty Goldfrapp. Elektro pop na najwyższym poziomie Smile

dokladnie. jeszcze tez Ladytrona sie milo slucha...
Odpowiedz

Black eyed peace tez nawet spoko sa.
Odpowiedz

a ja np. bardzo lubie Counting Crows, Madonne (za czasow "Ray of light" Smile ) i niektore wokalistki - Nelly Furtado bardzo luzno sie slucha, Vanesse Carlton Smile
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

A ja lubię Joss Stone, ma świetny głos Smile.
Odpowiedz

Cytat:Poza tym z popu to jesli juz coś to tylko lata 80-te.

Dokladnie. Kocham szerokopojety pop z tamtych lat. Ww. Jacksony i Madonny + Blondie, Frankie Goes To Hollywood, Mr. Mister, Cyndi Lauper, Paula Abdul, General Public, Dead Or Alive, Milli Vanilli, Eurythmics, Bronski Beat, Pet Shop Boys, Hall And Oates, Bonnie Tyler, Kim Wilde, Kate Bush, itd. + masa innych tzw. One Hit Wonders z Stanem Bushem na czele miazdzy dzisiejsze popowe gwiazdki, a nawet wiekszosc metalu.

Cytat:Black eyed peace tez nawet spoko sa.

Peas. ;]
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Zgadza sie, 99% wykonawcow dzisiejszej muzyki pop nie zasluguje na uznanie. Wielu proboje odswiezyc stare kawalki jednak w wiekszosci nieudolnie.Dlatego jezeli sluchac popu to tylko tego w przedziale rocznikowym 80-90.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Black eyed peace tez nawet spoko sa.
ale to chyba juz nie pop co nie zmienia faktu ze calkiem fajna dupa jest w tym zespole Angry
Odpowiedz

Patyk napisał(a):Zgadza sie, 99% wykonawcow dzisiejszej muzyki pop nie zasluguje na uznanie. Wielu proboje odswiezyc stare kawalki jednak w wiekszosci nieudolnie.Dlatego jezeli sluchac popu to tylko tego w przedziale rocznikowym 80-90.

Przede wszystkim stare kawałki, niezależnie czy był to new romantic, czy nawet disco z lat 70-tych, miały świetne, wpadające w ucho melodie. A dzisiaj? Pop jest idealbnie wyprodukowany, ale nie da się nic z tego zapamiętać, zresztą rocka i metalu też to w pewnym stopniu dotyczy.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):a ja np. bardzo lubie Counting Crows

Counting Crows to nie pop,mam 2 płyty wiem co mówie Wink

A jeśli chodzi o pop to lubie czasami posłuchać, np. Joss Stone,Natalia Imbruglia,Michael Bubble,ostatnie wytwory Roba Thomasa da się posłuchać, choć i tak wolałem go w Matchbox 20,ostatnio spodobała mi się piosenka jakiejś panienki, nie pamiętam dokładnie jej imienia, wiem tylko że piosenka nazywała się "More to life"bodajże. Reasumując- dobry pop nie jest zły.
bring it on
Odpowiedz

dla mnie sa tak cipkowaci ze to musi byc pop Big Grin
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):dla mnie sa tak cipkowaci ze to musi byc pop Big Grin

to widać masz błędne pojęcie na temat popu. Przesłuchaj całą dyskografie i wtedy możesz stwierdzić czy to pop czy nie pop, nie po obejrzeniu teledysku Mr.Jones na Mtv Wink
Aha, a to że ty słuchasz arcy ciężkich kapel, nie znaczy że coś spokojniejszego to pop, to tak samo jak ja po przesłuchaniu Slayera włączyłbym sobie np. Dave Matthews Band, przeca to pop Wink
Wracając do głównego wątku, pop w latach 80' był dobry np. John Waite "I Ain't Missing You"- taki hicior Wink
bring it on
Odpowiedz

Ja dorzuce jeszcze Electric Light Orchestra - choc to jest groch z kapusta (muzyka klasyczna, rock and roll, nowa fala, ale przede wszystkim pop). Fajne aranzacje i chwytliwe melodie, sympatykom muzyki klasycznej polecam "Eldorado", dobre sa tez "Time" (nie wierze, aby ktos nie kojarzyl melodyjki z "Here is the news", nie ma bata) i "Secret Messages". Innych albumow niestety nie znam, ale ponoc chyba najlepszy jest "Discovery"...
Odpowiedz

No bez jaj,ELO to faktycznie zajebista muza,ale to ,panie franek,rock! A nawet momentami rokendrol Big Grin
Plyta TIME rządzi faktycznie przy "Hold on Tihgt" cięzko w miejscu wysiedzieć... "Discovery" też jest niezła ,ale dla mnie nr 1 to zdecydowanie Time
Odpowiedz

Jamiroquai - mam sentyment do tego miksu popu z funkiem, muzyką taneczną i czymś tam jeszcze. Całkiem przyjemne dla ucha.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Okej Ramzes, niech Ci bedzie, ale np. na takim "Secret Messages" poza typowo rock n' rollowymi: "Four little diamonds" i "Rock n' roll is king" pozostale utwory to jest IMO pop. ale calkiem zarabisty, wiec nie ma sie co sprzeczac o gatunek, nawet bardziej lubie ta plyte niz "Time".
Odpowiedz