- Liczba postów:
- 65
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
jako, ze jestem absolutnie napalona na wszystko co zwiazane z celtami, plemionami i Anglia z wczesnego sredniowiecza to muzyka celtycka jak najbardziej mi podchodzi ^^
Muzyka jest niedyskretną powiernicą: zdradza najtajniejsze myśli. Romain Rolland
- Liczba postów:
- 47
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Uwielbiam. Najlepsza muzyka folkowa na świecie
- Liczba postów:
- 2
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Witam,przypadkowo trafiłem na to forum szukając odpowiedzi na mój problem który już od dłuższego czasu nie daje mi spokoju, otóż kilka lat temu widziałem retransmisję koncertu (bodajże w Sopocie)i utkwił mi bardzo jeden z zespołów, nie znam jego nazwy....w sumie nawet mam problem by go jakoś charakterystycznie opisać, ale spróbuję:
Lider zespołu grał na dudach,towarzyszyła mu kobieta która grała na takim wielkim bębnie, grali muzykę zbliżoną do celtyckiej..w nowoczesnym stylu. jeśli ktoś może mnie nakierować na ten zespół z góry dziękuje i pozdrawiam.
p.s.Zespół ten na pewno nie wywodził się z Polski.
- Liczba postów:
- 437
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
0
Raczej nie spodziewaj się się odpowiedzi na to pytanie akurat na TYM forum, hehe... Ale, cóż, postaram się: czy nie chodzi czasem o Clannad? Z tym, że oni grali w Sopocie bodajże w zeszłym roku, a nie kilka lat temu. A co do nowoczesności ich muzyki: różnie to bywało.