• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

metal instrumentalny tudziez grany na innych instrumentach

czyli np cello metal. I metal instrumentalny. przykład - zespół apocalyptica. 3 finów gra cudowna muzyke na wiolączelach. Utwory sa bardzo klimatyczne i bobrze wykonane. Ja kocham takie brzmienie. Czy znacie ten zespół, jesli tak to co o nim sadzicie?? Chłopaki grali najpierw (z wielkim powodzeniem) covery metallicy potem tworzyki własna muze i tak jest do dzis. Zachecam do słuchania twórczosci APO fanów i metalu i klasyki- bombowe i niezwykle niesamowite połączenie. Jesli nie wiecie od czego zaczac to polecam na początek- nothing else matters(tak tak-cover metallicy , cudownie wykonany), path, torreador(i1 i 2) somwerw around nothing, coterage, for wom the bell tolls,i inne kawałki. Ja zaczełam od path to było niesamowite uczucie, tak jakbym znalazła odzwierciedlenie mojej duszy i uczuc które nia szarpią. Czekam na komenty.
jak trucizna w jej ramionach.jak szept- ona odeszła......jak miłosc, ulotna..
Odpowiedz

ja poznałam ten zespół w telewizji. był emitowany koncert. to było jakieś 3 lata temu. zdaje się że ja także zaczęłam od piosenki path. zaczepista. do dziś ich lubię. pozdrawiam
Odpowiedz

Hueh.. Jedna z moich ulubionych kapel.. Mp3 ktore podalas na poczatek.. hm.. chaotyczny ten zbior.. =] Apoce poznalem dzieki kumplowi ktory jara sie muzyka powazna.. Uslyszal gdzies Hall Of The Mountain King w wersji ekstremalnej (jak twierdzil) ktore niezwlocznie mi potem polecil.. Chwala mu za to.. =)
Najgorsza ich plytka mimo wszystko okazala sie chyba Reflections.. Nie twierdze ze jest zla.. Staral sie Lombardo.. Staral sie Eicca.. poprostu trudno stworzyc rownie genialny album co Cult czy Inquisition..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Apocalyptice uwielbiam od dawien dawna... mój ojciec kiedyś kupił mojej matce tą płytę z coverami metalici i sobie ją podchwyciłem Big Grin przesłuchałem raz...drugi...trzeci i nie miałem dosyć Smile potem jeszcze odkryłem inne cudowne utwory i tak mi zostało że moge ich słuchac i słuchać.
Hall Of The Mountain King - to jest genialne Angry
Odpowiedz

Oryginały były o niebo lepsze od coverów, a ich autorskie pioseneczki są jakieś nijakie...
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

Apocalyptica = świetny zespół. Ktoś tu wcześniej napisał, że Reflections to już nie to, a mi sie właśnie podoba. W ogóle lubię wszystkie ich płyty. Z chęcią posłuchałbym ich kiedyś na żywo...
Odpowiedz

ciesze sie ze tak duzo osób ich zna. reflections jest inna płytka niz dotychczas. Inne brzmienie, moze chłopaków troche poniosło, mnie sie podoba, lombardo pokazał co potrafi, a solowki eiccy sa boskie. Jak zawsze. teraz nagrywaja nowy album(ma wyjsc jeszcze w tym roku) a nowy klip ,,beetersweet,, ma sie juz niebawem ukazac. Moze jakas mała trasa koncertowa po Polsce. byłabym gotowa z domu uciec , jak matula nie pozwoli. Boje sie tylko zeby chłopakom woda sodowa nie odbiła, ale mam nadzieje ze tak nie bedzie. to chyba nie ten typ ludzi.amen
Odpowiedz

Bardzo lubię ten zespół, zaczęłam od albumu Cult. Uważam, że Reflections mu nie dorasta, ale też nie jest złym albumem. Całkiem ciekawy. Obawiam się tylko, że ten album to krok w stronę powszedniejszej muzyki, nie ma takiego klimatu jak Cult. Mam też nadzieję, że poprzestaną tylko na paru bonus trackach z wokalem, bo Apocalyptica z wokalem to już nie Apocalyptica. Chociaż kawałek z wokalem chłopca z Farmer Boys (LOL) jest całkiem niezły (bonus track do Vidocq)
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

tez mam nadzieje ze dza duzo wokalu nie bedzie, bo muzyka do wokalu jak mozna zauwazyc jest ubozsza i troche mniej ciekawa. Mnie jak narazie raczej podobały sie bonusy z wokalem ale zdecydowanie wole ich wersje instrumentalne(szkoda ze takiej nie ma w przypadku seemena). nowy klip ,,beeter sweet,, ba byc z wokalem panów z HIMu i THE RAZMUS . To troche kontrowresyjny temat ale ja nie zamierzam sie wypowiadac dopuki nie usłysze tego kawałka.
Odpowiedz

Apocalyptice z wokalem mówię nie! A jeśli usłyszałbym jeszcze do tego gościa z Rasmus, to chyba bym się popłakał.
Odpowiedz

o matko włsnie usłuszałam kawałek bittersweet z the razmus i him m imusze powiedziec(czy raczej napisac) ze spodziewałam sie czegos wiecej. To tylko fragment , w kiepskiej jakosci. Cała melodie cudownych cellosów(wiolek) zagłusza wokal. Głoa pana VV zabrzmiał ciekawie, ale pan Lauri ptoszek za prosto. W sumie czekam na cały utwór i resztę płytki która , mam nadzieję, bedzie zawierac sporo dobrej,ciezkiej, uczuciowej muzyki instrumentalnej w stylu apo. Dodam jeszcze ze słyszałamw tym całym bittersweet perkusje. poczekamy, zobaczymy..............
Odpowiedz

Oo.. Faraway- lepsze bez wokalu.. Path- chyba tez.. Ale Hope bez Matthiasa jest znaaacznie gorszy.. Chlop ma glos..

Z tego co pisze Apoca o najnowszym kawalku obraz rysuje sie tragiczny.. =/ O ile wokalista HIM za bardzo by mi nie przeszkadzal (glos ma calkiem przyzwoity) o tyle co robi ten ciec z Rasmusa? =/ No i perka.. powinni z niej juz zrezygnowac.. Chyba ze Lombardo zostal 4 czlonkiem zespolu? Ja jednak wolalem Maxa..
Odpowiedz

kurde lauri skrzeczy jaby miał mutacje głosu, VV pasuje do tej piosenki, co tel Lauri tam robi, fuck?? Mam nadzieje ze na płytce dadza werse instrumentala. Jedynym duzym plusem jest text piosenki(jak kazdy text apo) ja sie wzruszyłam normalnie. trosze piosenka za łatwiuka i taka ....no nie wiem apocalyptica to zespół wiolaczelowy, gdybym o tym nie wiedziała to nie powiedziałabym ze słychac tam te instrumenty. lauri sie drze, perkusja daje dosc głosno, tylko ciche posuniecia smyczkem....szkoda, troche sie zawiodłam, ale mam nadzieje ze cała płyta będzie godna uwagi, jak nie to sie załame(powaznie bo ta muzyka jest całym moim zyciem), i stracicie forumowicza... no niech mnie ktos pocieszy....
Odpowiedz

słuchajcie, jest nowa strona apo-narazie nie duzo ale na 100% będzie regularnie akualizowana, zreszta sami sie porzekonacie. Jest najnowszy news o najblizszych koncertach, kontakt z nami(twórcami stronki) i co najwazniejsze forym-ja mam nick kasiatarzyna(no bo troszke dziwnie byłoby apocalypticaa) serdecznie zapraszam zainteresowanych, z czasem dowiecie sie jak mozecie uzyskac nowe kawałki apo, a nawet clipy

www.apocaliptyca.za.pl
Odpowiedz

Ach.. W koncu! W koncu zobaczylem teledysk do Bittersweet! Kurde.. Duza niespodzianka.. Bo IMHO to jednak lepiej wypadl Lauri.. VV tylko cos pomrukuje.. Nastepna rzecz..

Cytat:trosze piosenka za łatwiuka i taka ....

Przebojowa.. to chyba odpowiednie slowo.. Tekst piesni rzeczywiscie bardzo ladny.. muzyka rowniez.. ale ale.. Apoca miala racje.. Cos cichutkie te partie wiolonczeli.. Mimo to.. piesn genialna.. Eicca to jednak genialny kompozytor..

Wie ktos ktoz siedzial za garnkami w tym singlu?

PS> A moze by tak Apoca wypuscila album Apocalyptica feat. various artists? Licze na krazek gdzie w kazdej piesni bedzie goscinnie wystepowal jakis wokalista/wokalistka..
Odpowiedz