Ja również uważam ManOwaR za kapelkę stojącą muzycznie dość wysoko... Mam kolegę-wielkiego-ich-fana i swego czasu faszerował mnie ich piosenkami, teledyskami i wszelkiej maści newsami. Aż nie powiedziałam dość ^^;
A po obejrzeniu jednego z ich koncertów w Niemczech, nabrałam do nich awersji. Mam nadzieję, że fani ManOwaR mnie teraz nie zlinczują, bo nie chodzi mi o zbluzganie kapeli, tylko o wyrażenie własnej opinii, mam nadzieję szacunku do ich muzyki nie pozbawionej.
Tak czy inaczej po tym koncercie doszłam do wniosku, że Panowie niewiele sobą reprezentują, a bynajmniej nie pokazali tego... I te "we are the kings of metal" czy jak to szło, jest trochę przesadzone i samozwańcze... Nie lubię takich wybryków.
- Liczba postów:
- 73
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Arma napisał(a):Manowar? Muzycznie dają chłopaki radę. Niestety mają straszliwie pajacowaty image, poza tym nazywanie siebie "Kings of Metal" to już tylko kwestia cholernej megalomanii. Nie mówię już o zdjęciach na motorach, w skórach i natartych oliwą, bo wygląda to jak zdjęcie wycięte z gejowkiej gazetki - poważnie! Ale powtarzam, że muzczynie nie idzie im źle. Niestety, patrzę również na wizerunek..
Nomz i ja się zgadzam. Warriors of the world chyba najbardziej mi się podoba
"...Inside my shell I wait and bleed..."
- Liczba postów:
- 35
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Z tego typu kapelek jak HammerFall, Manowar czy Edguy to Manowar najbardziej mi podchodzi

Bardzo przyjemne granie
Bóg, którego bronisz, może być Tobą samym...
- Liczba postów:
- 60
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
misieksanok napisał(a):Z tego typu kapelek jak HammerFall, Manowar czy Edguy to Manowar najbardziej mi podchodzi
Bardzo przyjemne granie
"Hearts on fire hearts on fire, burning burning with desire"- Hammerfall. Widział ktoś ich gitarzystę? Jak dla mnie grające drzewo w skórze, ale ubaw miałam niezły.
"If I should fall in battle, my brothers who fight by my side
Gather my horse and weapons, tell my family how I died" - Manowar. Nie znam za bardzo dorobku tej kapeli ale za tą piosenkę ich kocham. Zawsze humor poprawi.
"Words you say never seem
to live up to the ones
inside your head
the lives we make
never seem to get us anywhere
But dead. "
- Liczba postów:
- 309
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
0
manowar = kupa na sterydach
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
jakby takich bylo malo?
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
- Liczba postów:
- 344
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
ja sie przyznam bez bicia ze nie mialem okazji ich uslyszec, wiec o muzyce nie bede sie wypowiadal- czytalem kilka wywiadow i musze powiedziec ze ich szanuje.
- Liczba postów:
- 43
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Manowar fajnie gra ma spoko ballady. ale to sa totalni kretyni za przeproszeniem. widzialem z nimi raz wywiad ( chyba na vivie) normlnie wstyd tylko ten co tak fajnie gra na gitarze ( niepamietam imienia) pokazal ze jest czlowiekiem. reszta tylko sie pograzala w swojej "inteligencji". niechce nikogo urazic sam mam ich wszytkie plty ale taka jest prawda to banda debili z jednym wyjatkiem.
"In fire in my eyes i see soldiers on the field dead bodies on the ground and children in between..." ::Haggard
- Liczba postów:
- 347
- Liczba wątków:
- 22
- Reputacja:
-
0
Manowar?Lubię kilka ich utworów,niektóre teksty mi się podobają (co nie znaczy,że wszystkie są na wysokim poziomie).Ale wizerunek mnie denerwuje :? Motory i skóry-dobra,rozumiem.Ale ci "pseudo umięśnieni" (porównajcie z kolesiami z okładek "Kings of Metal" czy "Warriors of The World" ;P) "pseudo wojownicy" walczący nie wiadomo o co to już moim zdaniem przesada.I do tego afiszowanie się zaliczaniem panienek-mają jakieś kompleksy czy co?! Ale muzycznie są ok
I will make it go away
Can`t be here no more
Seems this is the only way
I will soon be gone
- Liczba postów:
- 58
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Może i nie jestem fanatyczką Manowar'u, ale uważam że to naprawdę dobra kapela. Kiedyś nawet napisałam prace (krótką) na temat Manowar i facetce się podobała

( to było dość dziwne z tego względu iż ona słuchała hip-hop'u :? )
"Show me the shadow where true meaning lies so much more is made in empty eyes "