• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

młode polskie kapele

ja, mniej lub bardziej lubię bohemę, the car is on fire, negatyw, ckod, em i kombajn do zbierania kur po wioskach. mam sporo szacunku dla myslovitz, ale nie wiem czy można ich jeszcze nazwać młodą kapelą. a wy co o nich wszystkich myślicie? i jakie są wasze ulubione?
And if you save yourselve, you will make him happy He'll keep you in a jar, then you'll make him happy He'll give you breathing holes, then you'll make him happy He'll cover you with grass, than you'll make him happy now
Odpowiedz

Co myśle o powyższych? nie cierpie wszystkich bez wyjątku, a już najbardziej TCIOF z palantem Dejnarowiczem na wokalu Laughing (no, kombajn da się przeżyć Big Grin ). A innych młodych kapel rockowych jakoś nie odnotowałem za bardzo Sad
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Kombajn jest niezły, słyszałem parę kawałków, więc trudno mi cokolwiek więcej powiedzieć. Jedno natomiast wiem na pewno - mają totalnie bezsensowne teksty. Niektórzy twierdzą, że są one świetne i niebanalne, a dla mnie po prostu nie mają wiekszego sensu.
Negatyw - z tych wymienionych zespół najlepszy. Takie granie mało różniące się od Myslovitz, ale dla mnie przyjemne. Szczególnie "Amsterdam" mi się podobał.
CKOD - skomentowałem w oddzielnym temacie o tym zespole, dla mnie porażka.
Em - słyszałem dwa utwory i mnie nie zachwyciły.
Bohema - widziałem chyba dwa teledyski, spodobały mi się, ale żeby coś więcej powiedzieć musiałbym przesłuchać całą płytę.
The Car Is On Fire - cóż, usłyszałem napierw "Cranks" i ten utwór polubiłem. Później kupowałem parę płyt w sklepie, ujrzałem, że album tego zespołu kosztuje 24 zł, więc stwierdziłem, że można spróbować. Zawiodłem się srogo. Fatalny wokal - po prostu nie da się go słuchać, jedynie właśnie w "Cranks" brzmi dobrze; muzycznie nie jest tak źle, ale cholernie odtwórczo. Od razu kiedy włączyłem tę płytę miałem wrażenie, że gdzieś to już słyszałem... No i po chwili mi się przypomniało - brzmienie zupełnie takie samo jak na "The New Song And Dance" - albumie zespołu Radio 4 z... 2000 roku. Nie dość, że TCIOF jest 5 lat do tyłu, to jeszcze kopiuje zagraniczne zespoły bardzo słabo.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):...a dla mnie po prostu nie mają wiekszego sensu.

Dla mnie też i to jest w tym świetne Smile Takie rzeczy wprawiają w dobry humor, dlatego ten jedyny zespół szczerze mogę nazwać psychodelicznym (z tych co znam) Wink
[Obrazek: Filczek.gif]

Chuck Norris przywalił Twojej Starej z Zidane'a.
Odpowiedz

Próbowałem przez długi czas zrozumieć o co chodziło autorowi w tekście utworu, który znalazł się na płycie Minimaxu (tytułu sobie niestety nie przypomnę), później było coś z "gumowym młotkiem"... Mówiąc delikatnie - nie przypadły mi te teksty do gustu.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Próbowałem przez długi czas zrozumieć o co chodziło autorowi w tekście utworu, który znalazł się na płycie Minimaxu (tytułu sobie niestety nie przypomnę), później było coś z "gumowym młotkiem"...

"Waniliowe niebo" ("...pierdolnij mnie w głowę wełnianym młotkiem" Wink ), jeśli o to chodzi... Nie doszukuj się sensu w ich piosenkach Big Grin Tego się poprostu słucha i zaciesza Rolleyes Na poprawę humoru itp. Tongue

Jak nie przypadły do gustu to RE5PECT 8) i tak Tongue
[Obrazek: Filczek.gif]

Chuck Norris przywalił Twojej Starej z Zidane'a.
Odpowiedz

tak naprawde to najbardziej lubię bohemę (!!!!!!)i kombajn. jego teksty są tak fajnie popieprzone, nie tworzą jednego sensu, ale przez to są o wszystkim. lubie takie psychodeliczne klimaty
And if you save yourselve, you will make him happy He'll keep you in a jar, then you'll make him happy He'll give you breathing holes, then you'll make him happy He'll cover you with grass, than you'll make him happy now
Odpowiedz

Najlepsze mołode polskie kapele to:
Coma
Ptaky
Cool Kids of Death
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz

myślę, że PtakY są dobre, Coma jeszcze lepsza Wink
.dance with the dead in my dreams...
Odpowiedz

A ja nie lubie wszystkich polskich zespolow Tongue no, moze za wyjatkiem Myslovitz.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Hundred Inch Shadow i Odszukac Listopad - Ci panowie poprostu miazdza, niszcza, gwalca i zostawiaja ot tak. niesamowite 2 kapele, czysta energia i powiew swiezosci. Uwielbiam..... Smile
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Cytat:Kombajn jest niezły

Kombajn, Kombajn...? Kurt Kombajn? Wink
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

Beast King napisał(a):
Cytat:Kombajn jest niezły

Kombajn, Kombajn...? Kurt Kombajn? Wink

Kombajn do zbierania kur po wioskach Tongue
Odpowiedz

JA PO ZAZNAJOMIENIU SIĘ Z MUZYKĄ KAPELI- MILCZENIE OWIEC- WPADŁAM W ZACHWYT POLECAM DZIEWUCHA MA EXTRA GŁOS 8) Tongue
We barely remember what came before this precious moment, Choosing to be here right now. Hold on, stay inside...
This body holding me, reminding me that I am not alone in This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.
Odpowiedz

Toolica napisał(a):JA PO ZAZNAJOMIENIU SIĘ Z MUZYKĄ KAPELI- MILCZENIE OWIEC- WPADŁAM W ZACHWYT POLECAM DZIEWUCHA MA EXTRA GŁOS 8) Tongue

Chciałabym się podpisć po tym postem. Zespół świetny i wokalistka ma zajebisty głos. Polecam!! A może ktoś zna taki zespół??? Co o nim sądzicie??
chamy są wśród nas Wink gardzę wami i się śmieje z was Big Grin
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości