młode polskie kapele -
Killy - 08-13-2005
ja, mniej lub bardziej lubię bohemę, the car is on fire, negatyw, ckod, em i kombajn do zbierania kur po wioskach. mam sporo szacunku dla myslovitz, ale nie wiem czy można ich jeszcze nazwać młodą kapelą. a wy co o nich wszystkich myślicie? i jakie są wasze ulubione?
-
Tomash - 08-13-2005
Co myśle o powyższych? nie cierpie wszystkich bez wyjątku, a już najbardziej TCIOF z palantem Dejnarowiczem na wokalu

(no, kombajn da się przeżyć

). A innych młodych kapel rockowych jakoś nie odnotowałem za bardzo
-
Kamael - 08-13-2005
Kombajn jest niezły, słyszałem parę kawałków, więc trudno mi cokolwiek więcej powiedzieć. Jedno natomiast wiem na pewno - mają totalnie bezsensowne teksty. Niektórzy twierdzą, że są one świetne i niebanalne, a dla mnie po prostu nie mają wiekszego sensu.
Negatyw - z tych wymienionych zespół najlepszy. Takie granie mało różniące się od Myslovitz, ale dla mnie przyjemne. Szczególnie "Amsterdam" mi się podobał.
CKOD - skomentowałem w oddzielnym temacie o tym zespole, dla mnie porażka.
Em - słyszałem dwa utwory i mnie nie zachwyciły.
Bohema - widziałem chyba dwa teledyski, spodobały mi się, ale żeby coś więcej powiedzieć musiałbym przesłuchać całą płytę.
The Car Is On Fire - cóż, usłyszałem napierw "Cranks" i ten utwór polubiłem. Później kupowałem parę płyt w sklepie, ujrzałem, że album tego zespołu kosztuje 24 zł, więc stwierdziłem, że można spróbować. Zawiodłem się srogo. Fatalny wokal - po prostu nie da się go słuchać, jedynie właśnie w "Cranks" brzmi dobrze; muzycznie nie jest tak źle, ale cholernie odtwórczo. Od razu kiedy włączyłem tę płytę miałem wrażenie, że gdzieś to już słyszałem... No i po chwili mi się przypomniało - brzmienie zupełnie takie samo jak na "The New Song And Dance" - albumie zespołu Radio 4 z... 2000 roku. Nie dość, że TCIOF jest 5 lat do tyłu, to jeszcze kopiuje zagraniczne zespoły bardzo słabo.
-
Goldie - 08-13-2005
Kamael napisał(a):...a dla mnie po prostu nie mają wiekszego sensu.
Dla mnie też i to jest w tym świetne

Takie rzeczy wprawiają w dobry humor, dlatego ten jedyny zespół szczerze mogę nazwać psychodelicznym (z tych co znam)
-
Kamael - 08-13-2005
Próbowałem przez długi czas zrozumieć o co chodziło autorowi w tekście utworu, który znalazł się na płycie Minimaxu (tytułu sobie niestety nie przypomnę), później było coś z "gumowym młotkiem"... Mówiąc delikatnie - nie przypadły mi te teksty do gustu.
-
Goldie - 08-14-2005
Kamael napisał(a):Próbowałem przez długi czas zrozumieć o co chodziło autorowi w tekście utworu, który znalazł się na płycie Minimaxu (tytułu sobie niestety nie przypomnę), później było coś z "gumowym młotkiem"...
"Waniliowe niebo" ("...pierdolnij mnie w głowę
wełnianym młotkiem"

), jeśli o to chodzi... Nie doszukuj się sensu w ich piosenkach

Tego się poprostu słucha i zaciesza

Na poprawę humoru itp.
Jak nie przypadły do gustu to RE5PECT 8) i tak
-
Killy - 08-14-2005
tak naprawde to najbardziej lubię bohemę (!!!!!!)i kombajn. jego teksty są tak fajnie popieprzone, nie tworzą jednego sensu, ale przez to są o wszystkim. lubie takie psychodeliczne klimaty
-
Rimmel - 09-10-2005
Najlepsze mołode polskie kapele to:
Coma
Ptaky
Cool Kids of Death
-
Avea - 09-10-2005
myślę, że PtakY są dobre, Coma jeszcze lepsza
-
Szyszak - 09-10-2005
A ja nie lubie wszystkich polskich zespolow

no, moze za wyjatkiem Myslovitz.
-
XdkyX - 09-10-2005
Hundred Inch Shadow i Odszukac Listopad - Ci panowie poprostu miazdza, niszcza, gwalca i zostawiaja ot tak. niesamowite 2 kapele, czysta energia i powiew swiezosci. Uwielbiam.....
-
Beast King - 09-10-2005
Cytat:Kombajn jest niezły
Kombajn, Kombajn...? Kurt Kombajn?
-
goofi - 09-10-2005
Beast King napisał(a):Cytat:Kombajn jest niezły
Kombajn, Kombajn...? Kurt Kombajn? 
Kombajn do zbierania kur po wioskach
-
Toolica - 09-14-2005
JA PO ZAZNAJOMIENIU SIĘ Z MUZYKĄ KAPELI- MILCZENIE OWIEC- WPADŁAM W ZACHWYT POLECAM DZIEWUCHA MA EXTRA GŁOS 8)
-
Amy - 12-18-2005
Toolica napisał(a):JA PO ZAZNAJOMIENIU SIĘ Z MUZYKĄ KAPELI- MILCZENIE OWIEC- WPADŁAM W ZACHWYT POLECAM DZIEWUCHA MA EXTRA GŁOS 8) 
Chciałabym się podpisć po tym postem. Zespół świetny i wokalistka ma zajebisty głos. Polecam!! A może ktoś zna taki zespół??? Co o nim sądzicie??