• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Led Zeppelin

Dla mnie to jest niepojęte , jak komuś się moze nie podobać "Rock and roll" , "Black dog" , czy "Immigrant song" , przeca te pieśni liryczne są piękniste ! ale to już kwestia gustu .... Confusedhock:
[Obrazek: metheny3.gif]
Odpowiedz

Led Zeppelin jest wyjebane i nie ma bata!
Maja piosenki na każda okazję.Smutne wesołe liryczne nostalgiczne.

Laughing Laughing Laughing

Led Zeppelin rulez

Kashmir
...here and beyond
Odpowiedz

Faktycznie klasyka i tyle. No i płyty od 1 do 4 sa super Laughing
Who cares what you expect
What is politically correct?
All my ideas are in bad taste
Get off my case and...
Odpowiedz

Chcialem tylko powiedziec co do improwizacji Page'a:
solówka w Stairway To Heaven jest improwizacja, która nagral za pierwszym razem i w tej samej formie zostala na plycie.
Na cześć Twoją wznoszę kielich, kielich mej krwi...
Odpowiedz

raz na czas miewam chcice na nich, ze jak nie poslucham wybranej piosenki, to zle! a tak to na winampie mi ich nie potrzeba, czuje sie bezpiecznie kiedy walaja sie gdzies w zakamarkach.
Odpowiedz

Mam tylko "III" i powiem że takie granie zabardzo mi nie podchodzi.Za lekkie.Wolę Black Sabbath, ale jak już prawie wszyscy tutaj powiedzieli:Klasyka Smile
[Obrazek: logo.jpg]
Odpowiedz

Bardzo dobry zespół, szanuje ich i ogólnie to nic do niech nie mam Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Moją ulubioną piosenką jest "Stairway to heaven"
All the pieces fall to his wish Smile
Odpowiedz

xxx
Odpowiedz

Stare placki.Czekam z utęsknieniem na topic o Mieciu Foggu,Irenie Santor i Połomskim.
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

Zeppelini rulez!
Jeden z moich ulubionych zespołów, w sumie od nich zaczęłam się interesować cięższą muzyką...
A kto ich nie lubi, no cóż jego strata Surprised
Odpowiedz

Myślę że lz to dobra kapela moim ulubionym kawałkiem jest ''Whole lotta love"...............ale i tak nic nie zastpi najlepszej kapeli świata czyli...KISS!! 8)
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Nie lubie... obrzydzono mi ich... mam już dość dowiadywania się o tym jaki to LZ jest zajebisty... na pewno nie jest zły ALE bez przesady Budgie, Uriah Heep czy Jethro Tull zjadają ich na śniadanie, a "Stairway to heaven" to najbatrdziej PRZEREKLAMOWANY wałek wszechczasów.
MOj ulubiony album LZ to "jedynka", a kawałki - "Dazed and Confused" i "Communication Breakdown"
..muszę zainterweniować w momentach krytycznych!!! TOMASH...a dla ciebie jaki jest naj..wszech - czasów? Tutaj wystepuja opinie bardzo skrajne..rozpalone głowy chyba dyktują jakieś nowe wartości. TOMASH..opowiedz mi o tym..czym Tobie obrzydzono LZ?..to będzie ciekawe... I napisz mi o kapelach (bez LZ) które swtorzyły podwaliny rocka...to bedzie super lektura
Odpowiedz

Jak na mnie to spoko ale nic nie zastąpi BS i KISS:]
My God is beautiful.
Odpowiedz

ich koncertowe dokonania warto przemilczeć ?? muahaah ciekawy na jakiej podstawie to mówisz z tego co widze , jak piszesz myśle ze nieslyszales za wielu ich koncertów... HA moge sie nawet założyć ze słyszałeś tylko jeden z filmu The Song Remains The Same lub ewentualnie dwa z nich a to bardzo mało na tyle koncertów ile zagrali. Stairway To Heaven przereklamowane moze i jest ale SŁUSZNIE ten kawałęk jest doskonały , przeciez nibyłby słaby gdyby ludzie pamietali go od roku 71 do teraz i niebylby pierwszy na liscie wszechczasów ale jednak jest , wiec wydajew mi sie ze z tego wynika juz ze LZ musialo byc dobre.Dobrze napisałeś podwaliny ROCKA stworzyły tmte zespoły ale jeżeli chciałbyś wiedzieć Zeppelini "odskoczyli" od stylu rocka do hard rocka malo tego , za czasów panowania Zeppelinów ukuto termin Heavy Metal i takim nazywano Led Zeppelin.Dwie wspaniałe płyty ? Hmm ... to czemu kazda ich plyta sprzedawala sie tak dobrze ze zarabiali więcej niz kazdy zespol w histori ? Czemu są 2 na świecie pod względem diamentowych plyt (zaraz po Beatlesach) , czemu to wlasnie oni pobili rekord frekwencji na swoich koncertach ? Wiesz wydaje mi sie ze wszystkie ich plyty byly bardzo dobre bądz nawet doskonałe (niemówie o Codzie i In Throuh The... bo tych plyt nielubie). Jeżeli móisz ze tylko dwie plyty ich byly dobre to o któe Ci chodzi ? . Tak , Led Zeppelin są BARDZO wielcy , kultowi , oni stworzyli styl na któy wzorują się do teraz . NIelubisz glosu Planta , to uszanuje bo kazdy ma inny gust , ale byl on wiele razy wybierany na najlepszego wokaliste swiata.
Narazie tyle mam do powiedzenia , pozdrowienia
Odpowiedz

KubusPuchatek napisał(a):ich koncertowe dokonania warto przemilczeć ?? muahaah ciekawy na jakiej podstawie to mówisz z tego co widze , jak piszesz myśle ze nieslyszales za wielu ich koncertów... HA moge sie nawet założyć ze słyszałeś tylko jeden z filmu The Song Remains The Same lub ewentualnie dwa z nich a to bardzo mało na tyle koncertów ile zagrali.

Błąd, znam jeszcze drugą płyte koncertową(How west was won) i różne nagrania koncertowe, czy to prezentowane przez Piotra Kaczkowskiego, czy archiwalne klipy, i owszem są lepsze niż "Song..." ale daleko im do koncertowej potęgi nawet tak drugoligowych kapel jak Nazareth czy Uriah Heep

Cytat:Stairway To Heaven przereklamowane moze i jest ale SŁUSZNIE ten kawałęk jest doskonały , przeciez nibyłby słaby gdyby ludzie pamietali go od roku 71 do teraz i niebylby pierwszy na liscie wszechczasów ale jednak jest , wiec wydajew mi sie ze z tego wynika juz ze LZ musialo byc dobre.

Nie, ten kawałęk nie jest doskonały, przecież sam LZ ma znacznie lepsze(pierwszy z brzegu jaki mi przychodzi do głowy - Kashmir), a gdyby nie był non stop grany w radiostacjach, to nie byłby tak znany - proste. Zresztą moje myślenie o "schodach" nie jest odosobnione! jak zaczynałęm słuchać hard rocka, to też myślałem "Led zeppelin wielkim zespołem był, dlatego kochamy led zeppelin bo był wielkim zespołem" tymczasem to naprawde nie jest takie proste...

Cytat: Zeppelini "odskoczyli" od stylu rocka do hard rocka malo tego , za czasów panowania Zeppelinów ukuto termin Heavy Metal i takim nazywano Led Zeppelin.Dwie wspaniałe płyty ? Hmm ...

tak, bo prawda, wcale wcześniej nie zadebiutowało Iron Butterfly, a termin "heavy metal" wcaler nie został użyty w utworze "Born to be wild" Steppenwolfa, a już wcale nie istniał np. taki zespół jak Mountain

Cytat: to czemu kazda ich plyta sprzedawala sie tak dobrze ze zarabiali więcej niz kazdy zespol w histori ? Czemu są 2 na świecie pod względem diamentowych plyt (zaraz po Beatlesach) , czemu to wlasnie oni pobili rekord frekwencji na swoich koncertach ?

Mniej więcej to samo można powiedziećo Madonnie i Jacksonie

Cytat: Wiesz wydaje mi sie ze wszystkie ich plyty byly bardzo dobre bądz nawet doskonałe (niemówie o Codzie i In Throuh The... bo tych plyt nielubie). Jeżeli móisz ze tylko dwie plyty ich byly dobre to o któe Ci chodzi ? .

Chodzi mi oczywiście o pierwsze dwa albumy, późniejsze nie są złe, ale wielkimi bym ich nie nazwał

Cytat: Tak , Led Zeppelin są BARDZO wielcy , kultowi , oni stworzyli styl na któy wzorują się do teraz .

I dlatego nie podlegają żadnej krytyce?!
Wiesz, jest coś w tym, że już kilka lat po debiucie, byli uważani za "dinozurów" i to nie tylko przez punkowców, ale również przez np. muzyków AC/DC(żeby było jasne - moja sympatia dla tego zespołu nie ma tu nic do rzeczy) czy Venom - po prostu: od III albumu, Zeppelinom brakowało niezbędnej w hard rocku energii!

[/b]
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości