10-25-2004, 04:19 PM
Dla mnie to jest niepojęte , jak komuś się moze nie podobać "Rock and roll" , "Black dog" , czy "Immigrant song" , przeca te pieśni liryczne są piękniste ! ale to już kwestia gustu ....
hock:

![[Obrazek: metheny3.gif]](http://www.swiatgitary.com.pl/Graf/metheny3.gif)
Tomash napisał(a):Nie lubie... obrzydzono mi ich... mam już dość dowiadywania się o tym jaki to LZ jest zajebisty... na pewno nie jest zły ALE bez przesady Budgie, Uriah Heep czy Jethro Tull zjadają ich na śniadanie, a "Stairway to heaven" to najbatrdziej PRZEREKLAMOWANY wałek wszechczasów...muszę zainterweniować w momentach krytycznych!!! TOMASH...a dla ciebie jaki jest naj..wszech - czasów? Tutaj wystepuja opinie bardzo skrajne..rozpalone głowy chyba dyktują jakieś nowe wartości. TOMASH..opowiedz mi o tym..czym Tobie obrzydzono LZ?..to będzie ciekawe... I napisz mi o kapelach (bez LZ) które swtorzyły podwaliny rocka...to bedzie super lektura
MOj ulubiony album LZ to "jedynka", a kawałki - "Dazed and Confused" i "Communication Breakdown"
KubusPuchatek napisał(a):ich koncertowe dokonania warto przemilczeć ?? muahaah ciekawy na jakiej podstawie to mówisz z tego co widze , jak piszesz myśle ze nieslyszales za wielu ich koncertów... HA moge sie nawet założyć ze słyszałeś tylko jeden z filmu The Song Remains The Same lub ewentualnie dwa z nich a to bardzo mało na tyle koncertów ile zagrali.
Cytat:Stairway To Heaven przereklamowane moze i jest ale SŁUSZNIE ten kawałęk jest doskonały , przeciez nibyłby słaby gdyby ludzie pamietali go od roku 71 do teraz i niebylby pierwszy na liscie wszechczasów ale jednak jest , wiec wydajew mi sie ze z tego wynika juz ze LZ musialo byc dobre.
Cytat: Zeppelini "odskoczyli" od stylu rocka do hard rocka malo tego , za czasów panowania Zeppelinów ukuto termin Heavy Metal i takim nazywano Led Zeppelin.Dwie wspaniałe płyty ? Hmm ...
Cytat: to czemu kazda ich plyta sprzedawala sie tak dobrze ze zarabiali więcej niz kazdy zespol w histori ? Czemu są 2 na świecie pod względem diamentowych plyt (zaraz po Beatlesach) , czemu to wlasnie oni pobili rekord frekwencji na swoich koncertach ?
Cytat: Wiesz wydaje mi sie ze wszystkie ich plyty byly bardzo dobre bądz nawet doskonałe (niemówie o Codzie i In Throuh The... bo tych plyt nielubie). Jeżeli móisz ze tylko dwie plyty ich byly dobre to o któe Ci chodzi ? .
Cytat: Tak , Led Zeppelin są BARDZO wielcy , kultowi , oni stworzyli styl na któy wzorują się do teraz .
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo