• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lata 80 (new romantic, kylie itp :))

Nena, Blondie, Bee Gees, Village People, Ultravox etc. Można wymieniać, tak jak napisało wyżej kilka osób.

Kurde niezależnie czy ktoś lata 80-te uważa za kicz czy nie, ja osobiście lubię czasem posłuchać wyżej wymienionych zespołów, bo to niezła muzyka jest. [;
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Prisca napisał(a):Nena, Blondie, Bee Gees, Village People, Ultravox etc. Można wymieniać, tak jak napisało wyżej kilka osób.

Kurde niezależnie czy ktoś lata 80-te uważa za kicz czy nie, ja osobiście lubię czasem posłuchać wyżej wymienionych zespołów, bo to niezła muzyka jest. [;

Hehe dokladnie Smile zgadzam sie z toba.
Odpowiedz

Kim Wilde - Kids in America
wiecznie młody numer Surprised
Odpowiedz

Dobry jest Alphaville.
Odpowiedz

Heh, nikt nie wymienił OMD - jedynej słusznej i prawdziwej kapeli new romantic tamtych czasów Big Grin
No i sentyment mam też do wczesnych przedindutrialnych nagrań Ministry (niezły szit (-; )
Odpowiedz

Human League, Duran Duran, Talk Talk, Tears For Fears, Boy George, Soft Cell, Visage itp.
W sumie śmieszne i fajne czasy. Straszny kicz, choć miało to swój urok i było to prawdziwe, a nie jak dzisiejszy plastikowy pop i lansowane gwiazdeczki.
Zresztą taki Talk Talk to serio fajna i ambitna rzecz, szczegónie album It`s My Life z `84 (tak to ta piosenka ktorą zjebała gwen stefani w kowerze).

Ogólnie to uwielbiam też filmy z lat 80 za ten specyficzny klimat.Fryzury, ubrania, zadymiona atmosfera,kanciaste auta z lat80, muzyka...generalnie chciałby w tą dekade żyć w Stanach.

Chociaz w latach 70 też bym mógł żyć, wolna miłość itp no i narodziny metalu, punka Smile Tylko nie wiem czy w USA czy UK. W USA był freelove ale to w UK rodziła sie najlepsza muzyka w latach 70 Big Grin

http://dl.torrentreactor.net/download.ph...side+RG%29
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz