Forum Rockmetalshop
Lata 80 (new romantic, kylie itp :)) - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Lata 80 (new romantic, kylie itp :)) (/thread-lata-80-new-romantic-kylie-itp)

Strony: 1 2

Lata 80 (new romantic, kylie itp :)) - Przemek87 - 06-27-2006

Na pewno macie jakiś ulubieńców z kiczowatych lat 80. Ja czasem posłucham Ultravox, Duran Duran, TalkTalk, Limahl`a, Falco, Visage, Frankie Goes To Hollywood... no i Kylie Minogue Tongue nigdy nic do niej nie miałem Surprised

Re: Lata 80 (new romantic, kylie itp :)) - -Rene- - 06-27-2006

Przemek87 napisał(a):Na pewno macie jakiś ulubieńców z kiczowatych lat 80.
Nie Surprised ; ).

Re: Lata 80 (new romantic, kylie itp :)) - Axel - 06-27-2006

Przemek87 napisał(a):Na pewno macie jakiś ulubieńców z kiczowatych lat 80. Ja czasem posłucham Ultravox, Duran Duran, TalkTalk, Limahl`a, Falco, Visage, Frankie Goes To Hollywood... no i Kylie Minogue Tongue nigdy nic do niej nie miałem Surprised

Limahl'a nigdy nie moglem strawic ;>
A co do moich ulubienców Wink to mam oczywiscie a są nimi: Duran Duran, Alphaville, Spandau Ballet, Classix Nouveaux, Ultravox, Eurythmics. :_)
No chyba wszyscy :> ;] hmm jak mi sie przypomni ktos jeszcze to dopisze.

- statekx - 06-27-2006

Takiej muzyki slucha sie jedynie po pijaku na wiejskich weselach.

- Wars - 06-27-2006

statekx napisał(a):Takiej muzyki slucha sie jedynie po pijaku na wiejskich weselach.
Pfff

Bee Gees, Eurythmics, Village People, Duran Duran Blondie, Madonna, Simon and Garfunkel, Pet Shop Boys, Spencer Davis Group... jeszcze troche by sie znalazło, ale nie chce mi się myśleć Big Grin

- RamzeS - 06-27-2006

No ja Limahla tez nie trawiłem i to od samego początku jego "kariery" czyli tego Kaja Goo Goo czy jak to się tam ten zespoł nazywał.
Natomiast lubie i slucham czasami Ultravox, Visage, Eurythmisc, Human League , Yazoo ( ta facetka powinna w sumie chyba bluesa śpiewać a nie pop )no i może jeszcze parę rzeczy by się znalazło.
A,jeszcze Gazebo - miał w sumie tylko jeden kawałek "I Like Chopin" ,ale za to jaki hicior
Laughing

- MaFFej - 06-27-2006

Eeeee... Simon & Garfunkel!!!??? Nie te lata... zaczęli w 60-którymś i do tego grali takiego lajtowego soft/pop rocka a nie jakieś tam taneczne przyśpiewki Tongue.

Hej... a "Rock Me Amedeus" to kogo to było? Smile

- Wars - 06-27-2006

MaFFej napisał(a):Eeeee... Simon & Garfunkel!!!??? Nie te lata... zaczęli w 60-którymś i do tego grali takiego lajtowego soft/pop rocka a nie jakieś tam taneczne przyśpiewki Tongue.

Hej... a "Rock Me Amedeus" to kogo to było? Smile
No zaczeli, ale w 80' tez jeszcze grali Surprised Poza tym, Przemek nie robił rozróżnienia na disco/rock/pop Smile

- Axel - 06-27-2006

Cytat:No ja Limahla tez nie trawiłem i to od samego początku jego "kariery" czyli tego Kaja Goo Goo czy jak to się tam ten zespoł nazywał.

Mnie Zawsze dobijal w tym czy w solowym zespole, a takiej awersji jak ja do jego "przeboju" z soundtracku do niekonczacej sie opowiesci to chyba nikt nie miałWink zreszta jak do samego filmu ;>
A co do zespolów to przypomnialo mi sie jeszcze Wham i a-ha Big Grin

- RamzeS - 06-27-2006

Wham to ZŁY przykład.Nie trawię Georga Michaela.

- Tomash - 06-27-2006

R_amze_S napisał(a):Wham to ZŁY przykład.Nie trawię Georga Michaela.

"Last christmans i GEJv you my heart..."

To jest utwór(chyba jedyny na całym świecie) który doprowadza mnie do totalnej kurwicy Laughing

- Axel - 06-27-2006

R_amze_S napisał(a):Wham to ZŁY przykład.Nie trawię Georga Michaela.

Wiesz zalezy kto co lubi :> i wiem o co ci chodzi :> nie mowie ze lubie cala dysko. ale jednak miał kilka niezłych przebojów :> chodz sam wole solowa dzialalnosc Georga ;>

Cytat:"Last christmans i GEJv you my heart..."

To jest utwór(chyba jedyny na całym świecie) który doprowadza mnie do totalnej kurwicy Laughing

Nie czaisz kvltv ;>
Last Chrismas jest zajebiste ;> klimat na maxa ;> podobnie jak Wake me up before you go-go Laughing Laughing Laughing nie no dobra ;> nie przesadzajmy :> ale Club Tropicana fajny był :>

- Pandora - 06-27-2006

Przede wszystkim Eurythmics... poza tym Ultravox, Blondie... sporo by się tego znalazło

- balzac - 06-27-2006

Pandora napisał(a):Przede wszystkim Eurythmics... poza tym Ultravox, Blondie... sporo by się tego znalazło
o właśnie Smile . A Kylie też jest spoko, no i ofkorz Kim Wilde i Nena Smile

- KlaudiaVanKilmister - 06-10-2007

80-te lata nie byly kiczowate. Smile

Lubie sobie czasem posluchac : depeche mode, cyndi lauper, a-ha,madonny,nena, the romantics, michaela jacksona itd. oczywiscie z lat 80'tych.

W ogole muzyka z lat 80'tych byla super Wink Surprised