- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Valhalla napisał(a):balzac napisał(a):3. Klucznik (rozdziobią nas kruki i wrony)
kocham to!
No ba!
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 1,995
- Liczba wątków:
- 32
- Reputacja:
-
0
Fakt, bardzo ciekawie się zapowiada.
- Liczba postów:
- 1,732
- Liczba wątków:
- 29
- Reputacja:
-
0
Na moje nie ma chuja by przebili powstanie warszawskie, co nie zmienia faktu ,że to może być bardzo dobra płyta
It rained, but we cheered ...
- Liczba postów:
- 1,732
- Liczba wątków:
- 29
- Reputacja:
-
0
Nowa płyta już sie ukazala, zdażylem ją już "zakupić" w pewnym sklepie internetowym i stwierdzam po paru przesluchaniach stwierdzam ,że jest naprawde niezła. Teksty niszczą, naprawde nie spodziewałem się ,aż tak tadobrej pod tym względem płyty.
It rained, but we cheered ...
- Liczba postów:
- 826
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
To prawda. U mnie w głośnikach wlasnie rozbrzmiewa "Gospel" po raz pierwszy. Płytka zupełnie inna od swoich poprzedniczek, zgodnie z zapowiedziami panowie postawili bardziej na muzykę niż na przekaz (teksty nie dotyczą historii).
No i w tym momencie zgadzam się z Sobotą - płyta jest naprawdę b.dobra. I w samą porę, bo zaczynałem cierpieć na niedobór porządnej muzyki.
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
A ja pojadę trochę na przekór, bo mam dziwne przeczucie, że to jednak żenada (na Offie słyszałem parę nowych kawałków i ciągle jestem zdania, że z takiego materiału nie może powstać dobra płyta). W związku z tym na razie nie mam zamiaru słuchać. Inna sprawa, że już szczerze mówiąc nie czuję potrzeby. I do poprzednich płyt już nie wracam, więc wątpię, by ta w jakiś sposób mogła do mnie trafić.
- Liczba postów:
- 826
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Z tym, że nowa, znacząco różni się od swoich poprzedniczek. I to słychać. Nie wiem dlaczego, ale klimaty w których jest utrzymana, przypomina mi dokonania Akurat.
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Nie, porównanie z Akuratem jest nie trafione.
Płyta jest niezła, zupełnie inna od poprzedniczek ale to było do przewidzenia, zwłaszcza, że sam zespół deklarował stworzenie coś zupełnie odmiennego. Ja osobiście cieszę się niezmiernie, że zrobili coś w innej konwencji, bo gdyby zostali przy tworzeniu płyt typu PW stracili by na wartości.
Ja się nie zawiodłam.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 3,016
- Liczba wątków:
- 65
- Reputacja:
-
0
no, z akuratem przesada.
z nowej płyty świetne są numery "Drogi Panie" i "hydropiekłowstąpienie", reszta różnie mi wchodzi.