• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kult / KNŻ / Kazik

no, teraz jestem pewna, że miałam racjęBig Grin
Odpowiedz

Tak jak wiele wypowiadających się tu osób, Staszewskiego lubię, a co do Kultu to nie przepadam za ich muzyką, chociaż niektóre utwory są całkiem dobre.
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

Kult to Kult... od niego zaczynałem i zawsze będę lubił i słuchał Smile
Odpowiedz

Kult jest genialny szczególnie utwory w ktorch graja na waltorni i trabce Laughing Waltornia jest jedyna i niepowtarzalnaBig Grin
Who cares what you expect
What is politically correct?
All my ideas are in bad taste
Get off my case and...
Odpowiedz

Macias napisał(a):Kult jest genialny szczególnie utwory w ktorch graja na waltorni i trabce Laughing Waltornia jest jedyna i niepowtarzalnaBig Grin
Hehehe... "Celina" rlz! Laughing

Swoją drogą zapomniałem o jednej z lepszych ich płyt, czyli o "Moim Wydafcy". A to jest jedna z moich ulubionych. Górują tutaj kawałki: "Ręce do góry", "Lewe lewe loff", "Pasażer", "Muj wydafca", "Krótkie kazanie na temat jazdy na maxa", cover Omegi - "Dziewczyna o perłowych włosach", "Psalm 151", przeróbka "Piosenki Młodych Wioślarzy", "Setka Wódki"... Big Grin

Edit: Oj, okropnego orta kiedyś tutaj strzeliłem.
Odpowiedz

KULT jest dla mnie najwazniejszy z powodu, iż ponieważ tudzież aczkolwiek to była pierwsza kapela która sluchalem. Jak juz mialem wszystkie plyty na mp3 to nic wiecej nie potrzebowalem. Teraz troche rozszerzyl mi sie zasob muzyki Tongue.

Moim zdaniem najlepsze plyty to Tata Kazika i Tata 2.
Z pozostalych to pojedyncze kawalki mi sie podobaja.
8) 8) 8)
Na cześć Twoją wznoszę kielich, kielich mej krwi...
Odpowiedz

Jak dla mnie to Wicuś ulepił grzybki rządzi!!! Big Grin ale to samego Kazia, a Kultu to hmm chyba najbardziej rozpowszechniony Baranek Big Grin
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

kult czy kazik czy knzaws etc, dobra sprawa jak dla mnie, bardzo dobra i nigdy w zyciu nie pokusze sie o wyniesienie jakiejkolwiek piosenki wyzej od pozostalych, no moze .. "sa granice ktorych nie mozna przekroczyc", heh.
Odpowiedz

Teksty Kazika jak dla mnie są genialne. To chyba najlepszy polski muzyk. Kawałki Kultu Kazika czy KNŻ sa swietne. 8)
Trzeba być gorszym by potem stać się lepszym, trzeba być głupim by móc stać się mądrzejszym
Odpowiedz

Wszystkie !! Kocham Kult i Kazika Big Grin Smile)) Aktualnie ich/jego twórczość chyba przezywa lekki kryzysik, nie jest to juz to co kiedyś, echh... 3mam kciuki za Kazelota i resztę załogi !! Mad
"You know where you are?
You're in the jungle baby
-You're gonna diiiiiee"

gg:2698277
Odpowiedz

kiedys przepadalam za tym zespolem, teraz lubie ale juz nie tak bardzo jak kiedys...

no i bylam na jednym z koncertow z ostatniej trasy pazdziernikowej.......Krakow 22.10.04r heh
"...I'm fallin down... when I die all the angels fade away..."
Odpowiedz

Poszerzyłem temat o KNŻ i Kazika twórczość solową, bo to przecież w jakiś sposób się łączy. Parę wypowiedzi było właśnie również o innych jego formach aktywności niż Kult. Prosiłbym więc teraz o Wasze wypowiedzi już nie tylko o tym (bądź co bądź dla mnie najlepszym w Polsce) zespole.
Odpowiedz

No właśnie, niestety, a grał naprawdę świetnie. Ja ich zacząłem słuchać dopiero kiedy zakończyli działalność.
Odpowiedz

Kultu najbardziej lubie "Paradę wspomnień" i "Brooklyńską radę Żydów". A Kazika to oczywiście "12 groszy"Big Grin Iron maiden świetny zespół, ale Nightwish nie lubię. Moim zdaniem ta wokalistka ma beznadziejny głos.
Odpowiedz

a co myslicie o plycie Kazika- 41??
ja kupilam i z przykroscia stwierdzam ze jakos wole jego wczesniejsze dokonania.... teksty sa dobre, ale muzyka jakos nie przypadla mi do gustu.. Crying or Very Sad
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości