- Liczba postów:
- 133
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
dziękuję,niedługo wybieram się do biblioteki,to wypożycze
"For The First Time In A Long Time
...Everything Was Right In My
World...
And Then I Woke Up..."
- Liczba postów:
- 1,124
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Ja właśnie sięgnąłem po kultową, pełną true akcji powieść Jaroslava Haška i zastanawiam się co mi pierwsze pierdolnie - przepona czy pęcherz.
Rotfl'n'lol
- Liczba postów:
- 475
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
W koncu przeczytalam Mistrza i Malgorzate... ksiazka lezala u mnie 7 miesiecy (wciaz lezy ;p), lecz po przeczytaniu kilku rozdzialow po prostu znudzila mi sie... Ale na wakacjach znow wzielam sie za nia i jednym tchem pochlonelam do konca <;
ja bym z wrażeniami po tej książce poczekała do przeczytania biografii Bułhakowa autorstwa Drawicza ['Mistrz i diabeł' tytuł, o ile dobrze pamiętam]. biografia o tyle nietypowa, że oprócz dogłębnych badań życia pisarza, Drawicz podaje czytelnikowi na niezwykle nęcącej tacy również interpretacje jego dzieł. Mistrz i Małgorzata jest niewątpliwie ciężką lekturą, a każdego, kto z lekkością stwierdzi, że to nieprawda i że zrozumiał wszystko od początku do końca, odesłałabym do wspomnianej przeze mnie biografii i nazwała ignorantem.
mi osobiście dopiero po przeczytaniu Drawicza objawił się geniusz Bułhakowa w całej swojej krasie i blasku. toteż wszystkich wnikliwych zachęcam do lektury, bo warto (:
- Liczba postów:
- 19
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
ja czytuje Horrory takich autorow jak Guy N. Smith, Shaun Hutson czy Brian Lumley. Ostatnio przeczytalem "odraze" Smitha
Juve, storia di un grande amore
bianco che abbraccia il nero
coro che si alza davvero
Juve per sempre sara
- Liczba postów:
- 6
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Liber Azerate - Księga Rozszalałego Chaosu