• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kostki Gitarowe

Widze, że jak do tej pory nikt nie napisał że gra naprawde grubymi kostkami.. Smile Moja jedyna ulubiona to "Big Stubby" Dunlopa, 3.0mm. Big Grin
[Obrazek: chuckschuldinerfanvp2.jpg]
Odpowiedz

Grubas! Grubas!

Mad Laughing Surprised Big Grin
Odpowiedz

Ja używam Planet Waves. Surprised Extra kostki. Polecam wszystkim!
Słońce - w trójkącie ukryte; wzrok - świętą wizją związany
Odpowiedz

Zdecydowanie najlepsze są kostki w zakresie 1mm-1,5mm Wink Bynajmniej, wg mego gustu oczywiście... Ja osobiście używam kostek bodajże firmy Martin, które są z domieszką silikonu (się nie ścierają czyli). Z tego co wiem, to podobne kostki robi Planet Waves.
Ibanez Prstige RG 2550 GK
BOSS GT-8
Elixir Strings
DiMarzio Evolution Pickups
Peavey 6505+ Head
Laboga 412 Celestion Vintage30 Halfstack
Odpowiedz

Az napisał(a):Bynajmniej, wg mego gustu oczywiście...
Az napisał(a):(się nie ścierają czyli)

wyjaśnij mi co oznaczają te konstrukcje imitującae zdania
Odpowiedz

za trudne zadanie (;
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Az napisał(a):Bynajmniej

ten Czarnobyl naprawdę ma aż taskie skutki?! oświadczam że od teraz za każde użycie "bynajmniej" w znaczeniu "przynajmniej" daje warna Mad
Mad Mad Mad

Bardzo mądry człowiek napisał(a):Wcale nie do rzadkości należy też mylenie wyrazów bynajmniej i przynajmniej. To prawda, że bynajmniej, znaczące tyle, co 'wcale, zupełnie, ani trochę', nie jest słowem zbyt pospolitym, nic jednak nie tłumaczy tych, którzy używają go nonsensownie. Żadnym wytłumaczeniem nie może być podobieństwo brzmieniowe obu wyrazów i posługiwanie się bynajmniej tam, gdzie musi wystąpić przynajmniej.
ZROZUMIANO?!
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):ten Czarnobyl naprawdę ma aż taskie skutki?! oświadczam że od teraz za każde użycie "bynajmniej" w znaczeniu "przynajmniej" daje warna Mad

Zauważyłem Tomku,ze masz nie od dziś uczulenie na to Tongue
Odpowiedz

mam. Nie chce generalizować, ale trzeba mieć mocno na bakier z językiem polskim żeby takie coś walnąć
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Za dużo staropolszczyzny w czytanej przeze mnie literaturze, zatem wybaczcie owe błędy. Ale wierzę, że mózgi macie, to i ze zrozumieniem nie było problemu. Wink

BTW To nie było w znaczeniu "przynajmniej".

Ale mniejsza o to.

Wracając do kostek to nie wiem czemu, ale kiedyś wygodnie było mi używać i grać wyżej wspomnianymi Big Stubby o 3mm grubości. Całkiem wygodne były, ale im dłużej gram, tym cieńszych kostek używam.
Ibanez Prstige RG 2550 GK
BOSS GT-8
Elixir Strings
DiMarzio Evolution Pickups
Peavey 6505+ Head
Laboga 412 Celestion Vintage30 Halfstack
Odpowiedz

Slash napisał(a):Moja jedyna ulubiona to "Big Stubby" Dunlopa, 3.0mm. Very Happy
używam jej czasem do basu Smile

Daymon napisał(a):a używam Planet Waves. Surprised Extra kostki. Polecam wszystkim!
Zgadzam się, świetne są!
Odpowiedz

A myślałem, że grasz palcami na basówce. Smile
Odpowiedz