Otter napisał(a):przyjeło sie tak że komiksy humorystyczne są tak robione aby dialogi i sytuacje bohaterów powodowały śmiech. Chodzi o szybkie przekazanie tego co autor chciał zaprezentować.
znów się nie rozumiemy ;P Pisząc zę wszystkie internetowe komiksy jakie widziałem wyglądają czerstwo, nie chodziło mi o to że autor nie siedział nad nimi X godzin, tylko o to że nie ma po prostu wyczucia. Jezeli rysownik prezentuje duże możliwości to wystarczy mu machnąć pare kresek a one stworzą rysunek prosty, czytelny i dla dość wrażliwego oka genialny i piękny w swojej prostocie.
Otter napisał(a):Komiksy które brane są na poważnie będą miały dobry rysunek, przemyślane watki sytuacyjne itp.
napisałeś jakby poważny komiks był już skazany na oklaski czytelników nie zależnie od tego kto i jak go wykona ;P Ale nie czepiam się, bo chyba nie chodziło ci o to ;P
Otter napisał(a):Wiadomo że mogą być komiksy z dobrym rysunkiem, humorem, fabułą itd ale żadko sie zdażają (bardzo)
jeśli wziąć pod uwagę stosunek ilości komiksów chujowych do komiksów zdaniem ogółu dobrych, to na pewno tych pierwszych jest ZNACZNIE więcej, ale to nie oznacza żę tych świetnych jest mało. Rynek komiksu w Polsce być może nie jest bardzo wypaśny, ale jednak mimo to widać ogromne ilości świetnych tytułów i to nie tylko z zagranicy, nawet sobie nie zdajesz sprawy jak wielu mamy w kraju świetnych rysowników tylko żę w tej branży ciężko sięwybyć, a zwłaszcza w polsce :/
Proponuje zajść do pierwszego lepsiejszego empiku, jak się rozsmakujesz to zobaczysz co mam na myśli
gofer24 napisał(a):Ale uwazam ze Kokoart ma w sobie obydwie te cechy (humor i rysunek)... www.kokoart.net
sami zobaczcie ;]
tego komiksa poznałem kiedy powstawał i kilka razy jeszcze w trakcie jego istnienia się natknąłem na niego. Raz chyba gadałem z jego autorem na Digarcie. W sumie koleś widać troszeczke się poprawił, jego kreska nieco pewności nabrała, ale wciąż jak na mój gust to brak jej zdecydowania. Nie bardzo mi się podobają jego rysunki, ale nie są też jakieś złe, to chyba leży w kwestii gustu. Chociaż raczej z tego co słyszałem to nikomu ze znajomych którzy również rysują nei podoba się ten styl. Wpływ na to możę ma również świadomość żę potrafi się zrobić coś względnie lepszego