• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Komiksy Internetowe...

Temat ten jest po to abyscie zamieszczali tu odpowiedzi na pytanie "Jaki jest wasz ulubiony komiks internetowy i dlaczego?"
Wg mnie najlepszy komiks to "Kokoart" bo ma fajna fabule, jest smieszny no i te rysunki...
Kiedys czytalem "Losux'a" ale w momencie kiedy autor oglosil ze konczy z tym i zaczyna robic jakies "LSX Tales" to juz mi sie odechcialo ;/
So come on! Jump in the fire! ];->
Odpowiedz

Losux był dobra do czasu Big Grin Koko art ma niezłą fabułe i fajne rysunki. Kiedyś trafiłem na strone
takiego super komiksu ale teraz zapomniałem tytułu. Ogólnie uważam że komiks to jest dobra sprawa na poprawienie sobie humoru. Big Grin
Odpowiedz

BUNDZ! Laughing
[Obrazek: whysoib5.jpg]
Odpowiedz

jeszcze nie zdażyło mi sie spotkać z komiksem internetowym który miałby chociażby jedno z dwu żeczy: dowciap (tudzież ciekawą fabułę) i dobre rysunki, nie pisząc już o czymś co wygląda ekstra
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]
Odpowiedz

przyjeło sie tak że komiksy humorystyczne są tak robione aby dialogi i sytuacje bohaterów powodowały śmiech. Chodzi o szybkie przekazanie tego co autor chciał zaprezentować.
Komiksy które brane są na poważnie będą miały dobry rysunek, przemyślane watki sytuacyjne itp.
Wiadomo że mogą być komiksy z dobrym rysunkiem, humorem, fabułą itd ale żadko sie zdażają (bardzo)
[Obrazek: whysoib5.jpg]
Odpowiedz

Otter napisał(a):przyjeło sie tak że komiksy humorystyczne są tak robione aby dialogi i sytuacje bohaterów powodowały śmiech. Chodzi o szybkie przekazanie tego co autor chciał zaprezentować.
Komiksy które brane są na poważnie będą miały dobry rysunek, przemyślane watki sytuacyjne itp.
Wiadomo że mogą być komiksy z dobrym rysunkiem, humorem, fabułą itd ale żadko sie zdażają (bardzo)
Po czesci sie z Toba zgadzam. Ale uwazam ze Kokoart ma w sobie obydwie te cechy (humor i rysunek)... www.kokoart.net Tongue sami zobaczcie ;]
Odpowiedz

Otter napisał(a):przyjeło sie tak że komiksy humorystyczne są tak robione aby dialogi i sytuacje bohaterów powodowały śmiech. Chodzi o szybkie przekazanie tego co autor chciał zaprezentować.

znów się nie rozumiemy ;P Pisząc zę wszystkie internetowe komiksy jakie widziałem wyglądają czerstwo, nie chodziło mi o to że autor nie siedział nad nimi X godzin, tylko o to że nie ma po prostu wyczucia. Jezeli rysownik prezentuje duże możliwości to wystarczy mu machnąć pare kresek a one stworzą rysunek prosty, czytelny i dla dość wrażliwego oka genialny i piękny w swojej prostocie.

Otter napisał(a):Komiksy które brane są na poważnie będą miały dobry rysunek, przemyślane watki sytuacyjne itp.

napisałeś jakby poważny komiks był już skazany na oklaski czytelników nie zależnie od tego kto i jak go wykona ;P Ale nie czepiam się, bo chyba nie chodziło ci o to ;P

Otter napisał(a):Wiadomo że mogą być komiksy z dobrym rysunkiem, humorem, fabułą itd ale żadko sie zdażają (bardzo)

jeśli wziąć pod uwagę stosunek ilości komiksów chujowych do komiksów zdaniem ogółu dobrych, to na pewno tych pierwszych jest ZNACZNIE więcej, ale to nie oznacza żę tych świetnych jest mało. Rynek komiksu w Polsce być może nie jest bardzo wypaśny, ale jednak mimo to widać ogromne ilości świetnych tytułów i to nie tylko z zagranicy, nawet sobie nie zdajesz sprawy jak wielu mamy w kraju świetnych rysowników tylko żę w tej branży ciężko sięwybyć, a zwłaszcza w polsce :/
Proponuje zajść do pierwszego lepsiejszego empiku, jak się rozsmakujesz to zobaczysz co mam na myśli Smile

gofer24 napisał(a):Ale uwazam ze Kokoart ma w sobie obydwie te cechy (humor i rysunek)... www.kokoart.net Tongue sami zobaczcie ;]

tego komiksa poznałem kiedy powstawał i kilka razy jeszcze w trakcie jego istnienia się natknąłem na niego. Raz chyba gadałem z jego autorem na Digarcie. W sumie koleś widać troszeczke się poprawił, jego kreska nieco pewności nabrała, ale wciąż jak na mój gust to brak jej zdecydowania. Nie bardzo mi się podobają jego rysunki, ale nie są też jakieś złe, to chyba leży w kwestii gustu. Chociaż raczej z tego co słyszałem to nikomu ze znajomych którzy również rysują nei podoba się ten styl. Wpływ na to możę ma również świadomość żę potrafi się zrobić coś względnie lepszego
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]
Odpowiedz

na pewno lezy to w kwestii gustu!
A tak wogole to dziekujemy za duzy wyklad ;]
Odpowiedz

ostatnio czytam dość regularnie Order of the stick

http://www.giantitp.com/cgi-bin/GiantITP/ootscript

poza tym urocze jest:

http://www.macguff.fr/goomi/unspeakable/vvlast.html

kiedyś za to całego flema przeczytałam :] dopóki autor nie zaczął się bawić w polityczne rysunki/kolaże czy cokolwiek.

Smile
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

http://www.chomiks.com

Nie wiem czy znacie ;) Codzienny komiks polityczny ;D

[Obrazek: spec1.jpg]
Odpowiedz

zajefajne ^
Odpowiedz

Świetne ;D. Szczególnie podoba mi się ten odcinek: http://www.chomiks.com/chomiki42.htm
Odpowiedz

dobre Big Grin
Odpowiedz

Bundz rządzi Tongue
Odpowiedz

Xyz napisał(a):Bundz rządzi Tongue
chuja tam - wilq dyma go jak chce ;]
(dzis jestem cham i prostak)
Wszyscy mnie wkurwiacie. wypierdalac.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości