• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Komiks?

Taaaak... Lobo wymiata ;P Też jeden z niewielu komiksów rodem zza oceanu, który zdarza mi się czasem przeczytać Smile
Odpowiedz

LOBO
-Jestem ostatnim ze swojej rasy.
- Dlaczego?
- Bo zabiłem wszystkich innych...

Hehe, tekst miesiąca Angry
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

Ah.. przypomial mi sie chyba najlepszy komiks jaki zdazylo mi sie czytac.. seria Gorski i Butch.. ukazywal sie kiedys w Resecie.. =) super =)

Byla miedzy innymi parodia Lobo.. =]
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Kiedyś w Resecie a teraz Mandragora wydaje w zeszytach Wink
LOBO jest cudny Big Grin a mnie przypomina brata Big GrinBig GrinBig Grin
"...Inside my shell I wait and bleed..."
Odpowiedz

A ja tam Asterixa tyz czytalam Wink A najbradziej mi sie podobaja komiksy Dr. Slump Wink
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

heh, też uwarzam że Lobo to najleprzy komiks, lubie grafiki Simona Bisleya, sam też bawiłem się w komiksy, ale nigdy żadnego nie skończyłem
Odpowiedz

Na początek mała reklama: otóż w Sopocie na ulicy Morskiej 11A otwarty został sklep specjalistyczny, mają naprawdę spory wybór komiksów zarówno wydawanych obecnie w Polsce jak i za granicą oraz numery archiwalne. Z cenami bywa różnie niekiedy nie są adekwatne to faktycznej wartości jakiegoś numeru a to z powodu na jego "zużycie". Dlatego lepiej nie kupować w ciemno. Jak ktoś chce więcej informacji to proszę oto mail: komiksydlaludzi@wp.pl
A jak ktoś ma zbyt dużo czasu w wakacje to niech przyjedzie do Gdańska na przełomie lipiec/sierpień. Wtedy jest tam Jarmark Dominikański, na którym zawsze jeszt od 4-6 stoisk z komiksami. Moim zdaniem lepiej zaopatrywać się na Jarmarku niż w sklepie a to dlatego, że zawsze można coś utargować Wink Są to jednak atrakcje raczej dla ludzi z pomorza. Innym się to nie opłaca.
Na koniec chciałam się jeszcze zapytać co sądzicie o DK? Wydawnictwie, które pojawiło się niewiadomo skąd i odrazu zaatakowało polski rynek komiksowy takimi tytułami jak Ultimate X-Men (na który czekałam 3 lata!) czy The Spectacular Spider-Man. [/u]
Odpowiedz

A ja, oprócz mangi, lubuję się w takich komiksach jak WilQ: Superbohater czy Tymek i Mistrz Wink

Humor przedni Wink
martwi kręcący się dookoła sa bardzo niehigieniczni...

w życiu można liczyc tylko na siebie. a i tego nie radzę.
Odpowiedz

Uuu.. Wilq tak.. Tylko ze za cholere nie moge tego nigdzie dostac Sad
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Ja musialam w internecie zamawiać. U siebie w mieście tez tego nie znajdę. W ogóle jeśli chodzi o komiksy to u mnie bieda Sad Wink
martwi kręcący się dookoła sa bardzo niehigieniczni...

w życiu można liczyc tylko na siebie. a i tego nie radzę.
Odpowiedz

A ja mam to szczęście, że Wilqa kupić sobie mogę w Empiku..... Swoją drogą to Empik się zepsuł - kiedyś dostać można było wszystko, teraz żeby kupić np. Alitę muszę lecieć przez pół Gdańska do pewnego kiosku, w którym pan kioskaż w swoje dobroci sprzedaje nawet Deluxy JPFu Confusedhock:
Odpowiedz

A ja uwielbiam "Thorgala". Uważam, że Rosiński odwalił kawałek naprawdę dobrej roboty, a jego kreska jest świetna. Jak chodzi o mangę, której zresztą jestem fanką(przyznaję się bez bicia Smile ), to niektóre tytuły są naprawdę godne polecenia, np. wyżej wymieniany już GITS, Akira czy Evangelion. Rysynek w mangach jest specyficzny i oczywiście rozumiem, że nie każdemu przypadnie do gustu, ale opowiadane historie bywają niesamowite.
Odpowiedz

nie pamiętam czy pisałam ale też lubię Thorgalla, bardzobardzo, co do Rosińskiego to jakiś czas temu wyszedł rewelacyjny komiks "Zemsta Hrabiego Skarbka" polecam
Odpowiedz

ja uwielbiam komiksy, choc juz nie mam okazji czytac ich tak jak kiedys. moimi ulubionymi rysownikami sa: simon bisley, mike mignola, breyfogle- wlasciwie lubie wszystkie komiksy, od tych najbardziej kultowych (batman,lobo,spawn,thorgal,mega marvele) po te nieco nowsze, nie zgadzam sie ze batmany nie sa ambitne, wiadomo ze nie jest to szninkiel, ale te komiksy mialy cudowny klimat i chyba kazdy w swojej szalonej mlodosc Smile chlonal je jak gabka wode.... Surprised
Odpowiedz

Znawczynia komiksow to ja nie jestem, ale do dzis bardzo chetnie siegam po Kajka i Kokosza Laughing
Kiedys czytalam Thorgala, Tytusa, Romka i A'tomka, Asterixa, Cubitusa, Przygody Animkow, itd.
Dobrym komiksem nie pogardze, wiec jesli moglibyscie mi cos polecic, to bylabym wdzieczna.Pozdrawiam!
"Nie, czlowiek nie uczy sie na wlasnych bledach. Powtarza te same do znudzenia, az wreszcie nabiera wprawy i wychodza mu one coraz lepiej."
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości