- Liczba postów:
- 303
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Dobra nie musisz mi nic wysylac niech ci juz bedzie ale i tak nie wierze zeby to elegancko chodzilo, bo to model z najnizszej polki, no chyba ze po strojeniu do C zablokowales most, to wtedy jeszcze moglbym uwierzyc, ale jezeli nie zablokowales go i jeszcze wajcha grasz to w to nie wierze bo o wiele lepsze gitary moga miec z tym problem.
- Liczba postów:
- 27
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
B.C.Rich Warlock do C przy Boss Metal Zone MT-2.. ale kiedy ja ostatnio coś grałem. :?
- Tato, tato, kup mi łyżwy!!!
- Po co syku, i tak nie dożyjesz zimy..
- Liczba postów:
- 58
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
ja stroje do tradycyjnego i narazie mi tak zostanie bo nie mam ochoty grzebać w mostku i zmieniać parametrów floyda
- Liczba postów:
- 40
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Stroimy sie wszyscy razem (w kapeli) do jednego stroika. Na pustych (eadghe, dadghdis, dishcisfisbdis) potem kontrola dzwikow na 12, a w razie potrzeby kreci sie przy mostku (solowka+podklad - czasami wypada sie poza harmonie i wszystko brzmi strasznie).
it rules but even so
it tears apart around us
throws itself high up in the sky
never will be able to tame
- Liczba postów:
- 95
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
albo do E
albo do D#
albo do D
moje ulubione stroje
- Liczba postów:
- 309
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
0
powiedzcie mi czy wg. was strojenie dropped jest czyms zlym ?(numetalowym itp) bo ja np. lubie stroic na drop D i przy tym kombinowac troche z graniem...np. mozna lapac jednym riffem prawie wszystkie struny chodzi mi o cos takiego
e x
b 4
g 3
d 1
a 1
e 1
wiem ze glupi temat ale nudzi mi sie i jestem ciekaw
Stay Happy
- Liczba postów:
- 162
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Ja tam myślę, że obnizanie stroju nie jest niczym złym. Sa jednak pewne zasady. Jak wiecie nie każdy piec pociągnie np. takie C. Także trzeba mieć sprzęt żeby to nie brzmiało żałośnie.
Druga sprawa - to zależy od muzyki. Gram bm i nie czuję potrzeby obniżania, gram normalnie w E, ale bas mam 5 str. Wszystkie riffy są jednak grane normalnie w E.
Chciałbym zobaczyć tremolo na basie w tak niskim strojeniu. Hue hue hue. To by była jakaś parodia.
I never loose my might!
- Liczba postów:
- 309
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
0
mnie chodzilo o tylko obnizanie gornej struny, tak zeby lapac riff jednym palcem...
Stay Happy
- Liczba postów:
- 162
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Takie obniżanie to chuja warte. Jak juz jechać ze strojeniem to jechać po całości. Na łatwiznę pójście.
I never loose my might!