Ephic napisał(a):A ja zadam pytanie: co z tego, ze muzycy posiadaja niesamowicie madre poglady, kiedy maja np. dwie lewe rece do grania?
Pokaż mi jedną kapelę która byłaby tego przykładem. Mało tego, umotywuj swoje zdanie. Już teraz wiem, ze pogrzebię kazdy twój argument na ten temat.
Ephic napisał(a):Ja BM slucham jedynie dla muzyki (podoba mi sie taki a nie inny wokal i takie a nie inne instrumenty).
To tak jakbyś czytał wiersze tylko dlatego, że się rymują. BM to coś więcej. Ale spoko, można i tak. Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile ciekawych i twórczych rzeczy jest zawartych w tkestach piosenek, nie tylko bm. Powiesić tych, co słuchają wyłacznie muzyki.
Ephic napisał(a):Gdybym chcial laczyc muzyke z ideologia to sluchalbym najprawdopodobniej hip hopu.
Nikt ci nie broni. Swoją drogą muzyka bm której słuchasz i którą jak mniemam lubisz nie ma nic wspólnego z muzyką hh, także nie wiem gdzie tu kompromis.[/quote]
Ephic napisał(a):Wokaliste o wiele latwiej jest tam zrozumiec i nie ma zadnych "zaklocen" typu gitary czy perkusja.
Skoro dla ciebie to zakłócenia proponuję od razu się przerzucić. Skoro dla ciebie perka i gitary to zakłócenia, wokal to gówno i teksty też to nei wiem co cię trzyma przy black metalu. Chyba tylko przygłupawi kolesie któym głupio jest ci się przyznać, ze wolisz hh.
Ephic napisał(a):Poglady kazdy powinien sam w sobie ksztaltowac na podstawie wlasnych przemyslen a nie na podstawie tego, co wrzeszczy jakis gosc w metalowej (czy jakiejkolwiek innej) kapelce.
Mylisz się, każdy twój pogląd jest ukształtowany poprzez jakieś impulsy ze swiata zewnętrznego. Nienawiść do SLD nie bierze się z nikąd. Jest wynikiem tego, co kazdy z nas widzi, jest wynikiem przemyśleń na ten konkretny temat który KTOŚ ci wykłada, bo sam nie masz z tym kontaktu. Pomyśl troszkę, to bardzo proste. W muzyce jest podobnie z tym, że nienawiść do sld mozna zakorzenić poprzez bierne gapienie się w telewizor, z tekstami piosenek jest torchę ciężej bo ptrzeba je przemyśleć.
Ephic napisał(a):I nie nazwalbym braku ciekawosci tresci muzyki ograniczeniem umyslowym. Co mi z tego przyjdzie, ze wiem, ze w piosence, ktorej slucham jakis gosc chwali szatana na przyklad? Zupelnie nic.
Z tego jasne że nic. Gdybyś trochę bardziej "lubił" black metal wiedziałbys, ze wiele tekstów zahacza o sfery życia o których nawet nei masz pojęcia.