Ankieta: Co jest dla Ciebie wa - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Ideologia
14.58%
21
14.58%
Muzyka
85.42%
123
85.42%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ideologia czy muzyka?

tylko IMO całej twórczosci Kredek nie da sie jebnąc jednym okresleniem. Początek grał swoje, srodek grał swoje i 3 ostatnie labumy grają swoje. Poza tym vampiric metal ? - co to kurwa jest ;> Fakt jest taki ze sami muzycy nie przyznawają sie do grania black'a, ale okreslenie jako vampiric metal jest z lekka z dupy.
Odpowiedz

Ale i takie określenie egzystuje u ich fanów. Najlewpej nazwać to extreme crossover z elementami gothic heavy i black. Takie określenie całej twórczości. Laughing
Co do wyrzszośći ideologii w black nad muzyką to głupia teoria. Działa tylko w odniesieniu do Gorgoroth ale kuleje bo oni tylko mówią, żę szatan jest najważniejszy a i tak liczy się tylko muzyka. Żeby dobrze grać trzeba kochać muzykę. I nie piszcie teraz, że black jest kiepski.
>34.788%... Complete<>Filth Pig<>HyBreed<>Floodland<>Load<De Mysteriis...<>Under a Funeral Moon<>Garlands<>Blizzard Beast<
>Racja jest po stronie tego, którego słowo jest piękne i ostatnie... i nie musi mieć z prawdą nic wspólnego. (Quote from Lucifer)<
Odpowiedz

black jest kiepski
[Obrazek: 266c114d403ad301.gif]
Odpowiedz

Jak chcesz. Ja mogę powiedzieć, że Manson jest kipeski bo chociaż fajnie coś tam pitoli to nudzi się po którymś przesłuchaniu. A Darkthrone słucham już kilka lat z taką samą afektacją jak na pczątku. I jeżeli piszesz, że black jest kiepski to dodaj dlaczego tak uważasz a jeśli już to gdzieś napisałeś to niema potrzeby się powtażać. Przeczytaj cytat z mojego opisu i sam dojdź do tego kto ma rację.
>34.788%... Complete<>Filth Pig<>HyBreed<>Floodland<>Load<De Mysteriis...<>Under a Funeral Moon<>Garlands<>Blizzard Beast<
>Racja jest po stronie tego, którego słowo jest piękne i ostatnie... i nie musi mieć z prawdą nic wspólnego. (Quote from Lucifer)<
Odpowiedz

black metal to przede wszystkim pozerska ideologia... zeby twierdzic iz szatan jest naj nie trzeba tworzyc black metalu heh.
Odpowiedz

ahenathon napisał(a):Ja mogę powiedzieć, że Manson jest kipeski bo chociaż fajnie coś tam pitoli to nudzi się po którymś przesłuchaniu

-Nie pitoli fajnie,pitoli chujowo
-Nie nudzi sie po którymś przesłuchaniu,bo nie da sie tego słuchać.
-jest pedalski
-nie gra metalu

The Stig napisał(a):black metal to przede wszystkim pozerska ideologia... zeby twierdzic iz szatan jest naj nie trzeba tworzyc black metalu heh.
Post roku heh.
Odpowiedz

Jam tu nowy, azaliż z ciekawością wielką gorącej wymianie poglądów się przyglądam.
Wszyscy Ci 'true' blackmetalowi herosi generalnie na mnie nie robią już wrażenia, coś jakby z tego wyrosłem (mam już swoje lata...). Kiedyś w pierwszej połowie lat 90-tych to miało dla mnie jakieś znaczenie - dziś już nie ma.
Pozwolę sobie jednakowoż zauważyć, że jakby nie patrzeć chyba najważniejsza jest MUZYKA, jaką gra dana ekipa - jak są dobrzy to się nią właśnie obronią i tyle.

PS Faktycznie 'Her Ghost In The Fog' transowy numer jak chvj, aż się niektórym prostują zwoje na pozostałościach mózgu... ech.....
Jeden Dar...jedno własne skrzydło...żeby potem poczuć wiatr
To dla Takich Chwil - całe życie w szaleństwie...
Odpowiedz

angelheart napisał(a):najważniejsza jest MUZYKA, jaką gra dana ekipa

Tak jak pisalem wczesniej pierdolic muzyke liczy sie tylko ideologia.
Odpowiedz

Ehh black metal bez ideologii jest tylko metalem. To jest muzyka która ma jasno określony przekaz (interpretowany przez każdego na swój własny sposób). I ten fakt trzeba przyjąć do wiadomości. To tak trochę jak z anarcho-punkiem. Ten gatunek nazywa się tak ze względu na konkretny przekaz, a nie muzyke (bo pod black metal mozna podrzucic spokojnei nagrania kata, wczesny slayer czy sodom które raczej w thrasu się obracały).
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

ależ ty pieprzysz ! to może np. AC/DC dajmy jakiś tekst Burzum i wtedy także otrzymamy black metal ... ?
[Obrazek: nile_logo.jpg]
Odpowiedz

Na dobra sprawe tak. patrz np. na Venoma.I tu wlasnie sie zapetlamy, bo to znaczy co jest wazniejsze: muzyka, czy ideologia Surprised
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

Cytat:Tak jak pisalem wczesniej pierdolic muzyke liczy sie tylko ideologia.
Gdyby to była prawda to masa niediabłowatych słuchaczy słuchająca Darkthrone, Emperor i innych
blackowych ekip nawet by się nie zbliżyła do ich muzyki, bo nie przełknęliby jej ideologicznie.
Podtrzymuję swoje zdanie - te załogi bronią się MUZYKĄ, a ideologia jest może ważna ale nie najważniejsza...
Danzig napisał(a):to może np. AC/DC dajmy jakiś tekst Burzum i wtedy także otrzymamy black metal ... ?
Może wyjdzie "Back In Black 2" ?? Big Grin
Jeden Dar...jedno własne skrzydło...żeby potem poczuć wiatr
To dla Takich Chwil - całe życie w szaleństwie...
Odpowiedz

angelheart napisał(a):Gdyby to była prawda to masa niediabłowatych słuchaczy słuchająca Darkthrone, Emperor i innych
blackowych ekip nawet by się nie zbliżyła do ich muzyki, bo nie przełknęliby jej ideologicznie.
Bo to banda pozerow.Liczy sie regres i napierdalanie negrosemitow.
Odpowiedz

Książę 2 napisał(a):black jest kiepski
Odpowiedz

Coś czuję, że piszą tu niedojrzali i wkórwieni ludzie. Nie umiecie odróżnić pozerstwa od prawdziwych uczuć? Żaosne. W każdym gatunku znajdą się pozeży.
Odpowiedz