- Liczba postów:
- 1,703
- Liczba wątków:
- 26
- Reputacja:
-
0
tylko IMO całej twórczosci Kredek nie da sie jebnąc jednym okresleniem. Początek grał swoje, srodek grał swoje i 3 ostatnie labumy grają swoje. Poza tym vampiric metal ? - co to kurwa jest ;> Fakt jest taki ze sami muzycy nie przyznawają sie do grania black'a, ale okreslenie jako vampiric metal jest z lekka z dupy.
- Liczba postów:
- 24
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Ale i takie określenie egzystuje u ich fanów. Najlewpej nazwać to extreme crossover z elementami gothic heavy i black. Takie określenie całej twórczości.
Co do wyrzszośći ideologii w black nad muzyką to głupia teoria. Działa tylko w odniesieniu do Gorgoroth ale kuleje bo oni tylko mówią, żę szatan jest najważniejszy a i tak liczy się tylko muzyka. Żeby dobrze grać trzeba kochać muzykę. I nie piszcie teraz, że black jest kiepski.
>34.788%... Complete<>Filth Pig<>HyBreed<>Floodland<>Load<De Mysteriis...<>Under a Funeral Moon<>Garlands<>Blizzard Beast<
>Racja jest po stronie tego, którego słowo jest piękne i ostatnie... i nie musi mieć z prawdą nic wspólnego. (Quote from Lucifer)<
- Liczba postów:
- 24
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Jak chcesz. Ja mogę powiedzieć, że Manson jest kipeski bo chociaż fajnie coś tam pitoli to nudzi się po którymś przesłuchaniu. A Darkthrone słucham już kilka lat z taką samą afektacją jak na pczątku. I jeżeli piszesz, że black jest kiepski to dodaj dlaczego tak uważasz a jeśli już to gdzieś napisałeś to niema potrzeby się powtażać. Przeczytaj cytat z mojego opisu i sam dojdź do tego kto ma rację.
>34.788%... Complete<>Filth Pig<>HyBreed<>Floodland<>Load<De Mysteriis...<>Under a Funeral Moon<>Garlands<>Blizzard Beast<
>Racja jest po stronie tego, którego słowo jest piękne i ostatnie... i nie musi mieć z prawdą nic wspólnego. (Quote from Lucifer)<
- Liczba postów:
- 1,703
- Liczba wątków:
- 26
- Reputacja:
-
0
black metal to przede wszystkim pozerska ideologia... zeby twierdzic iz szatan jest naj nie trzeba tworzyc black metalu heh.
- Liczba postów:
- 8
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Jam tu nowy, azaliż z ciekawością wielką gorącej wymianie poglądów się przyglądam.
Wszyscy Ci 'true' blackmetalowi herosi generalnie na mnie nie robią już wrażenia, coś jakby z tego wyrosłem (mam już swoje lata...). Kiedyś w pierwszej połowie lat 90-tych to miało dla mnie jakieś znaczenie - dziś już nie ma.
Pozwolę sobie jednakowoż zauważyć, że jakby nie patrzeć chyba najważniejsza jest MUZYKA, jaką gra dana ekipa - jak są dobrzy to się nią właśnie obronią i tyle.
PS Faktycznie 'Her Ghost In The Fog' transowy numer jak chvj, aż się niektórym prostują zwoje na pozostałościach mózgu... ech.....
Jeden Dar...jedno własne skrzydło...żeby potem poczuć wiatr
To dla Takich Chwil - całe życie w szaleństwie...
- Liczba postów:
- 1,732
- Liczba wątków:
- 29
- Reputacja:
-
0
Ehh black metal bez ideologii jest tylko metalem. To jest muzyka która ma jasno określony przekaz (interpretowany przez każdego na swój własny sposób). I ten fakt trzeba przyjąć do wiadomości. To tak trochę jak z anarcho-punkiem. Ten gatunek nazywa się tak ze względu na konkretny przekaz, a nie muzyke (bo pod black metal mozna podrzucic spokojnei nagrania kata, wczesny slayer czy sodom które raczej w thrasu się obracały).
It rained, but we cheered ...
- Liczba postów:
- 880
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
0
ależ ty pieprzysz ! to może np. AC/DC dajmy jakiś tekst Burzum i wtedy także otrzymamy black metal ... ?
- Liczba postów:
- 8
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Cytat:Tak jak pisalem wczesniej pierdolic muzyke liczy sie tylko ideologia.
Gdyby to była prawda to masa niediabłowatych słuchaczy słuchająca Darkthrone, Emperor i innych
blackowych ekip nawet by się nie zbliżyła do ich muzyki, bo nie przełknęliby jej ideologicznie.
Podtrzymuję swoje zdanie - te załogi bronią się MUZYKĄ, a ideologia jest może ważna ale nie najważniejsza...
Danzig napisał(a):to może np. AC/DC dajmy jakiś tekst Burzum i wtedy także otrzymamy black metal ... ?
Może wyjdzie "Back In Black 2" ??
Jeden Dar...jedno własne skrzydło...żeby potem poczuć wiatr
To dla Takich Chwil - całe życie w szaleństwie...
- Liczba postów:
- 24
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Coś czuję, że piszą tu niedojrzali i wkórwieni ludzie. Nie umiecie odróżnić pozerstwa od prawdziwych uczuć? Żaosne. W każdym gatunku znajdą się pozeży.