• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HORRORY

Cytat:takie 1/10

Kompletna żenada.
Ta ocena mocno naciagana. Ja daje 0/10. Kiedys dali to w CDA i ogladnalem tylko z ciekawosci. Jest to tak okropnie nudny film, ze zadnej czesci nie udalo mi sie obejrzec bez przysniecia. Nie polecam nikomu.

Dziwie sie, że nikt nie wspomniał jeszcze o klasyce horrorów "To", czyli ekranizacji powiesci najgenialniejszego horroro-pisarza Stephena King'a.
Odpowiedz

Cytat:o klasyce horrorów "To"

Mówisz zapewne o filmie "The Thing" przetłumaczone - moze i niezbyt trafnie - na "Coś"?
Prawdziwie zacny i oryginalny (co prawda "Obcy" pokutował już wcześniej) obraz. Co więcej "Recz" nie nudzi się nawet po kilkukrotnym obejrzeniu, ba, nadal intryguje, co w przypadku horroru jest rzadkością.

Klasyk gatunku.
[Obrazek: mallemma.gif]
Odpowiedz

Cytat:Mówisz zapewne o filmie "The Thing" przetłumaczone - moze i niezbyt trafnie - na "Coś"?
Prawdziwie zacny i oryginalny (co prawda "Obcy" pokutował już wcześniej) obraz. Co więcej "Recz" nie nudzi się nawet po kilkukrotnym obejrzeniu, ba, nadal intryguje, co w przypadku horroru jest rzadkością.
Nie, nie ... Chyba nie mowimy o tym samym. Mozesz pokrótce opisac akcje w "Coś" ? Bo nie jestem pewien do konca Smile
A jak wiadomo wszystkie ekranizacje King'a miazdza. Ale trudno sie dziwic skoro ma sie doczynienie z takim genialnym pisarzem.
Odpowiedz

mal napisał(a):
Cytat:o klasyce horrorów "To"

Mówisz zapewne o filmie "The Thing" przetłumaczone - moze i niezbyt trafnie - na "Coś"?

Klasyk gatunku.

Nie, nie, nie to nie ten film.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Też myśle, że to jednak nie to. Z tego co pamietam akcja "Coś" rozgrywała się w jakims górskim miasteczku, do ktorego przyjezdzają dwie kobiety a okazuje się całkowicie bezludne.
Natomiast "To" (moze wydac to sie troche smieszne, ale film naprawde warto ogladnac) opowiada historie clowna Smile.
Odpowiedz

KubusPuchatek napisał(a):Też myśle, że to jednak nie to. Z tego co pamietam akcja "Coś" rozgrywała się w jakims górskim miasteczku, do ktorego przyjezdzają dwie kobiety a okazuje się całkowicie bezludne.
Natomiast "To" (moze wydac to sie troche smieszne, ale film naprawde warto ogladnac) opowiada historie clowna Smile.

Dokladnie. Wszystko S.Kinga jest warte polecenia. Ja np. jestem totalnym maniakiem jego dziel.
Odpowiedz

No raczej nie ten, z tym Kingiem nie trafiłam Laughing ale właściwie dosyć duża zbieżność nazw.
Cytat:Z tego co pamietam akcja "Coś" rozgrywała się w jakims górskim miasteczku, do ktorego przyjezdzają dwie kobiety a okazuje się całkowicie bezludne

"Coś" to nie to, tutaj tajemnicza obca tkanka pustoszy bazę arktyczną.
http://www.filmweb.pl/Film?id=4713
[Obrazek: mallemma.gif]
Odpowiedz

Cytat:Dokladnie. Wszystko S.Kinga jest warte polecenia. Ja np. jestem totalnym maniakiem jego dziel.
Nie inaczej. King to absolutny geniusz i mistrz. Nigdy nie czytalem zadnego horroro-pisarza który tak wspaniale i subtelnie wprowadza klimat grozy. A ekranizacje jego dziel to poprostu czysta poezja, praktycznie kazda z nich to klasyka gatunku.

A co do klasyki gatunku- polecam także filmy z legendarnym Freddie Krugerem oraz Jasonem. (ale bron boze nie polecam filmu Jason vs Freddie, gdyż to taka sama zenada i nuda jak Obcy vs Predator)

Cytat:"Coś" to nie to, tutaj tajemnicza obca tkanka dokonuje spustoszenia na Antarktydzie.
Ano, dlatego napisalem, że nie jestem do konca pewien.
Odpowiedz

KubusPuchatek napisał(a):
Cytat:Dokladnie. Wszystko S.Kinga jest warte polecenia. Ja np. jestem totalnym maniakiem jego dziel.
Nie inaczej. King to absolutny geniusz i mistrz. Nigdy nie czytalem zadnego horroro-pisarza który tak wspaniale i subtelnie wprowadza klimat grozy.
Koontz go kładzie na obie łopatki
Cytat: A ekranizacje jego dziel to poprostu czysta poezja, praktycznie kazda z nich to klasyka gatunku.
To akurat racja,King ma szczęscie do ekranizacji,czego akurat o Koontzu powiedzieć nie mozna
Odpowiedz

R_amze_S napisał(a):Koontz go kładzie na obie łopatki
polec cos Tongue
Odpowiedz

Cytat:polec cos Tongue
Złe miejsce
Odwieczny wróg
Łza smoka
Grom
Odpowiedz

Z ekranizacji powieści King'a widziałem tylko "Lśnienie" i cóż mogę powiedzieć, film miażdży.
Odpowiedz

Cytat:Koontz go kładzie na obie łopatki
Zdecydowanie nie moge sie zgodzic. Mam w domu ksiazki oby dwoch (dzieki mojemu ojcowi) i zdecydowanie bardziej do gustu przypadla mi tworczosc King'a niz Koontza. Chociaz Dean tez ma naprawde dobre ksiazki z tych wymienionych przez Ciebie najbardziej podobal mi sie "Odwieczny Wróg". Ciekawe horrory pisze takze Masterton. No i oczywiscie Brian Lumley ze swoją genialną serią "Nekroskop".
Odpowiedz

KubusPuchatek napisał(a):Ciekawe horrory pisze takze Masterton.

O tak, dobre, dobre. Szczegolnie Wizerunek Zła i Dżinn wywarły na mnie nieprzeciętne wrażenie.
Odpowiedz

The Amityville Horror - dość ciekawy film z zaskakującą fabułą. Polecam Big Grin
chamy są wśród nas Wink gardzę wami i się śmieje z was Big Grin
Odpowiedz