• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Honor

Morte napisał(a):Słyszał ktoś może o zespole Battlefield ? To projekt gitarzysty Honoru... Ja niestety (?) jeszcze żadnego ich utworu nie słyszałem.

No ja słyszałem akurat że to projekt gitarzysty Infernal War, który grał w Honorze tylko gościnnie, a kapele słyszałęm, ujdzie w tłumie
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Zespół jest git, fajne piosenki, Cyba jesli chodzi o NS to jeden z lepszych Zdecydowanie lepszy od Konkwisty czy Szwadrony'97. Co do piosenekto jest duzo fajny np Rudolf Hess, Krew i Honor, Bez Litości, Narodowy Socjalizm... Ostatnio czesto go słucham... Angry

"Zawsze będziemy bić sie do końca, tego sie nieda wymazać z pamięci..."
Odpowiedz

ehh... pewnie was to zdziwi, ale ja Honoru nie znam. Słyszałam jednak o nich i wiem,że wzbudzają wiele kontrowersji.Czy ktoś może mi podać jakąś strone,gdzie znajde ich teksty,bo ja szukałam i nigdzie nie znalazłam Evil or Very Mad Chciałabym się czegoś dowiedzieć... chociaż z tego co słyszałam raczej nie przypadną mi do gustu :?
Odpowiedz

http://www.metal-archives.com/band.php?i...5e733d2c3e

Oto link.

Zespol do wydania "W plomieniach..." mial same dobre wydawnictwa, porzadne ideologicznie (z rzadkimi zbyt antykatolickimi odchylami). Jednak na tej plytce skupili sie na tych swoich smiesznych aryjskich bogach, w dodatku dosc kiepsa muzyka (HM srednio im idzie, lepiej grali typowy RAC). Slowem- jedyny podobajacy mi sie utwor to "Triumf Nowej Ery".

Na poprzednich wydawnictwach celnie poruszaja problematyke patriotyzmu, Rasy, Krwi, Honoru i walki z komuna i anarchia.

Zasadniczy problem to uproszczona budowa wiekszosci utworow (wstep, I zwrotka, refren, mostek, II zwrotka, refren, jakis przerywnik muzyczny [czasem z czyms udajacym solo, czasem bez, bardzo rzadko z jakas solowka] powtorzenie rfrenu ze 2-3 razy). Za to melodie umieja stworzyc swietna.

8-/10 (8+/10 za dokonania do "W plomieniach")
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

taaa "Triumf.." jest świetny Wink- tak tekstowo jak i muzycznie

Natomiast album jako całość bardziej do mnie przemawia od wczesnych wydawnictw.
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

Wczoraj kumpel przesłał mi na poczte kawałek Dla ojczystego kraju" takiej polewy dawno nie miałem Laughing akordy prosto z Oddziału zamkniętego, i "wczuwający się" wokal, tragedia Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

u mnie właśnie pocina Berserkr
Ten kawałek tak na mnie wydżebiście działa że mam zamiar zrobić komiksa opowiadającego taki góra 3-stronicowy epizodzik na podstawie tej piesny. Można powiedzieć że to bedzie taki teledysk Laughing
Zrobie go w podobnej formie jak mój ostatni komiksik, czyli plakatówkami w pełnej gamie barw :]
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Jednak na tej plytce skupili sie na tych swoich smiesznych aryjskich bogach, w dodatku dosc kiepsa muzyka (HM srednio im idzie, lepiej grali typowy RAC).
Fakt muzyka jest na niskim poziomie ale dość ciekawa. Jak dla mnie to Honor nigdy nie grał typowego RAC.
Odpowiedz

NAprawde dobre kawalki to na te plycie wyjatki totalne. Poza "Triumfem Nowej Ery" w miare dobry jest tez wspomniany "Berserk" i "W sztrormie i chwale". Reszta raczej niekoniecznie...
Odpowiedz

mi ogólnie honor praktycznie zawsze pasi. Możę jedynie Rajders of Rywendż gdzie to z siakimś Graveland pociapywali mi nie bałdzo podjeżdża. To co zawsze przyprawia mnie o wzwód to wokal który jest tak przesycony gniewem i nienawiścią... Myślę że to ON daje tej muzie tak zajebisty wypierdol i pałera którym niewiele kapel może sie poszczycić
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]
Odpowiedz

Wokal faktycznie pasuje , pomimo ze nie jest to jakis wyjatkowy glos. Dosc czesto zamiast spiewac krzyczy, ale akurat swietnie to lezy w przypadku tego zespolu. problem stanowi to chyba tylko w "Skrzydlach walki" gdzie pewnych partii nie wyciaga czysto...

BTW; A co sadzicie o Konkwiscie88?
Odpowiedz

K88 też wypas! ZAJEBISTEGO PANKROKA GRAJĄ! Big Grin

kolesie też ani śpiewać, ani grać, ale mimo tego mają coś w swoich kawałkach. Mam raczej niewiele, bo coskoło 30 kawałków na kompie, ale w sumei daje mi to jako takie pojęcie o kapeli i to jak najbardziej pozytywne Smile
Odpowiedz

Ja wiem, czy k88 to punk-rock? Na pewno o tyle lepsi sa od Honoru, ze i solowki uwzgledniaja w utworach, a i abrzdiej urozmaicone sa kawalki, aczkolwiek warstwa tekstowa ciut gorsza, z drobnymi jedynie wyjatkami ("Niezwyciezeni").

No i jakos bardziej mimo wszystko uzrekaja te fragmenty Honoru, moze to lepsze melodie?
Odpowiedz

Nie lubie k88, to jest jakieś takie... nieszczere moim zdaniem(i nie chodzi mi tu o przekaz bo ten mam w doopie), w Honorze jest jakaś siła, ten chamski wokal, a tu? żałosne jest to, że panowie próbują zrobić teraz "kariere" na oficjalnej scenie grając zwykłę Oi! jako "Contra boys"
Odpowiedz

Cytat:że panowie próbują zrobić teraz "kariere" na oficjalnej scenie grając zwykłę Oi! jako "Contra boys"

Po pierwsze panowie jako zespol juz nie istnieja od tak dwoch miesiecy.

Po drugie nie przypominam sobie, by 'robili kariere', ale moge pewnych faktow nie znac, za przedstawienie bede wdzieczny.

Cytat: nie chodzi mi tu o przekaz bo ten mam w doopie

W przypadku RAC przekaz jest dla mnie na rowni z muzyka.
Odpowiedz