Nosferatu napisał(a):Hmmm, nigdy jakims szczegolnym fanem Helloween nie bylem i nie znam dokladnie ich tworczosci, ale sluchalem czterech bodajze ich plytek.
Postaram sie troszke ponaprowadzac
Nosferatu napisał(a):Nie wiem jak te plyty wychodzily chronologicznie, ale ja zaczynalem od "Keeper Of The Seventh Keys - part I" (to moja ulubiona i do tej pory mam do niej pewien sentyment), "Part II" podobala mi sie juz mniej - jakas taka nijaka dla mnie byla...
Keepery to klasyka gatunku, nie ma lepszych plyt heavy niz te. Choc, Part II ma lepsze kawalki, niz I, bardziej sie przyjely czesciej sa grane,.. Ale kazdy szuka w muzyce czegos dla siebie

Wazne ze zostaly przyjete bardzo dobrze na calym swiecie i do dzisiaj nie sa zapomniane, jak inne niemieckie - rowniez dobre kapele.
Nosferatu napisał(a):Potem sluchalem "The Walls Of the Jericho" - ta byla tez calkiem fajowa, chociaz przypominajac ja sobie z perspektywy czasu, to robi na mnie wrazenie lekko niespojnej...
Pewnie za sprawa wokalu?

Jest to w sumie, drugi album Helloween, przed wydaniem Keeperow, dlatego tutaj udzielal sie wokalnie (grajac na gitarze) Kai Hansen, przyszly zalozyciel Gamma Ray. Patrzac na dorobek kapeli z biegiem czasu, rowniez lubie do niego wracac, ma w sobie cos, czego inne plyty niestety nie mialy.
Nosferatu napisał(a):I ostatnia ktorej sluchalem - to byla zdaje sie "The Bubbles go Up", czy cos w tym stylu... najgorsza z nich wszystkich - przesluchalem ja z trzy razy i rzucilem w kat :?
Pink Bubbles Go Ape

Plyta z 91 roku, nowy gitarzysta = nowe klimaty :/ Choc wcale nie jest taka zla, kawalki Mankind, Heavy Metal Hamsters czy Kids Of The Century -> maja cos w sobie
Nosferatu napisał(a):Nie wiem jak Hellowen graja w tej chwili, ale mam nadzieje ze to nie sa takie klimaty jak w "The Bubbles..." - bo dla mnie to ewidentny "bubbel" 
Nope, po zmianie skladu *tylko 2 osoby z orginalnego zostaly*, zespol nadal trzyma sie swietnie, a ich dalsze albumy nie byly takie zle. Ostatni, oraz przed, trzymaja poziom
Dla chetnych -> jak zmienial sie sklad Helloween'ow, przez te 20 lat
http://www.acrid.texasnet.pl/screeny/helloween.jpg