• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hatebreed

Na wstępie chcę powiedzieć, że umieszczam tutaj, bo niestety nie ma forum Metalcore/Moshcore.

Cytat:Hatebreed powstał w 1995 r. w New Haven w stanie Connecticut. Zanim zespół ten zaczął cokolwiek znaczyć na hardcorowej scenie, nagrał 3-utworowe demo „Hate Stricke Creation”, które wyznaczyło scieżkę, którą Hatebreed jest uwielbiany i podąża nią do dziś. Pięciu młodych chłopaków (Jamey Jasta, Chris Beattie, Lou Richards, Matt McIntosh i Jamie McVey) postawiło na brutalność i bezkompromisowość, wybuchową mieszankę oldschool hardcore i metalowej agresywności. Pierwsze oficjalne demo „Under The Knife” wyszło nakładem własnego labelu wokalisty, Jamey’a w 1996 r. Dystrybuowane przez Victory Records w niedługim czasie stało się jedną z najgorętszych pozycji w ich katalogu. Szef Victory, Tony Brummel, nie przeszedł obok tego obojętnie i postanowił wziąć chłopaków pod swoje skrzydła. Pierwszy duży album: „Satisfaction Is The Death Of Desire” (tytuł inspirowany filmem o Muhammadzie Ali’m), był i jest jak dotąd najlepiej sprzedającym się debiutem, jaki wypuściło Victory. Płyta ta pociągnęła za sobą pierwsze zmiany personalne. Pojawili się: nowy gitarzysta Sean Martin i perkusista Rigg Ross. Przez ponad 2 lata zespół podbijał kolejne zakątki USA świetnymi występami na żywo u boku m.in. Slayer’a, Danzig czy Motorhead. Pod koniec 2000 roku Hatebreed na nowo pojawił się w studiu, tym razem w towarzystwie znanego producenta Steve’a Evettsa, by przygotować materiał na drugi album. W między czasie pojawił się w zespole nowy pałker Matt Byrne, który początkowo miał brać udział w sesji nagraniowej, ale tak mu się spodobało, że został do dziś. Nowy dewastujący album „Perseverance” ujrzał światło dzienne w marcu 2002 r. Najnowsza płyta „The Rise Of Brutality”, to 32 minuty najwyższej klasy ciężaru nie pozbawionego przebojowości, to również 12 kolejnych bezpośrednich, mówiących całą prawdę o naszym świecie liryków. Latem 2004 r. Hatebreed po raz kolejny odwiedzi Europę, jednak po raz kolejny ominie Polskę...

skład:
Jamey Jasta – wokal
Sean Martin – gitara
Chris Beattie – bas
Matt Byrne - bębny

dyskografia:
„The Rise Of Brutality” CD (2003, Universal / Stillborn Records)
„Perseverance” CD (2002, Universal Records)
„Satisfaction Is The Death Of Desire” CD (1997, Victory Records)
„Under The Knife” CD (1996, Smorgasboard Records)
„Under The Knife” Vinyl (1996, Smorgasboard Records)
Hatebreed / Integrity „Split” Vinyl (Stillborn Records)
Hatebreed / Neglect „Split” Vinyl (Stillborn Records)
„Together As One” Vinyl (Pindrop Records)

Moje zdanie? Bardzo lubię mosherską muzykę i także Hatebreed przypadł mi do gustu. Ich muzyka świetnie pasuje do gatunku. Najbardziej spodobał mi się kawałek "Straight To Your Face". Całość grana raczej na ostrych distortach, więc czuć tę "ostrość" Big Grin.

Pozdrowienia.
Odpowiedz

to sa ci skrajni lewicowcy?
Odpowiedz

hahahaha sa po maksie debilni. jakby tylko militiant HC mial wieksza publicznosc to by grali to. smieszni so z idiotycznymi tekstami. Blood For Blood ich zjadaja na sniadanie i sa o klase wyzej
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości