• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Guns n'Roses

Może gdzies juz sie to przewinelo bo niechce mi sie czytac calego tematu , ale taka ciekawostka - wiecie ze Axl Rose udzielil glosu w grze Grand Theft Auto : San Andreas ? Wcielil sie w "DJ" radiowej stacji rockowej Laughing
Odpowiedz

Witam (jestem "brand new" na forum). Tak sobie czytam ten wątek i czytam ... Nie zapomnieliście o 14 Years ? Wg mnie to również jeden z flagowych kawałków Smile
Whisky in the jar !
Odpowiedz

Matt72127 napisał(a):Witam (jestem "brand new" na forum). Tak sobie czytam ten wątek i czytam ... Nie zapomnieliście o 14 Years ? Wg mnie to również jeden z flagowych kawałków Smile
Ja bynajmniej nie zapomniałem Tongue Jedna z niewielu piosenek rockowych w ogóle, w których bardzo podoba mi się fortepian (bo żaden fanatyk klawiszy ze mnie nie jest). No i nie sposób nie docenić solówki Slasha Smile
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

KubusPuchatek napisał(a):Może gdzies juz sie to przewinelo bo niechce mi sie czytac calego tematu , ale taka ciekawostka - wiecie ze Axl Rose udzielil glosu w grze Grand Theft Auto : San Andreas ? Wcielil sie w "DJ" radiowej stacji rockowej Laughing

wiemy, wiemy :] w nowym GTA jest rowniez utworek GNR Welcom to the jungle (genialny zreszta).
Odpowiedz

Ostatnimi czasy zachwycam się "November Rain"...
I wokal i gitara są po prostu genialne. Śmiało mogę powiedzieć, że to jedna z najlepszych piosenek jakie w życiu słyszałem.
Odpowiedz

Nie da się nie zgodzić, naprawdę świetne sa solówki +klimatycznie zagrane i we wstępie perksuja...
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

A propos solówek to gorąco polecam 'Somewhere Over The Rainbow' w wykonaniu Slasha... cudo.. utwór instrumentalny... Wink
'...Ktokolwiek Bierze Miecz - Ginie Od Mieczy, A Ktokolwiek Nie Bierze Miecza - Ginie Na Krzyżu...'
Odpowiedz

duff_wife napisał(a):A propos solówek to gorąco polecam 'Somewhere Over The Rainbow' w wykonaniu Slasha... cudo.. utwór instrumentalny... Wink
hmm czy ja wiem czy takie cudo...taka sobie jak dla mnie..taka troche bez klimatu...osobiscie wole jak wykonuje tematyke z Ojca Chrzestnego...to jest dopiero cos...to dla mnie ma perfekcyjny klimat i wg mnie pasuje do Slasha
Odpowiedz

velvetova napisał(a):
duff_wife napisał(a):A propos solówek to gorąco polecam 'Somewhere Over The Rainbow' w wykonaniu Slasha... cudo.. utwór instrumentalny... Wink
hmm czy ja wiem czy takie cudo...taka sobie jak dla mnie..taka troche bez klimatu...osobiscie wole jak wykonuje tematyke z Ojca Chrzestnego...to jest dopiero cos...to dla mnie ma perfekcyjny klimat i wg mnie pasuje do Slasha

A jak dla mnie skiepscil ten motyw niepomiernie..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Chłopaki jak byli razem to grali jak na zyczenie... Slash wymiata a Axl to poezja... niestety kasa i narkotyki im lekko namiezały w głowkach i cos im sie poprzestawiało... niestety ale dorobek kilku płyt jest imponujacy Smile
Hymn Zgromadzonych Gwiazd Jest Jak Przewodnik, Dla Ścieżki, Po Której Błąkam Się Nocą...
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):
velvetova napisał(a):

A jak dla mnie skiepscil ten motyw niepomiernie..
Rzecz gustu Evil or Very Mad ...
Odpowiedz

Co tu dużo mówic, jedna z najlepszych kapel rockowych jaka powstała w historii rocka. Od razu wnieśli do rocka cos nowego, grali na złamanie karku Wink , pokazuje to piosenka Welcome To The Jungle, lepszego początku płyty nie mozna sobie wyobrazić. "Appetite For
Destruction" to juz klasyka, na tej płytce jest pokazany prawdziwy hard rock 8) taki jaki powinien być. Nastepna płyta GN'R Lies była taką sobie płytką Big Grin ale w pożądku ostra jazda połaczona z akustycznymi utworami 8). Natomiast Use Your Illusion to juz było coś 8) prawdziwa mieszanka dobrego rocka. Widać że muzycy poszli znacznie do przodu, do mocnego grania doszły instrumenty klawiszowe. A balla dy takie jak Don't Cry czy November rain to już poezja 8). A koncerty to juz był majstersztyk w ich wykonaniu, ach ten niesamowity i wiecznie nie zmordowany Axl który latał w zdłuż i wrzesz sceny 8) Big Grin Niestety ambicje, narkotyki i zycie na krawędzi spowodowały kłotnie w zespole co doprowadziło do rozpadu mozna powiedzieć Super Grupy. Ale miejmy nadzieje że Axl w koncu wyda nową płyte z nowym składem. Big Grin Smile
Odpowiedz

Axl z nowym składem to dla mnie nie Gunsi tylko "Axl Rose z muzykami towarzyszacymi. Juz bardziej Velvet Revolver nazwałbym spadkobiercą GNR - Duff, Slash, właściwie także Matt - to były osoby tworzace muzykę i kreujące stare jare GNR. Pomijam fakt iż to Izzy Stradlin był bodajże kompozytorem większości kawałków z Apetite... OK - zaczekamy co pokaże Axl Rose Band i wtedy dodamy następny rozdział tej dyskusji.
Odpowiedz

Ale ja ci powiem ze to Axl wykreował Slasha i spółke i to on był główna postacią, bez niego GN'R nie mialo by racji bytu. Pamietaj ze gitarzyste i innych da sie zmienic natomiast wokalisty nigdy i to zawsze z Axlem bedzie sie kojarzyc GN'R. Natomiast co do Velvetów to Scott nizbyt mi przypadł do gustu, Slash i spółka tracą przy nim walor, bynajmniej ja tak twierdze. Brakuje tam Axla, bez niego to zwykły zespół rockowy.
Odpowiedz

OK - pozostaje zadać pytanie kto (oprócz kawałków opartych na motywie klawiszów) napisze Axlowi w nowych "Gunsach" soczyste gitarowe gunsowe riffy - tak aby plyta byla osadzona w gunsowych klimatach...
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 13 gości