• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gamma Ray

Co myślicie o "Majestic"? Ja nigdy nie byłem fanem niemców, nomen-omen znam ich twórczość wyrywkowo i raczej słabo ale ten album zaskoczył mnie mocno - kompletnie nie spodziewałem się takiego ataku! Super płytka heavy/power/speed - prawie brak słabych stron. To co, że kilka utworów pachnie Judas Priest (zwłaszcza "Hell is Thy Home" - typowy Judaszowy numer) lub ostatnimi dokananiami Loudness (riff przewodni i sekcja rytmiczna z "Condemned to Hell" - słychać to choćby na początku)... ważne, że mamy świetny kawał mięcha. No możnaby sie ew. przyczepić do nieco słabo słyszalnego wokalu... ale na dobrym sprzęcie idzie to jakoś słuchać Smile. Dla mnie "Majestic" zajmuje kolejne miejsce po ostatnim Nevermore oraz Communic w TOP albumów 2005 roku Angry .
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

zachęciłeś mnie do przesłuchania Big Grin ( jak przesłucham to sie wypowiem Tongue )
Every One Of Us Has Heard The Call
Brothers Of True Metal Proud And Standing Tall
We Know The Power Within Us Has Brought Us To This Hall
There’s Magic In The Metal There’s Magic Is Us All
Odpowiedz

Czas odświeżyć Ramma Gay ;]
Odpowiedz

Ja tez Gamma Ray jakos specjalnie nie lubie, ale Majestic mnie pozytywnie zaskoczyl. Kawał porządnej muzyki, wiecej takich albumow bym sobie zyczyl w nowym roku.
Odpowiedz

jestem w trakcie przesłuchiwania i powiem wam że żadna ostatnio przesłuchana płyta power metalowa mnie tak mile nie zaskoczyła Smile Smile Smile
Every One Of Us Has Heard The Call
Brothers Of True Metal Proud And Standing Tall
We Know The Power Within Us Has Brought Us To This Hall
There’s Magic In The Metal There’s Magic Is Us All
Odpowiedz

No widzę, że tamacik ożył Smile. No ale ja na waszym miejscu nie podchodziłbym do tej płytki jak do typowego powerka - nie ma tu ckliwych melodii i tym podobnego smęcenia. Płyta jest cholernie ciężka! Kto lubi napierdalanie w stylu "Painkillera" Judas'ów pokocha ten albumik. No jednak jakby nie patrzeć melodia jest na tej płytce bardzo ważna... no i te soczyste riffy Angry . Może jest tu kilka większych hicorów jednak cały album trzyma wysoki poziom - same dobre numery Smile .
Odpowiedz

onet.pl napisał(a):Jedenaście nowych kompozycji wypełni kolejne studyjne dzieło niemieckiej powermetalowej formacji Gamma Ray.

Krążek formacji Kaia Hansena nosi tytuł "Land Of The Free Part II" i będzie kontynuacją albumu wydanego w 1995 roku. Data premiery została wyznaczona na 19 listopada. Wydawcą materiału będzie wytwórnia SPV, z którą Gamma Ray podpisała niedawno umowę. Na płycie znajdzie się około 65 minut muzyki. Lista utworów na "Land Of The Free Part II" jest następująca:

1. Rising Again (0:28 )
2. To Mother Earth (5:09)
3. Empress 6:22, Rain (5:20)
4. Into The Storm (3:45)
5. When The World (5:43)
6. From The Ashes (5:30)
7. Leaving Hell (4:20)
8. Real World (5:44)
9. Hear Me Calling (6:45)
10. Opportunity (7:15)
11. Insurrection (11:30)

Możecie się śmiać, ale czekam na tę płytkę. Jeśli będzie ofkoz utrzymana w konwencji "Majestic" - szybkiego heavy/power/speed kopiącego między oczy a nie w stylu wcześniejszych, częściej kojarzonych, dokonań. Nie chcę kolejnego obrzydliwego "Ramma Gay" - chcę pędzącej, ciężkiej ale i melodyjnej maszyny takiej jak ostatni album. Zawsze można mieć nadzieję Wink.
Odpowiedz

Tak mieli się nazywać QOTSA Big Grin
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

raz bylem na ich koncerciQ
Odpowiedz

Mad GAMMA RAY! the best!
www.shox.pl My Site
Ruda z moich snów ...
[Obrazek: ruda.jpg]
Odpowiedz

Cóż... jedynym zespołem który znam z tego gatunku , jaki gra Gamma Ray (heavy/power/trash) jest Metallica. Ale spróbuje zdobyć płytkę , opisze wrażenia .

Pozdrowienia

Shaun
PUNX NOT DEAD
Odpowiedz

Po przesłuchaniu kilku piosenek Gammy doszedłem do wniosku, że grają całkiem znośny power metal. Nie zapomnijmy dodać, że gitarzysta Kai Hansen jest znakomity w swoim rzemiośle Wink

PS: Pierwszy post na tym forum, także witam wszystkich!
Szatan nie śpi. On czuwa.
Odpowiedz

^ ROTFL, wypierdalaj lamusie
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):^ ROTFL, wypierdalaj lamusie

? Z jakich przyczyn?
Szatan nie śpi. On czuwa.
Odpowiedz

no kOOrwa, jak jakis chłopiec mi sie rejestruje na tym forum i stara sie z powaga merytorycznie wypowiedziec, to znaczy, ze totalnie nie czai klimatu
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz