Gamma Ray -
MaFFej - 12-12-2005
Co myślicie o "Majestic"? Ja nigdy nie byłem fanem niemców, nomen-omen znam ich twórczość wyrywkowo i raczej słabo ale ten album zaskoczył mnie mocno - kompletnie nie spodziewałem się takiego ataku! Super płytka heavy/power/speed - prawie brak słabych stron. To co, że kilka utworów pachnie Judas Priest (zwłaszcza "Hell is Thy Home" - typowy Judaszowy numer) lub ostatnimi dokananiami Loudness (riff przewodni i sekcja rytmiczna z "Condemned to Hell" - słychać to choćby na początku)... ważne, że mamy świetny kawał mięcha. No możnaby sie ew. przyczepić do nieco słabo słyszalnego wokalu... ale na dobrym sprzęcie idzie to jakoś słuchać

. Dla mnie "Majestic" zajmuje kolejne miejsce po ostatnim Nevermore oraz Communic w TOP albumów 2005 roku

.
-
Zakk_Wylde - 01-02-2006
zachęciłeś mnie do przesłuchania

( jak przesłucham to sie wypowiem

)
-
Scully - 01-02-2006
Czas odświeżyć Ramma Gay ;]
-
Kamil - 01-02-2006
Ja tez Gamma Ray jakos specjalnie nie lubie, ale Majestic mnie pozytywnie zaskoczyl. Kawał porządnej muzyki, wiecej takich albumow bym sobie zyczyl w nowym roku.
-
Zakk_Wylde - 01-02-2006
jestem w trakcie przesłuchiwania i powiem wam że żadna ostatnio przesłuchana płyta power metalowa mnie tak mile nie zaskoczyła
-
MaFFej - 01-02-2006
No widzę, że tamacik ożył

. No ale ja na waszym miejscu nie podchodziłbym do tej płytki jak do typowego powerka - nie ma tu ckliwych melodii i tym podobnego smęcenia. Płyta jest cholernie ciężka! Kto lubi napierdalanie w stylu "Painkillera" Judas'ów pokocha ten albumik. No jednak jakby nie patrzeć melodia jest na tej płytce bardzo ważna... no i te soczyste riffy

. Może jest tu kilka większych hicorów jednak cały album trzyma wysoki poziom - same dobre numery

.
-
MaFFej - 09-25-2007
onet.pl napisał(a):Jedenaście nowych kompozycji wypełni kolejne studyjne dzieło niemieckiej powermetalowej formacji Gamma Ray.
Krążek formacji Kaia Hansena nosi tytuł "Land Of The Free Part II" i będzie kontynuacją albumu wydanego w 1995 roku. Data premiery została wyznaczona na 19 listopada. Wydawcą materiału będzie wytwórnia SPV, z którą Gamma Ray podpisała niedawno umowę. Na płycie znajdzie się około 65 minut muzyki. Lista utworów na "Land Of The Free Part II" jest następująca:
1. Rising Again (0:28 )
2. To Mother Earth (5:09)
3. Empress 6:22, Rain (5:20)
4. Into The Storm (3:45)
5. When The World (5:43)
6. From The Ashes (5:30)
7. Leaving Hell (4:20)
8. Real World (5:44)
9. Hear Me Calling (6:45)
10. Opportunity (7:15)
11. Insurrection (11:30)
Możecie się śmiać, ale czekam na tę płytkę. Jeśli będzie ofkoz utrzymana w konwencji "Majestic" - szybkiego heavy/power/speed kopiącego między oczy a nie w stylu wcześniejszych, częściej kojarzonych, dokonań. Nie chcę kolejnego obrzydliwego "Ramma Gay" - chcę pędzącej, ciężkiej ale i melodyjnej maszyny takiej jak ostatni album. Zawsze można mieć nadzieję

.
-
Przemek87 - 09-25-2007
Tak mieli się nazywać QOTSA
-
IstnyKurwaRomantyk - 09-25-2007
raz bylem na ich koncerciQ
-
SHOX! - 06-01-2008

GAMMA RAY! the best!
-
ShaunMorgan1396 - 06-01-2008
Cóż... jedynym zespołem który znam z tego gatunku , jaki gra Gamma Ray (heavy/power/trash) jest Metallica. Ale spróbuje zdobyć płytkę , opisze wrażenia .
Pozdrowienia
Shaun
-
Władca Paneli - 07-01-2008
Po przesłuchaniu kilku piosenek Gammy doszedłem do wniosku, że grają całkiem znośny power metal. Nie zapomnijmy dodać, że gitarzysta Kai Hansen jest znakomity w swoim rzemiośle
PS: Pierwszy post na tym forum, także witam wszystkich!
-
Necro Desecrator - 07-01-2008
^ ROTFL, wypierdalaj lamusie
-
Władca Paneli - 07-01-2008
Necro Desecrator napisał(a):^ ROTFL, wypierdalaj lamusie
? Z jakich przyczyn?
-
Necro Desecrator - 07-01-2008
no kOOrwa, jak jakis chłopiec mi sie rejestruje na tym forum i stara sie z powaga merytorycznie wypowiedziec, to znaczy, ze totalnie nie czai klimatu