• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Flame Signum lub Epiphone SG

mam zamiar kupic sobie nowa gitarke(teraz mam yamahe eg-112)
bedzie to albo flame (mayonesa) Signum albo epiphone SG...nie wiem czy kiedykolwiek ktos z Was gral na takim czyms. prosze o opinie jesli tak...
Big Grin Stay Happy Big Grin
Odpowiedz

hehe, mam dokładnie taki sam problem, a przynajmniej miałem Big Grin na signumie grałem i gra to była bardzo przyjemna - jest to naprawde b. dobra gitarka i polecam każdemu. natomiast na epiphone nie grałem jeszcze a bardzo bym chciał i szukam modelu g-400 po całym województwie pomorskim ( chodzi mi głównie o to czy gryf w tym modelu jest wąski czy szeroki, albo raczej czy jest zbyt szeroki czy jeszcze wystarczająco szeroki, znając te modele Smile ) signum jest pod każdym względem b dobry, ale jeśli g-400 , albo raczej jego gryf okaze się równie dobry co z mayonesa to wybieram epiphone'a dlatego że bardziej przypomina sg, a o to tu chyba chodzi Smile
We shall live forever and cast out those less divine
Gods we will be - rulers of the sea - in our Grand Design

na czas nieokreślony log out...
Odpowiedz

wiesz co, mi sie podoba bardziej signum bo ma wejscie jacka z boku a nie z przodu jak epiphone...a gryf to epiphone ma raczej takiej samej szerokosci. widzialem te epiphone w Lodzi w sklepie, kosztuej chyba 1400 z tego co pamietam...ja jednak wybiore signum. korpus jest calkiem gladki, bez zadnych plytek jak w epiphone..no i to wejscie z przodu mi sie nie podoba. ale brzmienie chyba jest zadowalajace?ja gram cos w stylu industrial rocka...
nie wiem tylko jak te przetworniki EMG dzialaja...wiem tylko ze w metallice takich uzywaja ale nei rozumiem o co chodzi ze sa"aktywne"
Odpowiedz

o EMG i wogóle przetwornikach aktywnych możesz poczytać w necie, sam wiem tyle że budową się różnią od biernych no i o wiele mniej zakłuceń i szumów słychać, ale to cię nie powinno martwić bo z tego co wiem w signumach nie ma EMG, jest tylko firmowy sprzęt, gotoh jak się nie mylę (signum i g400 są w cenie ok. 1300zł, a to jeszcze za tanio by dawać w nich jakieś lepsze wyposażenie, co najwyżej dobre może być w nich drewno, jakość wykonania )
signum jest dobre dla każdego rodzaju cięższego roka czy metalu ,ale epiphone wydaje mi się bardziej uniwersalny

Odpowiedz

jednak wezme signum...tyle ze bedzie trzeba troszke jeszcze pozbieracBig Grin
Odpowiedz

jak już ją będziesz miał, jak byś mógł to weź porób pare zdjątek gitarze z bliska i z profilu i zapuść albo tu albo mi na meila wrzuć
z góry thx

Odpowiedz

hehe jak bede mialWink a to jeszcze troche..ale porobie...
no i oczywiscie sam sprawdze jak sie ma "z profilu"
Odpowiedz

grałem na gibsonie SG- brzmi zajebiście no ale trzeba wyłożyć te 3500zł, ale jeśli jeszcze tyle nie masz i mieć na razie nie bedziesz to kup mayonesa 1. jest robiony w polsce (epiphone jest robiny w indonezji)
Odpowiedz

przecie epiphone to czeska firma. pozatym róźnica pomiędzy sg a signumem mayonesa jest jednak duża

Odpowiedz

model g-400 jest produkowany w czechach, siedziba firmy jest w usa (tam gdzie gibsona)!, i nawet jakby epi był produkowany w niemczech to i tak bym kupił flame'a albo gibsona sg :-P
Odpowiedz

signum bardzo jest ladny (wg. mnei ladniejszy od sg)no ale pewnie troszke slabsza ta gitara jest...
chociaz do grania w domu na razie starczy...a pierwszej gitary nie sprzedam za nic:]nawet jesli dostalbym za nia gibsona
Odpowiedz

no ale co ty chcesz za 1200zł, jak kupisz sobie coś powyżej 3000 to zobaczysz różnice Big Grin każda gitara powyżej tej ceny wszystkie giotary są dobre
Odpowiedz

nie wiem no kuzwa niektorzy mowia ze epiphone jest lepsza pod wzgledem sprzetu a inni ze flame...no to ja juz nie wiem :/grrr
Odpowiedz

podoba mi sie jeden eiphone Smile model LP Zakk Wylde
zajebisty jest Big Grin grałem na nim w sklepie, przedworniki emg robią swoje
Odpowiedz

no a cena najnizsza tez nie jest (emg)
Odpowiedz