Flame Signum lub Epiphone SG -
Hair of the dog - 12-25-2004
mam zamiar kupic sobie nowa gitarke(teraz mam yamahe eg-112)
bedzie to albo flame (mayonesa) Signum albo epiphone SG...nie wiem czy kiedykolwiek ktos z Was gral na takim czyms. prosze o opinie jesli tak...
-
Piwo - 12-26-2004
hehe, mam dokładnie taki sam problem, a przynajmniej miałem
na signumie grałem i gra to była bardzo przyjemna - jest to naprawde b. dobra gitarka i polecam każdemu. natomiast na epiphone nie grałem jeszcze a bardzo bym chciał i szukam modelu g-400 po całym województwie pomorskim ( chodzi mi głównie o to czy gryf w tym modelu jest wąski czy szeroki, albo raczej czy jest zbyt szeroki czy jeszcze wystarczająco szeroki, znając te modele
) signum jest pod każdym względem b dobry, ale jeśli g-400 , albo raczej jego gryf okaze się równie dobry co z mayonesa to wybieram epiphone'a dlatego że bardziej przypomina sg, a o to tu chyba chodzi
-
Hair of the dog - 12-26-2004
wiesz co, mi sie podoba bardziej signum bo ma wejscie jacka z boku a nie z przodu jak epiphone...a gryf to epiphone ma raczej takiej samej szerokosci. widzialem te epiphone w Lodzi w sklepie, kosztuej chyba 1400 z tego co pamietam...ja jednak wybiore signum. korpus jest calkiem gladki, bez zadnych plytek jak w epiphone..no i to wejscie z przodu mi sie nie podoba. ale brzmienie chyba jest zadowalajace?ja gram cos w stylu industrial rocka...
nie wiem tylko jak te przetworniki EMG dzialaja...wiem tylko ze w metallice takich uzywaja ale nei rozumiem o co chodzi ze sa"aktywne"
-
Piwo - 12-28-2004
o EMG i wogóle przetwornikach aktywnych możesz poczytać w necie, sam wiem tyle że budową się różnią od biernych no i o wiele mniej zakłuceń i szumów słychać, ale to cię nie powinno martwić bo z tego co wiem w signumach nie ma EMG, jest tylko firmowy sprzęt, gotoh jak się nie mylę (signum i g400 są w cenie ok. 1300zł, a to jeszcze za tanio by dawać w nich jakieś lepsze wyposażenie, co najwyżej dobre może być w nich drewno, jakość wykonania )
signum jest dobre dla każdego rodzaju cięższego roka czy metalu ,ale epiphone wydaje mi się bardziej uniwersalny
-
Hair of the dog - 01-03-2005
jednak wezme signum...tyle ze bedzie trzeba troszke jeszcze pozbierac
-
Piwo - 01-05-2005
jak już ją będziesz miał, jak byś mógł to weź porób pare zdjątek gitarze z bliska i z profilu i zapuść albo tu albo mi na meila wrzuć
z góry thx
-
Hair of the dog - 01-11-2005
hehe jak bede mial
a to jeszcze troche..ale porobie...
no i oczywiscie sam sprawdze jak sie ma "z profilu"
-
nikt - 01-15-2005
grałem na gibsonie SG- brzmi zajebiście no ale trzeba wyłożyć te 3500zł, ale jeśli jeszcze tyle nie masz i mieć na razie nie bedziesz to kup mayonesa 1. jest robiony w polsce (epiphone jest robiny w indonezji)
-
Piwo - 01-18-2005
przecie epiphone to czeska firma. pozatym róźnica pomiędzy sg a signumem mayonesa jest jednak duża
-
nikt - 01-18-2005
model g-400 jest produkowany w czechach, siedziba firmy jest w usa (tam gdzie gibsona)!, i nawet jakby epi był produkowany w niemczech to i tak bym kupił flame'a albo gibsona sg :-P
-
Hair of the dog - 01-19-2005
signum bardzo jest ladny (wg. mnei ladniejszy od sg)no ale pewnie troszke slabsza ta gitara jest...
chociaz do grania w domu na razie starczy...a pierwszej gitary nie sprzedam za nic:]nawet jesli dostalbym za nia gibsona
-
nikt - 01-20-2005
no ale co ty chcesz za 1200zł, jak kupisz sobie coś powyżej 3000 to zobaczysz różnice
każda gitara powyżej tej ceny wszystkie giotary są dobre
-
Hair of the dog - 01-20-2005
nie wiem no kuzwa niektorzy mowia ze epiphone jest lepsza pod wzgledem sprzetu a inni ze flame...no to ja juz nie wiem :/grrr
-
nikt - 01-21-2005
podoba mi sie jeden eiphone
model LP Zakk Wylde
zajebisty jest
grałem na nim w sklepie, przedworniki emg robią swoje
-
Hair of the dog - 01-22-2005
no a cena najnizsza tez nie jest (emg)