• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dziejowe myśli

Zakładam ten temat , bo ostatnio nasunęła mi się takaż właśnie myśl stosunkowo mądra Wink

" Jestem ruiną człowieka , jestem obrazem jesieni "

JAk macie jakieś swoje poetyckie i głebokie Wink zdanka , które wam do głowy przyjdą , ale takie własne , wymyślone , to piszczcie to tutaj
[Obrazek: metheny3.gif]
Odpowiedz

Bardzo ambitny wątek... aż boję się tu spoglądać Smile Co się mnie tyczy to przychodzi mi na myśl tylko jedno zdanie. Kiedyś się cieszyłem, że jest moim pomysłem - dopiero potem się okazało, że to stara, ukraińska maksyma... Tylko przedstawie ją w wariancie ocenzurowanym Rolleyes

"Gdje zhiviosh, nie jeb**sh"

Może nie jest zbyt głęboka i specjalnie przeintelektualizowana - ale z pewnością prawdziwa...
Odpowiedz

Ostatnio zaintrygowała mnie łacińska sentencja : SI VIS PACEM,PARA BELLUM (Pragniesz pokoju,gotuj się do wojny). Coś w tym jest...
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

Albo jak chcecie , to piszcie tutaj ogólnie o fajnych zdankach , nie koniecznie wymyślonych przez siebie , a mnie koleżanka dała pomysł , zeby rozwinąć tę moją myśl "Jestem ruiną człowieka , jestem obrazem jesieni" i napisać wiersz Smile NO i go napisałem na religii , bo mi się nudziło Wink :

"Jestem..."

Jestem ruiną człowieka ,
Jestem obrazem jesieni ,
Moje myśli krążą nad przepaścią mroku ,
Jestem zimnym wiatrem i,
I bezsilnym liściem miotającym się w odchłani czasu
z samym sobą,
Moje słowa odbijają się od ściany powietrza ,
Nikt ich nie słyszy ,
Moja samotność jest niezauważalna ,
CZuję się jak obłok wiszący nad odwiecznością ....

Moim zdaniem kawał fajnego tekstu z tego wyszedł , tym bardziej , że jest to mój pierwszy tak głęboki tekst , który napisałem w życiu Smile
Odpowiedz

Moja Babcia zawsze mowi : "Staraj sie zyc tak, zeby nikt przez ciebie nie plakal". Prosta mysl a jak trudno sie czasem do niej dostosowac Sad
"Nie, czlowiek nie uczy sie na wlasnych bledach. Powtarza te same do znudzenia, az wreszcie nabiera wprawy i wychodza mu one coraz lepiej."
Odpowiedz

"QUI NON EST MECUM, CONTRA ME EST" (czy jakoś takSmile)... kto nie jest zemna, jest przeciw mnie.
Odpowiedz

Ja ostatnio natknęłam się na bardzo ciekawą myśl autorstwa Churchilla:
"Kto za młodu nie był socjalistą, na starość będzie świnią" Big Grin
Nie wiem jak Was, ale mnie rozbraja ;]
Odpowiedz

Nimo,mnie tez rozwalil ten tekst Big Grin
"Nie, czlowiek nie uczy sie na wlasnych bledach. Powtarza te same do znudzenia, az wreszcie nabiera wprawy i wychodza mu one coraz lepiej."
Odpowiedz

Do you believe in love at first sight or do I have to walk past you again? Smile

Ostatnio coś często natykam się na ciekawe powiedzenia ^^;
Odpowiedz

"Najlepsze są prezenty pożyteczne . NA przykład : ja jemu chusteczki do nasa , on mi futro" /B.Bardot/ FAjne hasło Wink
Odpowiedz

"Who do you turn to when the only person in the World, who could stop you from crying is the one that made you cry ?"
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Arion napisał(a):Ja ostatnio natknęłam się na bardzo ciekawą myśl autorstwa Churchilla:
"Kto za młodu nie był socjalistą, na starość będzie świnią" Big Grin
Nie wiem jak Was, ale mnie rozbraja ;]

To w podobnym nurcie kiedyś wypowiedział się nasz słynny marszałek (ten z okresu międzywojennego, a nie powojennego - nie mylic z Rokossowskim) "trzeba wiedziec kiedy wysiasc z czerwonego tramwaju" (lub podobnie - cytuje z pamieci, a ta jest zawodna).
Odpowiedz

Z myśli na tematy polityczne najbardziej podobało mi się zdanie, które kiedyś wypowiedział mój kumpel: "anarchia to tam gdzie panuje król". Kiedy to powiedział po prostu nie miałem pytań. ;DDD
Odpowiedz

To co teraz napiszę , to moze nie jest związane z polityką , ale hasło genialne - kolega z mojej klasy w czasie odpowiedzi na ocenę strzela coś takiego , ze : "Grecy pędzili wino " Big Grin Myślałem , że umrę ze śmiechu Laughing
Odpowiedz

u mnie na historii padło że "Piłsudski był hydraulikiem" Big Grin Big Grin
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: