Dziejowe myśli -
Saul Hudson - 09-30-2004
Zakładam ten temat , bo ostatnio nasunęła mi się takaż właśnie myśl stosunkowo mądra
" Jestem ruiną człowieka , jestem obrazem jesieni "
JAk macie jakieś swoje poetyckie i głebokie

zdanka , które wam do głowy przyjdą , ale takie własne , wymyślone , to piszczcie to tutaj
-
Cranmer - 10-01-2004
Bardzo ambitny wątek... aż boję się tu spoglądać

Co się mnie tyczy to przychodzi mi na myśl tylko jedno zdanie. Kiedyś się cieszyłem, że jest moim pomysłem - dopiero potem się okazało, że to stara, ukraińska maksyma... Tylko przedstawie ją w wariancie ocenzurowanym
"Gdje zhiviosh, nie jeb**sh"
Może nie jest zbyt głęboka i specjalnie przeintelektualizowana - ale z pewnością prawdziwa...
-
Hagall - 10-02-2004
Ostatnio zaintrygowała mnie łacińska sentencja : SI VIS PACEM,PARA BELLUM (Pragniesz pokoju,gotuj się do wojny). Coś w tym jest...
-
Saul Hudson - 10-02-2004
Albo jak chcecie , to piszcie tutaj ogólnie o fajnych zdankach , nie koniecznie wymyślonych przez siebie , a mnie koleżanka dała pomysł , zeby rozwinąć tę moją myśl "Jestem ruiną człowieka , jestem obrazem jesieni" i napisać wiersz

NO i go napisałem na religii , bo mi się nudziło

:
"Jestem..."
Jestem ruiną człowieka ,
Jestem obrazem jesieni ,
Moje myśli krążą nad przepaścią mroku ,
Jestem zimnym wiatrem i,
I bezsilnym liściem miotającym się w odchłani czasu
z samym sobą,
Moje słowa odbijają się od ściany powietrza ,
Nikt ich nie słyszy ,
Moja samotność jest niezauważalna ,
CZuję się jak obłok wiszący nad odwiecznością ....
Moim zdaniem kawał fajnego tekstu z tego wyszedł , tym bardziej , że jest to mój pierwszy tak głęboki tekst , który napisałem w życiu
-
TisH - 10-06-2004
Moja Babcia zawsze mowi : "Staraj sie zyc tak, zeby nikt przez ciebie nie plakal". Prosta mysl a jak trudno sie czasem do niej dostosowac
-
Dakini - 10-07-2004
"QUI NON EST MECUM, CONTRA ME EST" (czy jakoś tak

)... kto nie jest zemna, jest przeciw mnie.
- Arion - 10-07-2004
Ja ostatnio natknęłam się na bardzo ciekawą myśl autorstwa Churchilla:
"Kto za młodu nie był socjalistą, na starość będzie świnią"
Nie wiem jak Was, ale mnie rozbraja ;]
-
TisH - 10-08-2004
Nimo,mnie tez rozwalil ten tekst
- Arion - 10-08-2004
Do you believe in love at first sight or do I have to walk past you again?
Ostatnio coś często natykam się na ciekawe powiedzenia ^^;
-
Saul Hudson - 10-08-2004
"Najlepsze są prezenty pożyteczne . NA przykład : ja jemu chusteczki do nasa , on mi futro" /B.Bardot/ FAjne hasło
-
Prisca - 10-08-2004
"Who do you turn to when the only person in the World, who could stop you from crying is the one that made you cry ?"
-
Cranmer - 10-09-2004
Arion napisał(a):Ja ostatnio natknęłam się na bardzo ciekawą myśl autorstwa Churchilla:
"Kto za młodu nie był socjalistą, na starość będzie świnią"
Nie wiem jak Was, ale mnie rozbraja ;]
To w podobnym nurcie kiedyś wypowiedział się nasz słynny marszałek (ten z okresu międzywojennego, a nie powojennego - nie mylic z Rokossowskim) "trzeba wiedziec kiedy wysiasc z czerwonego tramwaju" (lub podobnie - cytuje z pamieci, a ta jest zawodna).
-
Kamael - 10-09-2004
Z myśli na tematy polityczne najbardziej podobało mi się zdanie, które kiedyś wypowiedział mój kumpel: "anarchia to tam gdzie panuje król". Kiedy to powiedział po prostu nie miałem pytań. ;DDD
-
Saul Hudson - 10-09-2004
To co teraz napiszę , to moze nie jest związane z polityką , ale hasło genialne - kolega z mojej klasy w czasie odpowiedzi na ocenę strzela coś takiego , ze : "Grecy pędzili wino "

Myślałem , że umrę ze śmiechu
- Anonymous - 10-09-2004
u mnie na historii padło że "Piłsudski był hydraulikiem"