• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dział folk metal

Jak w temacie, jestem za stworzeniem działu folk metal. Wydaje mi się trochę dziwne pisanie o zespołach typu Finntroll, Korpiklaani, Ensiferum w dziale "inna muzyka".
Odpowiedz

Chyba jednak to zbyt waski dzial
Odpowiedz

Alhor napisał(a):Jak w temacie, jestem za stworzeniem działu folk metal. Wydaje mi się trochę dziwne pisanie o zespołach typu Finntroll, Korpiklaani, Ensiferum w dziale "inna muzyka".

Naiwny jestes.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

RAZ - zacznij się najpierw udzielać na forum zanim wyjedziesz z takimi propozycjami :/

DWA - to ja jestem za utworzeniem działu progresssive metal i osobno progressive rock, potem blues i jazz, dalej grind i osobno sludge/stoner.... Rolleyes tak to wyliczać możemy w nieskonczonosc... daruj sobie...
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

proponuje otworzyć oddzielny dział poświęcony szantom
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Cytat:RAZ - zacznij się najpierw udzielać na forum zanim wyjedziesz z takimi propozycjami :/

DWA - to ja jestem za utworzeniem działu progresssive metal i osobno progressive rock, potem blues i jazz, dalej grind i osobno sludge/stoner.... Rolling Eyes tak to wyliczać możemy w nieskonczonosc... daruj sobie...

Trochę tutaj wcześniej bazgrałem, niewiele i jakiś czas temu ale więcje forum przeglądam w poszukiwaniu zespołów niż piszę postów.
Jazz i blues odpoadają bo to ani metal ani także rock czy punk, sludge/stoner znam tylko ze słyszenia i niewiem jak to ma się do działalności sklepu, a co do progresywnego rocka- czemu nie? Ja niesłucham, ale pewnie dla ludzi o takich upodoaniach było by to ułatwienie.

Cytat:proponuje otworzyć oddzielny dział poświęcony szantom

Czy ja napisałem folk! Folk jako taki może iść do działu inna muzyka, napisałem folk metal. Jeżeli według ciebie Finntroll nie jest metalem to widocznie go niesłuchałeś.

Dział można by powiększyć do folk/viking metal. Zaliczyłbym tam zepoły takie jak wyżej wyminione, plus Battlelore, Cruachan, Otyg, Vintersorg, Falkenbach, in extremo. Znalazło by się więcej wykonawców w samej mojej dyskografi a jest jeszcze więcej których nieznam.

Osobiście niemam nic przeciwko wprowadzoniu dodatkowych podziałów: progresywny rock/metal, doom, folk/viking metal.
Odpowiedz

Z aktywnych forumowiczow, o ile mi wiadomo, folk metalem na powaznie interesuje sie tylko ja. Te 5/6/7 tematow o kapelach, ktore jako-tako sa rozpoznawane, typu In Extremo/Finntroll/Skyclad, chyba spokojnie moze wisiec w Innej Muzyce.

Droga jest taka- najpierw duzo tematow o kapelach viking/folk/pagan, a potem odpowiednie podforum. Nie na odwrot. Byla juz zreszta kiedys podobna dyskusja o metalcore.
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Rozumiem. W poście wyżej zirytowała mnie poprosty agresja przedmówców.
Odpowiedz

Alhor napisał(a):W poście wyżej zirytowała mnie poprosty agresja przedmówców.

Jeżeli tak to z mojej strony "sorry", niemniej uważam Twoją propozycję za dziwaczną... wtedy byśmy musieli zadowolić resztę populacji zakładając działy o pieśniach biesiadnych, disco-polo oraz nt. poezji śpiewanej...
Odpowiedz

Alhor napisał(a):Rozumiem. W poście wyżej zirytowała mnie poprosty agresja przedmówców.

[Obrazek: Ozzy.jpg]
grrrr
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Cytat: Jeżeli tak to z mojej strony "sorry", niemniej uważam Twoją propozycję za dziwaczną... wtedy byśmy musieli zadowolić resztę populacji zakładając działy o pieśniach biesiadnych, disco-polo oraz nt. poezji śpiewanej...
Ta ... tyle że zepoły typu Finntroll i Battlelore zaliczają się napewno do metalu a disco-polo oraz poezja śpiewana nie, ani do żadnego stylu preferowanego przez sklep. Odpowiedż Dżemika mnie zadowala, jeśli będzie wystarczająca ilość postów dział będzie(co wcale nie oznacza że w ogule powstanie). To że komuś typ muzyki nieodpowiada naprawdę mnie mało interesuje. A pozatym folk to nie tylko szanty, wystrczy się zagłębić w grecki folk aby dostrzec rużnice. Niemniej tematem nie był folk tylko folk/viking metal, a znaczna część pagan (jeśli już dział miałby występować tematycznie razem) podpada pod black.
Odpowiedz

Dlaczego Ty bierzesz wszystkie wypowiedzi dosłownie??? heh...

EDIT: Kumam o co chodzi gościowi. Dlaczego o folk metalu ma pisać w dziale "inne" skoro to i tak jest metal? Jest to muzyka związana z główną formułą forum. Ja widzę tylko dwa sensowne rozwiązania:

1. Dział "Black/Death" przekształcić na coś w stylu "Death/Grind" i utworzyć jeden nowy "Black/Pagan/Folk/Viking".

3. Dodać dział w rodzaju "Inna muzyka gitarowa", "Inne odmiany rocka/metalu" lub coś w tę pieśń, gdzie ludzie będą mogli gaworzyć o ROCKU i METALU, który nie pasuje do pozostałych działów a mieści się w gł. ramach forum. Zaś w "Innej muzyce" pisalinyśmy o dosłownie "innej muzyce", tzn. nie o rocku i nie o metalu (popy, hip-hopy czy inna tam elektronika).
Odpowiedz

No w sumie o to chodziło, widocznie niezrozumiale się wyraziłem. Z tym że niektóre zespoły pogańskie zostawiłbym w blacku- te które od blacku rużnią się tylko liryką. A niektóre pogańskie zespoły przeniusłbym do nowopowstałego działu (te rużniące się muzycznie wątkami folkowymi). Zaglądałem do dziłu black/deth metal i tam też pagan nie był mile widziany jako niepodchądzący pod dział. A tych głównych podklas matalu znowu aż tak wiele nie jest Big Grin Oczywiście nichodzi o szczegółowe pdtypy (np. trashu) ale o taki podział żeby każdy zespół można było gdzieś zaklasyfikować. Wedłyg mnie brakuje właśnie zakładek z folkmetalem(z wszyskimi jego podtypami) i doom metalem.

Edit: Przepraszam za zmianę treści, przez to post niżej stracił sens.
Odpowiedz

Alhor napisał(a):aż tak wiele nie jest Big Grin Oczywiście nichodzi o szczegółowe pdtypy (np. trashu) ale o taki podział żeby każdy zespół można było gdzieś zaklasyfikować.

tak, zrobimy mnostwo tematow. ja proponuje eschatologic folk i rhytmic noise na poczatek a potem zobaczymy...
Odpowiedz