• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

... >>>DOOM METAL<<<...

Lech napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):
Lech napisał(a):przytlaczajacy, spowolniony, ale death Smile
trochę spowolniony heavy/thrash: Candlemass Smile

no juz dobrze, dobrze, poszukam tego Candlemass i poslucham, bo zameczysz ludzi

Czemu od razu "zamęczysz"? Przecież Candlemass jest całkiem niezłe... ale ogólnie jak ktoś jest depresyjny powinien doom omijać... jak w bajce, rycerz słuchający doom metalu przeraził się smoka, wpadł w depresje i popełnił samobójstwo. Dobra, sorry za offtop.

Jeszcze może być My Diyng Bride, choć znam raptem z 5 kawałków...
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

Frustra napisał(a):
Lech napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):

Czemu od razu "zamęczysz"? Przecież Candlemass jest całkiem niezłe... ale ogólnie jak ktoś jest depresyjny powinien doom omijać... jak w bajce, rycerz słuchający doom metalu przeraził się smoka, wpadł w depresje i popełnił samobójstwo. Dobra, sorry za offtop.

napisalem to z ironia przeciez Smile
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

Lech napisał(a):
Frustra napisał(a):
Lech napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):

napisalem to z ironia przeciez Smile

dobra... tylko że wiesz... nie przesadzaj z ironią bo słuchacze DOOM metalu wpadną w depresję Laughing ok, sorry, nie złośćcie się...
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

z ta depresja to nie przesadzajSmile az tacy przybici nie chodzimy Smile
Odpowiedz

właśnie widać po Twoim avatarze Laughing (i właśnie dlatego Ja avataru nie mam Wink )
Odpowiedz

och nieszczęsny łez padole! co ja tu czytam <idzie skoczyć z wieżowca>. Albo nie... romantyczniej będzie utopić się w rzece. Hm...ale brudna jest.. Zostaje rzucić się pod rower. O...

A tak wracając do tematu Big Grin
Doom to jeden z moich ulubionych nurtów. Przede wszystkim MDB i Anathema. Lubię też November's Doom, Antimatter ma fajny klimat chociaż wokal mógłby być ciekawszy. Candlemass też nie pogardzę ;]
Amorphis kiedyś słuchałam, pamiętam że mi się podobało, ale czy to był doom? Paradise Lost nawet znośny, chociaż trochę mi się znudził (ni cholery nie widzę w tym doom'u Big Grin). A jeśli PL to zawsze kojarzy mi się z Katatonią.
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Frustra napisał(a):właśnie widać po Twoim avatarze Laughing (i właśnie dlatego Ja avataru nie mam Wink )

powiedzialem "az tacy przybici" Wink troszke to moze i tak Smile
Odpowiedz

Zależy co rozumiemy pod pojęciem "Doom metal" bo określa się tym mianem arówno rzeczy typu My Dying Brde, Anathema, Tiamat, jak i Trouble, Candlemass, Electric Wizard, Cathedral, Pentagram, Sheavy które ja nazwałbym raczej stoner rockiem(to troche tak jak z tym power metalem). Ale i tak wiadomo, że najlepszy jest CandlemassBig Grin
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Ale i tak wiadomo, że najlepszy jest CandlemassBig Grin

YhymSmile
My God is beautiful.
Odpowiedz

Cytat: A jeśli PL to zawsze kojarzy mi się z Katatonią.
Czemu? Katatonia jest szwedzka...
Tak, doom to to co Ymir lubi najbardziej...
Moje ulubione bandy to (żeby nie zaśmiecać wymienię tylko cztery): stara Anathema (do płyty SIlent Enigma włącznie), Katatonia, Paradise Lost (głównie starszy, aczkolwiek młodszym też nie wzgardzę), no i Lacrimas Profundere (tylko na pierwszych płytach).
Prośba do modów: Przenieście ten topic do forum gotyckiego, tam bardziej by pasował, niż obok HH Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad
Odpowiedz

Ymir napisał(a):Prośba do modów: Przenieście ten topic do forum gotyckiego, tam bardziej by pasował, niż obok HH Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad Crying or Very Sad

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Wykaż wspólne z gotykiem cechy takich zespołów jak Cathedral, Candlemass, St. Vitus, Pentagram, Trouble, Electric Wizard, to pogadamy Tongue

Anathema i jej podobne BYŁY zespołami Doomowymi, ale już nie są. Doom to nie, a już na pewno nie tylko Paradise lost i takie rzeczy, podstawy tego gatunku to ciężki sabbathowy riff, średnie tempa i grobowy nastrój, ale nie wywołany "mrocznymi klawiszami"... może się czepiam, ale nie lubie degenerowania pewnych pojęć, mierzi mnie, jak dowiaduje się że Sonata Arctica to power, a Łityn temptejszyn to gotyk(litości!), a Good Charlotte - punk.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Cytat:Anathema i jej podobne BYŁY zespołami Doomowymi, ale już nie są.
Dlatego też w moim poście piszę:
Cytat: stara Anathema (do płyty SIlent Enigma włącznie)
Cytat: Paradise Lost (głównie starszy
Cytat: Lacrimas Profundere (tylko na pierwszych płytach)
Cytat: może się czepiam, ale nie lubie degenerowania pewnych pojęć
Nic takiego nie uczyniłem. Zaproponowałem tylko przeniesienie tematu do działu na forum, do którego jest w miarę podobny (niektóre zespoły bardziej, niektóre mniej, niektóre wogóle), a który to dział jest zdecydowanie najmniejszy spośród wszystkich "metalowych" na forum. Przenieście to gdziekolwiek, bo uważam że DOOM będzie prezentował się lepiej obok gotyku, deatha itp. niż w dziale inna muzyka (doom METAL na METALOWYMforum w dziale inna muzyka obok HH!!!) niż obok HIp Hopu! Poprostu boli mnie umieszczanie w takim miejscu jednego z moich ulubionych gatunków muzycznych.
Cytat:mierzi mnie, jak dowiaduje się że Sonata Arctica to power, a Łityn temptejszyn to gotyk(litości!), a Good Charlotte - punk.
Nic takiego także nigdy nie sformułowałem.
Cytat:Wykaż wspólne z gotykiem cechy takich zespołów jak Cathedral, Candlemass, St. Vitus, Pentagram, Trouble, Electric Wizard, to pogadamy
O czym ty chcesz rozmawiać?!
Odpowiedz

EPICUS....

DOOMICUS.....

METALICUS!!!!
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Candlemass jednym slowem! jak najbardziej! miazdzacy w swej formie
Odpowiedz