• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Deep Purple

Do tej pory nie znalazłam żadnej wzmianki o Deep Purple,więc ja was pytam o opinie na ich temat.
Odpowiedz

Moja ocena raczej na +,nawet bym powiedział że ich lubie, ale czasami to dla mnie poprostu za mało żywe - przynudza. No ale deep purple to klasyka i szacunek się nalezy tak czy siak Tongue
Odpowiedz

Nie mogę nazwać się znawcą Deep Purple, nie znam ich twórczości zbyt dokładnie. Ale Child in Time mogę słuchać non stop. Puszczać w pętle, siedzieć i słuchać. Piękne...
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
Odpowiedz

Big Grin Właśnie zastanawiałem się aby nie założyć temtu.
Mam wszystkie płyty ale wszystkich nie słuchałem, podoba mi sie gra na klawiszach Smile DP ma swój urok, ale też większość utworów jest podobna do siebie. Ogólnie PLUS KLASYK Tongue no i wersja HELP! Bitelsów z 1 płyty.
www.shox.pl My Site
Ruda z moich snów ...
[Obrazek: ruda.jpg]
Odpowiedz

Jak po raz pierwszy usłyszałem Child In Time - umarłem i urodziłem się na nowo...
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

NIe wyobrażamn sobie życia bez takich kawałków jak choćby "Fireball" , czy "Speed king" są piękne . JUz nie wspominam o Smoke'u , czy Childzie , bo to się rozumie samo przez sie Wink Lubię posłuchać Purpli jako alternatywę raz na jakiś czas , jak jakiś zespół zbyt długo męczę ... Wtedy Purple przychodzą mi z odsieczą Smile
[Obrazek: metheny3.gif]
Odpowiedz

Tak,te utwory to klasyka.Zawsze chętnie wracam do ich muzyli i dość często słucham "Highway Star".Świetny kawałek.
Odpowiedz

Ajana napisał(a):Do tej pory nie znalazłam żadnej wzmianki o Deep Purple,więc ja was pytam o opinie na ich temat.
moim zdaniem bardzo skromnym, juz sam post pt: co sadzimy o zespole świadczy, że my nic nie rozumiemy, a tym bardziej człowiek co to napisał.
Ten post powinien brzmieć "wpływ muzyki Deep Purple na zespoły lat 70, 80, 90, 00 itp.

Czy ktos sie nie zgadza?
Odpowiedz

maciej napisał(a):Ten post powinien brzmieć "wpływ muzyki Deep Purple na zespoły lat 70, 80, 90, 00 itp.

Czy ktos sie nie zgadza?

Ja sie zgadzam Big Grin ale co do samego pytania postawionego przez autorke topicu nie bede sie tykal bo kazdy pisze tu jak chce Wink Ale fakt faktem... Deep Purple to zespol wielki... genialny. Dla mnie niesamowicie wazny... az sie boje co to bedzie jak mi ich zabraknie Sad bo nie znajduje w nowych kapelach ani takie potencjalu jaki mieli i maja DP, ani tej ikry, ani tych zdolnosci, ani tej wspalnialej koncepcji utworow... Dlatego zawsze zaluje, ze tak pozno dane mi bylo ich sluchac... jakbym sobie zyl w latach 70 to bybylo to Big Grin yeah ! Big Grin Niewatpliwie ich wplyw jest, byl, bedzie ogromny... Dla mnie naj naj... nie lubie klasyfikowac dlatego mam trdunosci w ustawieniu ich w moejej prywatnej liscie Big Grin Jednak zawsze kraza po pierwszych 3 miejscach... Wink czyli czasami sa na 1... i nigdy nie moge sie zdecydowac Tongue
Jimmy Page... a guitar god...
Odpowiedz

Mam wszystkie ich plyty i powiem krotko...życie bez nich nie miałoby sensu. Dziekowac Bogu za ich stworzenie! Chociaz nie uwazam, ze sa najlepsi, jak dla mnie 7/10.
Odpowiedz

Nie można podważać wkładu zespołu Blackmore'a, Gillana i spółki w dzisiejszy heavy metal i rock. Ale niestety dla mnie muzyka zespołu się zestarzała - poza kilkoma utworami (genialne "Child in time", "Smoke in the water", "Perfect Strangers"), Purple jak dla mnie brzmią zbyt staro - taki hardrock z tuzinkowym głosem, co jakiś czas okraszany nieco kiczowatą balladką w rodzaju "Soldier of fortune". Po wysłuchaniu "Burn" i "Stormbringer" przestałem się interesować Deep Purple, i jedyne utwory, do których zdarza mi się czasami wracać, to te wymienione wyżej. Jeśli chodzi o hard rock, zdecydowanie wolę Wishbone Ash. Przepraszam wszystkich fanów Deep Purple, jeśli ich uraziłem
Odpowiedz

Hmmm... Purple mają jeszcze inną nieznaną stronę z pierwszych trzech płyt jeszcze z Rodem Evansem na wokalu. Zwłaszcza 3 płyta pod zajebiscie oryginalnym tytułem "Deep Purple" Smile jest naprawdę piekna. Moze jeszcze nie tak hard ale zaiście urzekająca... polecam...
Odpowiedz

buubi napisał(a):Hmmm... Purple mają jeszcze inną nieznaną stronę z pierwszych trzech płyt jeszcze z Rodem Evansem na wokalu. Zwłaszcza 3 płyta pod zajebiscie oryginalnym tytułem "Deep Purple" Smile jest naprawdę piekna. Moze jeszcze nie tak hard ale zaiście urzekająca... polecam...

Noooo ja uwielbiam takie kawałki jak "Hey joe" czy "blind", ale Rod Evans miał jedną, zasadniczą wadę: za cholerę nie potrafił śpiewać Laughing Choć objawił się jeszcze raz - w 1972 roku jako wokalista GENIALNEGO Captain Beyond, w którym grali muzycy Iron Butterfly/
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Wspanialy zespol , ogolnie wszystko juz na jego temat zostalo powiedziane , trudno obliczyc jak wielki wplw mialo DP na rozwoj muzyki metalowej , bo bez taki gigantow jak oni zapewne nie byloby tego forum .
Moge zaskoczyc swoja ulubiona piosenka , bo jak narazie nikt jej nie wymienil a mianowicie "When The Blind Man Cries" , dla mnie jest to arcydzielo muzyczne . Chociaz i tak lubie Smoke , Childa , Speed Kinga itd ale "When The Blind ... " to moja ulubiona piosenka , moge jej sluchac bez konca .
Odpowiedz

oj tak, When The Blind Man Cries... genialne... rzadko to grali na koncertach, teraz na szczescie jest inaczej, mam nadzieje, ze uslysze na zywo ten utwor Smile
Jimmy Page... a guitar god...
Odpowiedz