• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Death

a więc co sądzicie o tym zespole....
Odpowiedz

Sprzedali sie po Leprosy.
Odpowiedz

Jedno wielkie dno.
Odpowiedz

Zastanawiałam się kiedy ktoś poruszy ten temat: no i proszę. Więc według mnie Death jest zespołem świetnym (szkoda że już nieistniejącym). Albumy The Sound Of Perseverance, Symbolic i Individual Thought Patterns, które miałam przyjemność przesłuchać są naprawdę niezłe. A z repertuaru najbardziej lubię "Empty Words" z Symbolic. I chwilowo tyle, szkoda że niektóre płyty są b. trudno dostępne.
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

Aniguel napisał(a):Jedno wielkie dno.
może bardziej sprecyzowana wypowiedź?
Odpowiedz

Jedna z pierwszych kapel death..

Kilku wirtuozow swych instrumentow + geniusz Schuldiner = genialna kapela wydawaloby sie.. Dlaczego wiec jej nie lubie? Rolleyes Nie wiem.. Moze mam awersje do deathu z Florydy..

Cytat:I chwilowo tyle, szkoda że niektóre płyty są b. trudno dostępne.

Trudno dostepne?! Akurat plytke Death zaden problem dostac.. Znajomy ludek ma nawet do sprzedania oryginalne demo (Reign Of Terror bodajze).. Jesli ktos by chcial do dajcie znac.. Smile
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Aniguel napisał(a):Jedno wielkie dno.

Spadaj do lasu, sparafrazuje niektórych tru użytkowników - nie jesteś w stanie zrozumieć tej muzyki Laughing , zresztą nie dziwie się bo nie ma tekstów o sejtanie i perunie, jakieś wstrętne zmiany tempa, że nie można łbem pomachać porządnie, solówki jakieś, kawałki dłuższe niż 3 minuty,klawiszy nie ma, wszystko dobrze słychać, no normalnie syf i komercha
Laughing

A teraz poważnie - najlepsza kapela deathowa(chociaż niektórzy podciągają Death pod thrash, nie bez racji zresztą) jaka kiedykolwiek istniała, mój ulubiony album to Symbolic, jedyne co mnie momentami troszke wkurza to wokal Chucka, ale jakimś wielkim mankametntem dla mnie to on nie jest
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Niestety znam narazie tylko "Sound...".Lecz ogólnie mówiąc rozpierdala.Szczególnie takie kawałki jak "Spirit Crusher","Story to tell",czy coverek Judasów (<===solówka)
[Obrazek: logo.jpg]
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):Trudno dostepne?! Akurat plytke Death zaden problem dostac.. Znajomy ludek ma nawet do sprzedania oryginalne demo (Reign Of Terror bodajze).. Jesli ktos by chcial do dajcie znac.. Smile

Albumu The Sound Of Perseverance szukałam w sklepach dobre 4 - 5 miesięcy (Empik, Saturn, MM, kolekcje na aukcjach internetowych itp.) Dopiero niedawno namierzyłam płytkę w sklepie internetowym poza Polską. No może albumy dostać łatwo, ale na T.S.O.P. polowałam długo.
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

http://www.vivid.pl/
http://ultra.rockmetal.pl/shop.html?cmd=...&page_no=1
http://www.metalopolis.pl

Pierwsze trzy sklepy jakie odwiedziłem, faktycznie straaaaaaaaaaaaaaaaaaasznie ciężko dostępne Laughing
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

DEATH to jeden z moich ulubionych zespolów!!!Przewineli sie przez niego wspaniali muzycy, a Chuck (RIP) byl absolutnym guru death metalu!!!!!!!
Odpowiedz

Frustra napisał(a):Albumu The Sound Of Perseverance szukałam w sklepach dobre 4 - 5 miesięcy (Empik, Saturn, MM, kolekcje na aukcjach internetowych itp.) Dopiero niedawno namierzyłam płytkę w sklepie internetowym poza Polską. No może albumy dostać łatwo, ale na T.S.O.P. polowałam długo.

Rotfl, albo mieszkasz w afryce albo nie bardzo sie staralas szukajac. Zdobycie plyt Dreath to zaden problem.
Odpowiedz

Nie no, Piastów jest kawałek pod Warszawą Laughing ale spoko, jakoś sobie radzę, ale fakt faktem pozostaje, że w sklepach płytowych w naszej kochanej stolicy albumy Death ograniczają się do SCREAM BLOODY GORE, LEPROSY, HUMAN czy SPIRITUAL HEALING - jakby nie patrzeć - 4 pierwsze płyty... sprzedarz wysyłkowa to żaden problem
Odpowiedz

Przesłuchałem jeszcze Leprosy, ITP i Symbolic i IMO tylko ITP jest równie dobre jak The Sound...co nie oznacza oczywiście, że pozostałe płyty są słabe.
[Obrazek: logo.jpg]
Odpowiedz

TSOP- rządzi, nie ma na niej słabych utworów, wszystkie genialne

daję 10/10
Odpowiedz