• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

CZy płakaliście już przy jakiś piosenkach ?

Helloween - "If I could fly" ... nie z powodu piosenki lecz tego co akurat przeżywałem
Odpowiedz

Cytat:Po przesłuchaniu "Here I Go Again" Whitesnake przerobionego przez Mandarynę.Chciałem na początku ryczeć niczym bóbr i o mało co nie wpadłem w depresję.Jak tak można klasyczny utwór spierdolić ?!

Heh ja byłem po prostu sfrustrowany i zszokowany jak się skapnąłem, że song Mandaryny był wcześniej śpiewany przez Whitesnake... bo to woła o pomstę do nieba, Whitesnake jest chyba najlepszym zespołem glam rockowym.

A płakać zdarzało się przy Don't Cry, November Rain, Civil War oraz Estranged - wszystko by Gn'R.
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

to teraz ja... mi łzy poleciały przy "Nothing Else Matters" Metallici, "Forever Yours" Nightwisha, a smutno itp to przy wielu"Fade to Black" , "Mama Said" , "Unforgven" równiez Metallici...
I nadeszła szkoła...

gg # 4622287
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):
Cytat:Po przesłuchaniu "Here I Go Again" Whitesnake przerobionego przez Mandarynę.Chciałem na początku ryczeć niczym bóbr i o mało co nie wpadłem w depresję.Jak tak można klasyczny utwór spierdolić ?!

Heh ja byłem po prostu sfrustrowany i zszokowany jak się skapnąłem, że song Mandaryny był wcześniej śpiewany przez Whitesnake... bo to woła o pomstę do nieba, Whitesnake jest chyba najlepszym zespołem glam rockowym.

A płakać zdarzało się przy Don't Cry, November Rain, Civil War oraz Estranged - wszystko by Gn'R.
Ja wiedziałem kto stworzył "Here I Go Again" od pierwszego przesłuchania utworu.To co zrobiła z nim baba Wiśniewskiego prosi się o lincz.
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

Cytat:Ja wiedziałem kto stworzył "Here I Go Again" od pierwszego przesłuchania utworu.To co zrobiła z nim baba Wiśniewskiego prosi się o lincz.

Lincz?! To się prosi o klątwy na cały jej ród, psa, kota i w szczególności Michałka Czereśniaka! Wkurwić się można, niby cywilizowany kraj a ulubiny zespół to Ich troje!!! :?
A "Hyra goł agajn" przebój miesiąca... Evil or Very Mad
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

jeśli kiedyś usłyszę przeróbkę Is This Love by Whitesnake. śpiewaną przez mandarynę, to kupię kałacha i osobiście zakończę ten pseudo-muzyczny cyrk...
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Niech to szlag trafi!!!!!
Najpierw królowało Ich Trole a teraz Pomarańcza!!!

Boże widzisz a nie grzmisz!!!!

Evil or Very Mad
...here and beyond
Odpowiedz

ee Ich Trole to zupełnie inny zespół niż ich troje Big Grin. Co prawda występu nie widziałam, ale taki zespół jest. I z nazwy wyglądają na niezłych jajarzy. A co do hm... płakania przy piosenkach... Tongue
Może i jestem głupia baba, ale wiele razy mi się to zdarzało, głównie przez pewne skojarzenia i wspomnienia. Przy utworach GnR i balladach Metalliki jakis czas temu, jak poszerzyłam horyzonty to i Anathema, MDB... i coś co akurat trafiło w sedno nastroju.

Trza czasem się w jakiś sposób wyżyć nuu
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):jeśli kiedyś usłyszę przeróbkę Is This Love by Whitesnake. śpiewaną przez mandarynę, to kupię kałacha i osobiście zakończę ten pseudo-muzyczny cyrk...
I prawidłowo. Big Grin
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):jeśli kiedyś usłyszę przeróbkę Is This Love by Whitesnake. śpiewaną przez mandarynę, to kupię kałacha i osobiście zakończę ten pseudo-muzyczny cyrk...

To się przyłączę i wezmę swojego... Bo w tym kraju już tylko seria z kałacha może coś zdziałać
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

Czy zdarzyło mi się płakać przy muzyce? Oczywiście. Nie zdarza mi się to często, utwór musi mieć "to coś", aby mną wstrząsnąć, wzruszyć, poruszuć do głębi. Do tego dochodzą jeszcze okoliczności. Pierwszy raz popłakałam się na.... "Fluff" Black Sabbath. Być może nie jest to arcydzieło, ale uderza swą prostotą i pięknem. Kolejnym utworem był "A Fair Judgement" Opeth. I w zasadzie tyle.

PS: Znacznie częściej zdarza mi się płakać ze śmiechu; tak było, gdy pierwszy raz usłyszałam "Dragostea Din Tei" oraz piosenki SKA-P Big Grin Już nie wspominając o disco polo ;]
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Miriam napisał(a):Już nie wspominając o disco polo ;]

BLEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!Nie obrażaj nas!!! Evil or Very Mad Wink

A wracając do tematu...Tak, płaczę...ale tylko przy jednym utworze...
...przy "The Maiden And The Minstrel Knight" Blind Guardian...
Ten utwór...przypomina mi o kimś...o kimś bardzo ważnym...cały tekst dokładnie odzwierciedla zaistniałą kiedyś sytuację...
ale nie chcę tu nikogo zanudzać Laughing
I nie chcę myśleć, że szły tu przede mną
Szeregi ludzi okrutnych jak los
Chcę tylko jedno poczuć na pewno
Że jest coś więcej niż strach i złość
Odpowiedz

no cóz ja raz płakałem za pierwszym raze sluchajac tej piosenki czyli zespół RHAPSODY pisoenka Gargoyles Angels Of Darknes w momencie kiedy fabio spiewa And this then the Epic End Of The Lagendary Tale... Crying or Very Sad
WE ARE THE EMPERORS CHOSEN!!!!
Odpowiedz

Mnie chce sie płakać jak słysze Hip-Hop ..........oczywiscie nie w domu Big Grin bo w domu ta muzyka nie jest tolerowana
[Obrazek: jezus.gif]
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):

To się przyłączę i wezmę swojego... Bo w tym kraju już tylko seria z kałacha może coś zdziałać

Seria z kalacha to zdecydowanie zamalo Big Grin raczej pare magazynkow z CKM'u Big Grin
[Obrazek: jezus.gif]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości