- Liczba postów:
- 26
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Małe uzasadnienie mile widziane.
- Liczba postów:
- 1,995
- Liczba wątków:
- 32
- Reputacja:
-
0
Trudno powiedzieć. Nowe wybory wiele nie zmienią: wygra je jebnięty PiS za 3x % poparciem, które nie wystarcza aby mieć w sejmie większość, więc znowu będę posiłkować się dzikusami z LPR i oszołomami z Samoobrony. Ewentualne zwycięstwo PO też wiele nie daję, bo również nie mieli by większości, a możliwości koalicyjnych nie mają praktycznie żadnych.
Co nie zmienia faktu, że sejm w dzisiejszym kształcie jest śmieszno-smutno-żałosny.
- Liczba postów:
- 828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Tomash napisał(a):
co za kraj 
A to Polska właśnie
ZA.
Sleep all day.
Party all night.
Never grow old.
Never die.
- Liczba postów:
- 26
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Również za. Myślę, że PiS drugi raz nie wygra, natomiast wielkie szanse ma PO. Czy to nic nie zmieni to ciężko powiedzieć. Jeżeli wygra PO to wiadomo, że rozdaje karty i kto wie czy nie pokusi sie o kolalicje z PiS. Niewiadomo też czy dzisiejsza opozycja czyli PO i SLD nie stworzyłoby dobrej i solidnej koalicji. Dzisiejsza koalicja, czyli tzw. pakt stabilizacyjny jest czystą podpuchą, bo nie można robic i tworzyć czegoś takiego jak stabilizacja.
- Liczba postów:
- 1,995
- Liczba wątków:
- 32
- Reputacja:
-
0
PO i SLD? Jak wyobrażasz sobie współpracę liberałów z socjalistami? Zbyt wielkie różnice ideowe, aby myśleć o koalicji.
- Liczba postów:
- 26
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
W kwesti gospodarczej zawsze można dojść do kompromisu. Podatek liniowy zawsze można zmodyfikować/wycofać. Trzeba zaznaczyć, że taki układ daje uprawnienie do totalnej i niezależnej władzy. A wtedy opozycja nie ma nic do gadania.
- Liczba postów:
- 1,703
- Liczba wątków:
- 26
- Reputacja:
-
0
ludzie trza uleczyc polaków z ptasiej grypy !
- Liczba postów:
- 1,828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Dzisiaj byłem na spotkaniu z Tuskiem i na zdane z sali pytanie stwierdził, ze opcji PO + SLD nie ma. No to nie ma.
A oczywiście sprawa wyborów parlamentrnych mi wisi, bo gówno się zmieni, ktokolwiek rzdzi, gdy nie jest to UPR, albo chociaż PO.
"All that's left to say is: Farewell"
- Liczba postów:
- 370
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Ja jestem za zaoraniem PiSu, LPRu i Samoobrony oraz spaleniem Radyja Ma Ryja i wszystkich kosciolow. NS forever.
...rzekl Szyszak.
- Liczba postów:
- 212
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Ja jestem za czasową anarchią, bo widać w tym kraju nie da się utworzyć zdrowego rządu. Po obu stronach fikcyjnej barykady politycznej stoją same ćwoki.
- Liczba postów:
- 1,207
- Liczba wątków:
- 15
- Reputacja:
-
0
Nowe wybory są tak samo złym rozwiązaniem jak ich brak. Mnie już wszystko obojętnie...