• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

co sądzicie o wypowiedzi Green Day o Good charlotte??

Co o tym poowiecie?? Przecież chłopaki z Good Charlotte biorą Gree n day jako wzór ............co o tym myślicie..............piszcie Question Question Question
ave jestem punkiem całkowicie oddanemu anarchii ...pUnX NOt DeaD

obydwa to dla mnie dno obecnej muzyki pseudo-punkowej.... nie obchodza mnie
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.

Zgadzam się z przedmówcą... Shit nie warty uwagi Wink
[Obrazek: bustersMini.jpg]

Taki z Good Charlotte punk jak z, nieprzymierzając, koziej dupy trąbka. Jeśli biorą przykłąd z Green Day'a to cuś cienko im to wychodzi.
Inna sprawa, że GD w obecnej chwili też mnie nie powala, stare kawałki miały jakiś urok, którego współczesnym dokonaniom zespołu brak.
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."

Mnie nie jest w stanie przekonać ani jeden, ani drugi zespół. GD słuchała wiele moja siostra, więc mimowolnie ja też byłem do tego zmuszony. Ta muzyka mnie nie porwała, a wręcz przeciwnie była jakaś taka monotonna i zbyt utwory do siebie były podobne, a do tego dochodzi niezbyt lubiany przeze mnie wokal.
Nie wiem na jakiej podstawie ludzie mówią, że Good Charlotte to punk, bo ja w tym żadnego punku nie słyszałem.
Mimo wszystko nie nazwałbym tego dnem muzyki pseudo-punkowej. Po prostu nie trafia to do mnie i tyle.

zgadzam sie z dwoma pierwszymi postami. Wedlug mnie obydwa zespoly to komercyjna tandeta.
'...Black dragon fly high regain your past
Lost in the fire, the fire of hate
Black dragon fly high spit your red flame
They're lost in the fire of damned
The fire of hate ...'

Green Day od debiutu gra mniej więcej to samo, i dlatego ciężko nazwać ich komercyjnym zespołem(co innego czy to punk czy nie) a GC pojawiło się PO sukcesie GD, mają gorsze kawałki, słodziutkie melodyjki, nie, wyjazd mi z tym Mad
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo

moim zdaniem green day gra sympatycznie ale ich muzyka sie szybko nudzi...a co do DC...nie podobaja mi sie...ale pierwszy singiel z ktorym zadebiutowali byl fajny...

Green Day jest zespołem niezłym, ostatnia płyta przypadła mi do gustu. Może i powtarzają stare klimaty, ale mimo wszystko wyczuwa się jakiś świeży powiew. Co do Good Charlotte to do GD sporo im brakuje. Jeżeli chcą się na nich wzorować, to jakoś kiepsko się starają....
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.

Green day graja już trochę i maja swój stul . To , że ich nowa płyta jest tak nagłośniona od razu trzeba brać za komercje ?? Wisi mi co kto o nich sądzi , ja ich lubiłam , lubię i będę lubić. A Good charlotte to chyba przemilczę.............
nie ufaj osobie którą okłamałeś

Ja nie slyszalam nigdy Good Charlotte, ale moi znajomi mowia, ze to punk:p a ja im wierzylam. A nowej plyty GD - AI nie moge jakos polubic... eh.
NO FUTURE!

whatsername napisał(a):Green day graja już trochę i maja swój stul . To , że ich nowa płyta jest tak nagłośniona od razu trzeba brać za komercje ?? Wisi mi co kto o nich sądzi , ja ich lubiłam , lubię i będę lubić. A Good charlotte to chyba przemilczę.............
Zgadzam sie z toba, niektórzy maja tu pierdolca na punkcie komercji
("kiedy gliny ogladały moja dupe w nadziei znalezienia tam narkotyków, pierdziałem na nich i próbowałem ich obsrac"- powiedzial SiD Vicious po wkroczeniu policji na jakichs ich koncert

boshe good charlotte to syf dla małolatek! wwrr wkurwilem sie na GD :/

Good Charlotte prawie w ogóle nie znam, więc się nie wypowiadam. Natomiast Green Day to, moim zdaniem, naprawdę dobry zespół. Przyjemnie się ich słucha, ale nie tylko dlatego, że ich muzyka łatwo wpada w ucho; po prostu jest dobra i profesjonalnie zrobiona.

GD nie
green day taki sobie
ja tam wole polski punk Smile
Wątek zamknięty