• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co myślicie o takim tekście piosenki?

O to tekst, oceńcie:

Ile razy musimy jeszcze zapłakać
By dostrzec szczęście w malutkim uśmiechu
Ilu z nas musi jeszcze zginąć
Byśmy wreszcie nauczyli się miłości
Ilu ludzi jeszcze nas opuści
Zanim poznamy co to smutek i tęsknota
Ile bomb spadnie jeszcze na wschodzie
Zanim człowiek zacznie być człowiekiem

Czy musimy walczyć nawet o pokój
Czemu zaślepieni jesteśmy wciąż
Czy musimy tracić wolność dla wolności
Odpowiedz

banalny, wręcz truistyczny.
nie wiadomo o czym to tak naprawdę i co ma osiągnąć, żadnego przemyślenia formy.
Odpowiedz

Cienki,ale mozesz to podeslac arce noego napewno zrobia z tego teledysk.
Odpowiedz

się nie nabijajcie Surprised
Ma chłop ambicje, ale umiejętności czy oczytanie w poezji raczej marne jest Wink .
No tekst jest marny i jałowy, ale jak ktoś kiedyś powiedział Wink : Poezja jest wszędzie, poetą jest każdy.
czy jakos tak Big Grin

Zgadzam się z Arion, nie chciałem jako pierwszy pisać takich rzeczy, toteż poczekałem na innych, bo moze wyjde na jakiegoś lepszego Wink
Odpowiedz

Metallica ‡ Iron Maiden ‡ Nirvana ‡ Offspring ‡ Scorpions ‡ Goldfinger
Wink
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

No, powiedzmy, nie jestem jakość szczególnie doświadczony w pisaniu, więc forma rzeczywiście pewnie najlepsza nie jest, ale mi głównie chodziło o to, żeby skłonić odbiorcę do refleksji... co myślicie o przesłaniu tego tekstu, czy to słuszne pytania itd.
Odpowiedz

Szczerze? Mnie takie teksty już męczą... od sestek lat pisze się cos takiego niezależnie od nurtu muzycznego. No chyba, że... się umie i nadrabia to formą czy chociaż jednym ciekawym stwierdzeniem.

Cytat:Ile bomb spadnie jeszcze na wschodzie
Zanim człowiek zacznie być człowiekiem
...
Czy musimy walczyć nawet o pokój

Brzmi jak słaba zrzynka starych tekstów Serja z SOAD.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

tak, tylko wiesz... to formalnie podobne jest do przepisu kulinarnego, odbiega od niego jedynie zawartością ;P
i śmiem twierdzić, że przepis skłoniłby mnie do zawartego w nim działania ze znacznie większym sukcesem, szczególnie jeśli zaplątałby się gdzieś magiczny wyraz 'cynamon' ;]

jasne, że wiele osób o tym pisze, bo problem jest aktualny.
sęk tkwi w tym, by ująć go w nowy sposób, stworzyć pewną jakość, podejść do niego z wraźliwością a nie rzucać ludziom w mordy wyswiechtanymi frazami.
do refleksji nie skłoni tekst, który sam refleksyjny nie jest.
ot co.
Odpowiedz

piotreek7 napisał(a):....

kojarzy mi się z twórczością Huntera - czyli dno Laughing

Wiem że napisanie tekstu, nawet o niczym nie jest łatwe(próbowałem Laughing ), ale ja w tymn ie widze nic ciekawego, sorry :]
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):
piotreek7 napisał(a):....

kojarzy mi się z twórczością Huntera - czyli dno Laughing

O to, to, to. Zalatuje Hunterem trochu. Czyli może nie aż takie dno, ale trochu naiwne, pompatycznie i się nie rymuje. Wink

Ze mnie poeta żadne, poezji nie czytam, nie znam się, za głupi na to jestem, a jak już tworze pisemnie to raczej prozą i bez ambicji na jakieś wielkie przesłania, więc nie czuję się upoważniony do wydawania werdyktów na temat czyjejś twórczości.
Jeśli chodzi o moje wrażenia, to jest trochę banalnie, typowo. No, ale skoro to początki to jeszcze wszystko przed Tobą, trzeba pracować na sobą.
W kwestii przesłania to jest ono na obecną chwilę nieco oklepane, może podane w sposób zbyt dosłowny. Może, skoro w teksty mimo wszystko są poezją, zastosować jakieś bardziej poetyckie środki, jakieś metafory, parabole czy co to tam jeszcze wierszokleci stosują.

Eee, a tak w ogóle to ja się nie znam. Jestem chłopak prosty jak, nie przymierzając, trzonek halabardy. Tongue
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
Odpowiedz

ejej, Panowie! mi tu nie antyhunterzyć ;P
ja bym zawęziła z sentymentu zakres do Teli. wówczac mogę się zgodzić - kupa po horyzont ;]

hehe... tak. albo poezja albo przypierd. ni chuja ;D

Tuo: trzonek halabardy może prosty, ale jakie zakończenie! jakie spustoszenie sieje, już nie mówiąc, że na takich trzonkach słodkie młoteczki były też osadzane! XD~
Odpowiedz

a mnie się podoba Smile
Odpowiedz

Arrow tam jest wyjscie..
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości