• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

co czytacie?????????

Dżumę(kurewsko[sorry] nienawidzę tej książki) miałem rok temu, a Wertera musze przeczytać do poniedziałku. Rolleyes Więc cicho.
Odpowiedz

Pierre Gaxotte "Rewolucja francuska", polecam.
Odpowiedz

Nó. Werter za mną, trochę za dużo straszyliście Wink
Bardzo mi się podobała ta książka szczerze mówiąc.
Odpowiedz

eh w przyszlym tyg zaczne "pamietnik narkomanki" a nastepnie "my dzieci z dworca zoo" (ponownie)
te ksiazki sa zwiazane scisle z moim tematem maturalnym z polaka Smile a poza ksiazeczkami do maturki musze pilnie ogladac 2 filmy "skazany na blueas" i "sie macie ludzie" (oczywiscie w kinie na skazanym bylam a siemacie ogladalam na kapie ale takie filmy mozna po 100 razy ogladac,a ksiazki tez sie milo czyta)
Ogień wolno gasł, wiatr w kominie mielił dym.
Czarodziejski dom mówi do mnie...
Odpowiedz

Dżuma nie była nawet taka zła Tongue przyznaję, ciężko się ją czyta (nienawidzę mowy zależnej) ale jakoś po przeczytaniu i interpretacjach nie jest taka zła. Ja większość opisów omijałam albo czytałam pobieżnie, tylko dialogi dokładnie.

A teraz jestem po lekturze Bożych bojowników Sapkowskiego (wreszcie przeczytałam! Bardzo mi się podobało); Dymu i lustra Neila Gaimana - niektóre opowiadania są cudne i Żelaznego tronu Simona Hawke -fajnie się czytało.

A jestem w trakcie Ostatniej Sagi Marcina Mortki - fajna opowieść o Wikingach ^^ i jeszcze Restauracja na końcu wszechświata - Douglasa Adamsa - wypas Big Grin
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Syska napisał(a):eh w przyszlym tyg zaczne "pamietnik narkomanki" a nastepnie "my dzieci z dworca zoo" (ponownie)
Heh, nie wiem, co ludzi pociąga w książkach o ćpunach Wink Taka dziwna prawidłowość: im więcej ćpunów, dziwek i straceńców tym bardziej poruszająca historia.. O co loto? Smile
Odpowiedz

warsadal napisał(a):
Syska napisał(a):eh w przyszlym tyg zaczne "pamietnik narkomanki" a nastepnie "my dzieci z dworca zoo" (ponownie)
Heh, nie wiem, co ludzi pociąga w książkach o ćpunach Wink Taka dziwna prawidłowość: im więcej ćpunów, dziwek i straceńców tym bardziej poruszająca historia.. O co loto? Smile

Może o to loto, że trzeba lepiej poznać problem by go uniknąć lub zwalczać ? Ja według tej zasady przeczytałem Mein Kampf Hitlera oraz zagłębiam się w życiorysy nazistów (Bormann, Himmler, Goering itd) oraz komunistów (Trocki, Stalin, Lenin, Malenkow, Beria, Jeżow, Jagoda, Pol Pot, Mao itd.)...
Odpowiedz

A ja myśle, że to wcale nie "ku przestrodze". Po prostu ludzie chcą wiedzieć "jak to jest" a nie są na tyle głupi albo boją się spróbować samemu.

EDIT: Oczywiście jestem przeciwko narkotykomSmile
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

A ja własnie zaczynam czytać "Złe miejsce" Koontza. Jak narazie książka zapowiada sie świetnie Angry i oby sie tak zakończyła.
Odpowiedz

"Złe miejsce"to jedna z najlepszych powiesci Koontza.Chyba nawet lepsza niz "Odwieczny wróg"
Odpowiedz

Jeżeli chodzi o Koontza to jeszcze podobała mi sie książka "Grom"
Odpowiedz

No i po Werterze nadszedł czas na "Dziady 3"... zobaczymy Wink
Odpowiedz

Grom nie był zły....Ale ma lepsze powiesci
Odpowiedz

z lektur na jedyna uwagę zasługuje Rozmowy z Katem Moczarskiego bodajże. nie pamietam.
a na codzien, jak naprawde mam wolny czas (a rzadko sie zdarza) to ksiazki mastertona, lovecrafta i barkera.
..:: TOTAL ANTY-HUMAN ASSAULT !!! ::..
Odpowiedz

Ja właśnie czytam coś Koontza Surprised Zimowy Księżyc, na początku trochę mnie nudziło, ale później się wciągnęłam Smile
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości