• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Burzum

Widze ze wiele osob raczej negatywnie ocenia Varga, w wielu przypadkach bierze sie to z powodu czytania blednych informacji o Vikernesie.W necie jest masa gowno wartych biografii, wywiadow i notatek praktycznie wyssanych z palca.Polecam wszystkim zajrzenie na stronke www.burzum.org , tam w odpowiednim dziale Varg opisuje powstanie norweskiej sceny BM, prawdziwy obraz morderstwa Euro, zalozenie oraz dalsze losy Burzum, wszystko jest czesto aktualizowane(ostatni wpis sprzed miesiaca).W tym momencie jest to jedyne wiarygodne zrodlo informacji o Vargu(jako ze jest wspolprowadzacym strony)w necie(oficjalnej strony nie licze bo od dawna wstrzymala dzialanosc).
Natomiast co do muzyki to dla mnie jeden z lepszych zespolow BM, mimo ze ostatnie plyty nie maja nic wspolnego z tym nurtem to posiadaja klimat ktory bije od kazdych plyt Varga.Swoja droga po wyjsciu z paki(srodek 2006-ego roku)Vikernes ma nagrac nowa plyte ktora ma byc w stylu wczesniejszych wydawnictw.Jak dla mnie kvlt Big Grin.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Ostatnio na stronie burzum88 znalezlem ciekawe info o planach grisznaka zanim go zapudlowali:

"Varg wspólnie z Samothem planowali porwanie norweskiej księżniczki, zgwałcenie jej i zapłodnienie, by tym samym przejąć kontrolę nad norweskim tronem."

Hail to pagan rape warriors!!! Szkoda ze nic z tego nie wyszlo, bo ten pedal Euro dal sie zabic.
Odpowiedz

Pomijając to, że Varg miał i ma nie równo poukładane w głowie, Filosofem najbardziej przypadło mi do gustu. Dunkelheit i Jesus Tod rządzą...
Odpowiedz

Burzum lubię tylko do "Filosofem", nowsze granie mnie nie przekonało. Ale za to takie Hvis Lysett Tar Oss ...mniam Tongue
Spirits rideth with the ones that knows no fear
They are the Sons of northern darkness
Odpowiedz

Forgotten Sunrise napisał(a):Burzum lubię tylko do "Filosofem", nowsze granie mnie nie przekonało. Ale za to takie Hvis Lysett Tar Oss ...mniam Tongue
dokładnie, pozostałe pierdy to straszna więzinna kupa..
and now is forever...
Odpowiedz

taa, odgłosy dymania...
..:: TOTAL ANTY-HUMAN ASSAULT !!! ::..
Odpowiedz

Burzum to klasy BM,zawsze nią będzie.Śmieszą mnie wasze wypowiedzi Burzum to kupa.Nikt z was nie tworzył w tamtym klimacie i czasie,nikt nie ma o tym zielonego pojęcia ale wszyscy,ośmiele urzyć się tego słowa mimo że za boga BM sie nie uwarzam,pozerzy jakimi jesteście mówią coś co nigdy nie przeżyli.Burzum wychodzi genialnie technicznie jak i wizerunkowo.Jeśli chodzi o Euro i Varga to mnie to nie obchodzi.To była indywidualna sprawa tych 2 panów.Kare poniesli Oni obydwoje.Nie wtrącam się w to,wole stare czasy...nie obchodzą mnie ich spory.Burzum to klasyka taka jak MayheM i zasługuje tak jak i MayheM na wielki szacunek.
Podsumowywując. Wpierdalacie się w swery o których pojęcia nie macie.

Kamael: edytuj posty.
Pamiętam, ze to tu umarłem
Podązając za lodowatym księżycem
Odpowiedz

root5 napisał(a):Burzum to klasy BM,zawsze nią będzie.Śmieszą mnie wasze wypowiedzi Burzum to kupa.Nikt z was nie tworzył w tamtym klimacie i czasie,nikt nie ma o tym zielonego pojęcia ale wszyscy,ośmiele urzyć się tego słowa mimo że za boga BM sie nie uwarzam,pozerzy jakimi jesteście mówią coś co nigdy nie przeżyli.Burzum wychodzi genialnie technicznie jak i wizerunkowo.Jeśli chodzi o Euro i Varga to mnie to nie obchodzi.To była indywidualna sprawa tych 2 panów.Kare poniesli Oni obydwoje.Nie wtrącam się w to,wole stare czasy...nie obchodzą mnie ich spory.Burzum to klasyka taka jak MayheM i zasługuje tak jak i MayheM na wielki szacunek.
Podsumowywując. Wpierdalacie się w swery o których pojęcia nie macie.

Kamael: edytuj posty.

Sam jestem wielkim fanem Burzum, ale kawalkow Varga nie da sie nazwac genialnymi technicznie, mozna jedynie powiedziec ze zagrane sa genialnie, a to jest roznica.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Burzum jest dobry jak chcesz sobie pierdolnąć kulkę w łeb albo zrobić harakiri a potem zjeść swoje wnętrzności.
Ogólnie szanuję Burzuma , moja przygoda z Burzumem zaczęła sie od "Stemmen Fra Taarnet" odrazu w ucho wpadły mi mięsiste riffy , potem się mordowałem "Dunkelheit" to jest najlepsza melanholijna pieśń w historii black metalu (jak dla mnie) Laughing
A potem to już pozostała część twórczości Varga Angry
Odpowiedz

Mi tam twórczość Burzum bardzo leży- depresyjny klimat, mroczne brzmienie (co prawda później się nieco muzyka Varga zmieniła) ale wciąż uważam że zespół jest świetny (mam nadzieję, że niedługo Varg się weźmie do roboty i coś stworzy).
!!!EXTREME METAL!!!
Odpowiedz

mnie muzyka burzum bardzo przekonala, szczegolnie utwor my journay to the stars... Smile
Lately things won't go my way
Lately everything is grey.
It feels like something.
It feels like...nothing.
So I came to find.
Odpowiedz

orchid napisał(a):mnie muzyka burzum bardzo przekonala, szczegolnie utwor my journay to the stars... Smile

Nie mów tej Tongue
fucking kurwa darkness spirytus vodka
Odpowiedz

a varg ma urodziny dzisiajxD Surprised
It feels like something.
It feels like...nothing.
So I came to find.
Odpowiedz

no to stolarz niech mu bedzie
fucking kurwa darkness spirytus vodka
Odpowiedz

a ja mu zycze zeby nigdy nie mial okazji przeczytac czegos takiegohttp://www.emo.styl.fm/burzum-t989.html Mad
It feels like something.
It feels like...nothing.
So I came to find.
Odpowiedz