Forum Rockmetalshop
Burzum - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Burzum (/thread-burzum)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Burzum - Alsvartr - 01-24-2005

Albo ja go nie widzę, albo nie ma tu jeszcze topicu o naszym Vargu Bzikernesie Laughing Co sądzicie o twórczości tego pana??Jak dla mnie większość jego płyt jest conajmniej bardzo dobra żeby nie powiedzieć genialna.I ten depresyjny klimat.....A jakie jest wasze zdanie?

- LCF - 01-24-2005

Wczesne plyty do polowy Filosofem da sie sluchac. Kilka genialnych kawalkow, reszta srednia. Od polowy filosofem (a konkretnie od 4 kawalka) Burzum to jedna wielka kupa. Jakies gowniane plumkanie na keybordzie ambientu nie czyni. No i te zalosne wypowiedzi Varga i jego popieprzone poglady. Koles to kretyn, zal mi go, moglby naprawde dac sie zabic.
Generalnie cala tworczosc oceniam na 5 pkt. w skali 10. Gdyby nie nagral Baldurow i innego chujstwa to ocena za caloksztalt wahalaby sie w granicach 6-7.

- Alsvartr - 01-24-2005

Jak dla mnie nawet to "plumkanie" jest dobre.Nawet "Hlidskjalf" ma swój klimat tylko trzeba przeczytać text utworu i wczuć się w niego Wink

- KelThuz - 01-24-2005

Alsvartr napisał(a):Jak dla mnie nawet to "plumkanie" jest dobre.Nawet "Hlidskjalf" ma swój klimat tylko trzeba przeczytać text utworu i wczuć się w niego Wink

otoz to! w tym sęk. Dzieła Varga są kompleksowe, poza tym to nadczłowiek, potrafiący używać odpowiednio klawiszy.

ZOMO

- LCF - 01-24-2005

Wszebadzie drogi, idz sluchac poweru, reszte muzyki zostaw ludziom myslacym.

- Dechri - 01-24-2005

tak w tym sęk wszebądzie Smile z tym że on potrafi a ty tak z leksza nie bardzo ... posiedz w tym swoim podziemiu cicho przez pare lat i stworz coś na prawde dobrego, a potem się dopiero pochwal, bo na razie twoje kawałki tworzone w 10 min czy największe eposy tworzone "od rana do wieczora" są niezbyt ciekawe

pogański klimat można wyczć w Burzumie, Enslaved czy nawet naszym rodzimym Graveland ale nie w tym co sam odwalasz masowo - masowo robią chińczycy koszulki i skarpetki i jaka jest ich jakość? Smile

wracając do tematu Burzuma to wszystkie jego dzieła są godne uwagi, ciekawe czy coś stworzy jeszcze po wyjściu z paki Question

- Alsvartr - 01-24-2005

Nie wydaje mi się aby coś jeszcze stworzył...chociaż miło by było Wink jakiś ambiencik czy dark ambiencik Wink

P.S Jeśli ktoś lubi brudne brzmienie to godne polecenia są bootleg "Svarte Dauen" i nieoficjalne wydawnictwo "Once Emperor" (btw. kawałek tytułowy tego demka jest bardzo dobry, riffem troche przypominający "Dunkelheit), ale to tak na marginesie Tongue

- Szatan - 01-24-2005

Burzum to piesni dla prawdziwych nastoletnich fanow black metalu. Argumenty chyba sa jasne jak moj ognisty, piekielny blask.

ZOMO

- KelThuz - 01-24-2005

Dechri napisał(a):nie w tym co sam odwalasz masowo - masowo robią chińczycy koszulki i skarpetki i jaka jest ich jakość? Smile

masowo? akurat to Graveland robi masowo od czasow Creed of Iron, i juz zaczynam tym rzygac, choc nic nie zarzuce pod wzgledem jakosci

ZOMO

- Dechri - 01-25-2005

daruj sobie wrzuty bo są żałosne ... a co do Graveland to jak wspomniałem tego idzie słuchać i to całkiem miło

- Szatan - 01-25-2005

KelThuz napisał(a):masowo kurwa? masowo, to robili twoich starych, wyjazd z tym koksem!
akurat to Graveland robi masowo od czasow Creed of Iron, i juz zaczynam tym rzygac, choc nic nie zarzuce pod wzgledem jakosci
Od Creed Of Iron?
Od poczatku istnienia!
Demoka po demowce, potem LP po LP i conajmniej raz na rok jedno dzielo.

- KelThuz - 01-25-2005

Dechri napisał(a):daruj sobie wrzuty bo są żałosne ... a co do Graveland to jak wspomniałem tego idzie słuchać i to całkiem miło

ty sobie lepiej daruj aluzje do mojej osoby, bo to temat o Burzum , wiec morda i do pluga!

- Alsvartr - 01-25-2005

Szatan napisał(a):Burzum to chujnia dla prawdziwych nastoletnich fanow black metalu. Argumenty chyba sa jasne jak moj ognisty, piekielny blask.

Jaki śmieszny człoNek Laughing

- wilk_fenriz - 01-31-2005

dla mnie burzum to juz legenda, klasyka BM- nawet jesli ktos nie lubi tego zespolu i wiesza na nim psy nie moze zaprzeczyc jego ogromnego wkladu w rozwoj blacku. burzumowi nalezy sie szacunek

- Szatan - 01-31-2005

Pierdole rozwoj BM w takim kierunku
muzycznie szmira.

To juz wole Luna Ad Noctum

Ideologia jest najwazniejsza... Czyli Szatanizm!