Burzum -
Alsvartr - 01-24-2005
Albo ja go nie widzę, albo nie ma tu jeszcze topicu o naszym Vargu Bzikernesie
Co sądzicie o twórczości tego pana??Jak dla mnie większość jego płyt jest conajmniej bardzo dobra żeby nie powiedzieć genialna.I ten depresyjny klimat.....A jakie jest wasze zdanie?
-
LCF - 01-24-2005
Wczesne plyty do polowy Filosofem da sie sluchac. Kilka genialnych kawalkow, reszta srednia. Od polowy filosofem (a konkretnie od 4 kawalka) Burzum to jedna wielka kupa. Jakies gowniane plumkanie na keybordzie ambientu nie czyni. No i te zalosne wypowiedzi Varga i jego popieprzone poglady. Koles to kretyn, zal mi go, moglby naprawde dac sie zabic.
Generalnie cala tworczosc oceniam na 5 pkt. w skali 10. Gdyby nie nagral Baldurow i innego chujstwa to ocena za caloksztalt wahalaby sie w granicach 6-7.
-
Alsvartr - 01-24-2005
Jak dla mnie nawet to "plumkanie" jest dobre.Nawet "Hlidskjalf" ma swój klimat tylko trzeba przeczytać text utworu i wczuć się w niego
-
KelThuz - 01-24-2005
Alsvartr napisał(a):Jak dla mnie nawet to "plumkanie" jest dobre.Nawet "Hlidskjalf" ma swój klimat tylko trzeba przeczytać text utworu i wczuć się w niego
otoz to! w tym sęk. Dzieła Varga są kompleksowe, poza tym to nadczłowiek, potrafiący używać odpowiednio klawiszy.
ZOMO
-
LCF - 01-24-2005
Wszebadzie drogi, idz sluchac poweru, reszte muzyki zostaw ludziom myslacym.
-
Dechri - 01-24-2005
tak w tym sęk wszebądzie
z tym że on potrafi a ty tak z leksza nie bardzo ... posiedz w tym swoim podziemiu cicho przez pare lat i stworz coś na prawde dobrego, a potem się dopiero pochwal, bo na razie twoje kawałki tworzone w 10 min czy największe eposy tworzone "od rana do wieczora" są niezbyt ciekawe
pogański klimat można wyczć w Burzumie, Enslaved czy nawet naszym rodzimym Graveland ale nie w tym co sam odwalasz masowo - masowo robią chińczycy koszulki i skarpetki i jaka jest ich jakość?
wracając do tematu Burzuma to wszystkie jego dzieła są godne uwagi, ciekawe czy coś stworzy jeszcze po wyjściu z paki
-
Alsvartr - 01-24-2005
Nie wydaje mi się aby coś jeszcze stworzył...chociaż miło by było
jakiś ambiencik czy dark ambiencik
P.S Jeśli ktoś lubi brudne brzmienie to godne polecenia są bootleg "Svarte Dauen" i nieoficjalne wydawnictwo "Once Emperor" (btw. kawałek tytułowy tego demka jest bardzo dobry, riffem troche przypominający "Dunkelheit), ale to tak na marginesie
-
Szatan - 01-24-2005
Burzum to piesni dla prawdziwych nastoletnich fanow black metalu. Argumenty chyba sa jasne jak moj ognisty, piekielny blask.
ZOMO
-
KelThuz - 01-24-2005
Dechri napisał(a):nie w tym co sam odwalasz masowo - masowo robią chińczycy koszulki i skarpetki i jaka jest ich jakość?
masowo? akurat to Graveland robi masowo od czasow Creed of Iron, i juz zaczynam tym rzygac, choc nic nie zarzuce pod wzgledem jakosci
ZOMO
-
Dechri - 01-25-2005
daruj sobie wrzuty bo są żałosne ... a co do Graveland to jak wspomniałem tego idzie słuchać i to całkiem miło
-
Szatan - 01-25-2005
KelThuz napisał(a):masowo kurwa? masowo, to robili twoich starych, wyjazd z tym koksem!
akurat to Graveland robi masowo od czasow Creed of Iron, i juz zaczynam tym rzygac, choc nic nie zarzuce pod wzgledem jakosci
Od Creed Of Iron?
Od poczatku istnienia!
Demoka po demowce, potem LP po LP i conajmniej raz na rok jedno dzielo.
-
KelThuz - 01-25-2005
Dechri napisał(a):daruj sobie wrzuty bo są żałosne ... a co do Graveland to jak wspomniałem tego idzie słuchać i to całkiem miło
ty sobie lepiej daruj aluzje do mojej osoby, bo to temat o Burzum , wiec morda i do pluga!
-
Alsvartr - 01-25-2005
Szatan napisał(a):Burzum to chujnia dla prawdziwych nastoletnich fanow black metalu. Argumenty chyba sa jasne jak moj ognisty, piekielny blask.
Jaki śmieszny człoNek
-
wilk_fenriz - 01-31-2005
dla mnie burzum to juz legenda, klasyka BM- nawet jesli ktos nie lubi tego zespolu i wiesza na nim psy nie moze zaprzeczyc jego ogromnego wkladu w rozwoj blacku. burzumowi nalezy sie szacunek
-
Szatan - 01-31-2005
Pierdole rozwoj BM w takim kierunku
muzycznie szmira.
To juz wole Luna Ad Noctum
Ideologia jest najwazniejsza... Czyli Szatanizm!